Odschýnanie kvetov
Odschýnanie kvetov
Zdravím všetkých. Neviem či som dobre zaradil túto tému. Takže by som mal otázku. Kúpil som si minulý rok semiačka Naga Morich. Teraz niekedy začali kvitnúť ale má to jeden háčik. Kvety mi odschýnajú spolu so stonkou. Neviem čím to je. Taktiež tie kvety sa nie úplne otvoria. Pestujem v kvetináčoch v okne. Slnka by mali mať dosť nakoľko okno mám na juh. Tiež som si všimol ak sú na priamom a prudkom slnku dlhú dobu odschnú ešte skôr. Pred dvoma týždňami som zahnojil hnojivom ENGO (N+K+P 20-20-20) s vysokým obsahom železa 0,3%. Viete mi poradiť čím to môže byť? Taktiež som postrekoval proti roztočom. Tiež neviem či v dobe kvitnutia netreba viac zalievať. Ale vlahy by mali mať dosť. Zem je skoro stále vlhká. Vďaka za prípadné rady čo s tým.
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Odschýnanie kvetov
Doplň fotografií celé rostliny + květu.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Foto momentálne neviem doplniť.
Nemôže to byť spôsobené prehnojením a poprípade aj prepolievaním? Alebo nedostatkom vápnika? Mám totižto aj také pokrútené skôr také pokrčené listy. Niektoré vyzerajú alebo sú degenerované a ovela menšie ako spodné. Ešte jedna vec. Stonky listov sú sfarbené do fialova. To všetko asi spôsobuje odschýnanie a opadávanie kvetov. V záhradkárstve mi povedali že to môžu spôsobovať aj roztoče ale nezdá sa mi to nakoľko som to už niekoľkokrát postrekoval. Na spodných stranách listov nevidno že by na nich niečo pohyblivé žilo Neviem čo s tým aký postup zvoliť. Pomoooooc. Možno budem vedieť aj foto pridať.
Takže podarilo sa mi spraviť fotky. Nič moc kvalita ale niečo vidieť.
Takže obrázok celej rastliny:

Niektoré listy:

A nejake odpadnute kvety:

PS: Tie biele škvrny na listoch sú z postreku proti roztočom.
Takže obrázok celej rastliny:

Niektoré listy:

A nejake odpadnute kvety:

PS: Tie biele škvrny na listoch sú z postreku proti roztočom.
-
Ahoj,miro1023 píše:Nemôže to byť spôsobené prehnojením a poprípade aj prepolievaním? Alebo nedostatkom vápnika? Mám totižto aj také pokrútené skôr také pokrčené listy. Niektoré vyzerajú alebo sú degenerované a ovela menšie ako spodné. Ešte jedna vec. Stonky listov sú sfarbené do fialova.
pokrútené/degenerované listy mám aj ja.Väčšinou to signalizuje prehnojenie.Často sa pridá na starších listoch aj oschnutie špičky,niekedy oschnutie celej hrany z presolenia pôdy.
Fialovenie stoniek a spodnej časti žiliek by práve nasvedčovalo nedostatku fosforu,podľa niektorých aj dusíku.Čo ale odporuje vyšším náznakom prehnojenia.Celkovo s tým určovaním aj ja ako začiatočník bojujem.
Zle namiešaný substrát,alebo privysoké/prinízke PH.Napríklad ja mám asi priveľa perlitu a kokosu(spolu asi 40%objemu).Tak musím vychytať aj hnojenie aj zalievanie.Najlepšie je zakúpiť PH a EC meter,ale nechcel som už túto sezónu investovať.Alebo obetovať jednu rastlinu na pokusy...ak nemáš len jednu:)To asi urobím ja.
Tu máš link,skús pozrieť:Príznaky nedostatku živín.
Viac hláv,viac rozumu.Nejako ten problém už vyriešime:)
A čo s tými kvetmi čo odschýnajú? Môže to byť spôsobené nedostatkom fosforu?
-
Môže to byť aj nedostatkom fosforu.Prebytkom dusíku.Ale aj vysokou teplotou(priame slnko mimo skleník,atď=nízka vlhkosť),rovnako nízkou teplotou.Prelievaním,nedostatočným polievaním.Prehnojením.Takmer všetkým:)Ak sú to len prvé kvietky v sezóne,nebol by som vôbec nervózny.Aj mne opadávajú,zisťujem prečo.miro1023 píše:A čo s tými kvetmi čo odschýnajú? Môže to byť spôsobené nedostatkom fosforu?
Máš ich v byte,alebo von(balkón,atď.),lebo ak v byte môžu padať aj tým,že sú neopelené:)