Chuťové vlastnosti jednotlivych odrůd

Ptejte se na dotazy ohledně rostlin a plodů
Krajinka
Stálý člen
Reputace: 340
Obrázky: 0

Chuťové vlastnosti jednotlivych odrůd

Příspěvekod Krajinka » 28 kvě 2017 21:13

Zdravím všechny gurmány! :wave:

Po delší úvaze jsem se rozhodla založit toto vlákno,které mně osobně chybí. Pročítat Vaše názory týkající se chuťových vlastností plodů. Nedávno jsem zkusila mou první chinenses- Scotch Bonnet. A byl to zážitek. V momentě, kdy se vyklubala ta neuvěřitelně voňavá chuť, říkala jsem si, tohle je paprika? Výrobci parfémů by měli začít urychleně pěstovat. Jsem zvědavá, jak moc odlišné budou další chinenses,o pubescenses, frutescenses atd nemluvě. Jaké konkrétní oslovily Vás?
Naposledy upravil 1 dne Kendy; celkem upraveno 1x.
Důvod: Změněn název vlákna na žádost zakladatele
Náhoda je matka všech proměn.

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Re: Chuť jednotlivých odrůd chilli

Příspěvekod JurassicChilli » 28 kvě 2017 22:41

Mne Scotch Bonnet z vaničky z Lidlu dosť smrdel. Bol to taký divný, nezvyčajný a nepaprikový pach. Najskôr som si myslel, že je pokazený, ale nebol. Jeho semená som zasadil a plody na rastlinách ktoré z tých semien narástli tiež smrdeli. Teraz na jar som sadil papriku Aji Charapita a ako som vyberal semená zo sušených plodov, tak som zacítil ten samý pach ako z toho Scotch Bonnetu, takže mám podozrenie, že zrejme všetky chinensky, alebo aspoň niektoré smrdia rovnako charakteristicky pre svoj druh. Po pár plodoch Scotch Bonnetu som si na ten smrad trochu zvykol, ale annumky svojou krásnou, paprikovou vôňou u mňa stále vedú a zostávajú neprekonané. Tento rok pestujem okrem spomínanej Aji Charapity aj Capsicum Pubescens (Rocoto Manzano a Aji Largo), tak som zvedavý akú vôňu budú mať. No a na budúci rok ak sa podarí by som chcel vyskúšať nejaké Capsicum baccatum.

lahoda
Stálý člen
Reputace: 114

Příspěvekod lahoda » 29 kvě 2017 21:25

Tak mě zachutnalo santa fe grande z rodu capsicum annuum silno stěná paprička typu jalapenos ovocno sládké tony vystřídá decentní pal je to myldy taková laskomina na chleba :mrgreen:

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9635
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 29 kvě 2017 23:06

TS peach, jamaica yellow, Ajiny celkove, Habanero maya red... Pasilia Bajio,

Golonka
Stálý člen
Reputace: 1334

Příspěvekod Golonka » 30 kvě 2017 13:28

Za mě to je Jamaican yellow. Hodně chvály jsem slyšel na Malaysian Goronong - za měsíc bych měl z Malaysie dostat zásilku čerstvých plodů, bohužel se pěstují jen v jedné oblasti a moc lidí je tam ani nezná. Kolega tam pojede, tak doufám, že aspoň půl kila přiveze. Už se těším na ochutnávku.
Čím blbější sedlák, tím větší :chilli11: :dance2:

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 830

Příspěvekod Zrzek » 31 kvě 2017 21:07

Loni jsem pěstoval Cherry Chocolatte.
Chuťově se moc neliší od ostatních anumek. Chuť velice příjemně papriková (jako sladká paprika) - S tím, že pal je velmi mírný, spíše až jako pozadí oné sladké chuti. Navíc bez "nepříjemné" hořkosti, kterou cítím u chynense.
Její opravdu silná stěna a velice poutavá barva lákají sami o sobě. Zkusit se má všechno a v tomhle případě jsem i přes nízký pal fakt neprohloupil. Tady můžu s klidným srdcem jen doporučit. A pokud ještě někdo váhá tady obrázek mé loňské, průměr cca. 4-5cm:
34143
38680

Bacula
Stálý člen
Reputace: 3792

Příspěvekod Bacula » 31 kvě 2017 22:34

To vypadá fakt krásně, to bych příští sezonu ráda zkusila.
Bacula

Krajinka
Stálý člen
Reputace: 340

Příspěvekod Krajinka » 01 čer 2017 07:34

Ideální na zavaření do sladkokyselého láku s cherry rajčaty, ta je perfektní! :thumbup:
Náhoda je matka všech proměn.

Zpět na „Otázky týkající se rostlin a plodů“