Přesazení chilli rostlin
Re: Přesazení chilli rostlin
Dik, nieco take som si aj myslel .Klasicky kvetinac o takom rozmere, resp. 5 litrovy bude ok?
- Blixa
- Stálý člen
- Reputace: 1328
- Obrázky: 0
Hudobná výchova no.29 - Tisíc let - ...možná že spíme všichni...
Preto som sa pytal, nemam cas velmi studovat 39 stran. Kupim 5l, nebudem z toho robit vedu. Ak bude zle, poucim sa a buduci rok kupim vacsie.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Já pěstuji v 3,6 l a v 5 l, bohatě stačí, když umíš hnojit, zalévat.....
Mam nejaky plan hnojenia, ale necham si poradit aj od vas.
Ako hnojis a zalievas tie 5l?
Ako hnojis a zalievas tie 5l?
-
- Nový člen
- Reputace: 16
Ahojte,
prosím, je tu síce veľa info okolo substrátov, ale používate niekto Forestina profík na chilli a papriky ? Rozmýšľal som, že by som rastlinky z výsevného / jiffov následne presadil do tohto súbstrátu a potom do foliovníka alebo kvetináčov. Máte s ním skúsenosti ?
Ďakujem
prosím, je tu síce veľa info okolo substrátov, ale používate niekto Forestina profík na chilli a papriky ? Rozmýšľal som, že by som rastlinky z výsevného / jiffov následne presadil do tohto súbstrátu a potom do foliovníka alebo kvetináčov. Máte s ním skúsenosti ?
Ďakujem
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Je to tu x krát, smíchej universální substrát s kokosákem a jílem, nebo kup od Mountfieldu universal premium. Do toho zamíchej kravské granule, to je vse. Až bude dozrávání, hnoj tekutým slepičákem. Můžes behem sezonu Vitality komplex, pripadne i na list, zbytek se řeší za pochodu. Toť vše.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1011
Zdarec všem, poprosím o radu...
Na fotkách jsou přesazené sazeničky, vůbec se jim nedaří, stagnují, blednou, žloutnou zhruba 9 z 10 ks...nikdy jsem to tak špatné neměl.
V jiffech problém není, tam je to v poho. Problém nastal až po přesazení, přesazeno do substrátu Mountfield výsev a množení + starší substrát (pouze10 procent z celkového množství). Nemám s tímto substrátem zkušenosti, máme jej poprvé. No čím to může být, zřejmě chybí živiny. To mi připadá dost přísný, když substrát by měl být čerstvý, ale kdo ví...jinak 1x lehce fiknuto lignohumátem, žádné hnojivo, teplota místnosti cca 18 st. jako vždy. V reálu vypadají možná ještě hůř. Díky za rady

Na fotkách jsou přesazené sazeničky, vůbec se jim nedaří, stagnují, blednou, žloutnou zhruba 9 z 10 ks...nikdy jsem to tak špatné neměl.
V jiffech problém není, tam je to v poho. Problém nastal až po přesazení, přesazeno do substrátu Mountfield výsev a množení + starší substrát (pouze10 procent z celkového množství). Nemám s tímto substrátem zkušenosti, máme jej poprvé. No čím to může být, zřejmě chybí živiny. To mi připadá dost přísný, když substrát by měl být čerstvý, ale kdo ví...jinak 1x lehce fiknuto lignohumátem, žádné hnojivo, teplota místnosti cca 18 st. jako vždy. V reálu vypadají možná ještě hůř. Díky za rady