Kdy s rostlinama ven?
- Otherx
- Stálý člen
- Reputace: 0
- Obrázky: 0
Re: Kdy s rostlinama ven?
Vydrzali bez ujmy? no ale tym padom sa vyvracia to co napisal HAMI ze okolo bodu mrazu su spolahlivo rastliny zahubene...zaujimalo by ma ake maju skusenosti ostatní pestovatelia...rozprudime debatu? 

- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
Loni jsem koncem dubna nechal 2 kytky Jolokie na verandě přes víkend ( já jel služebně do Německa ) a holky se mi již nepodařilo oživit :-(. Letos to nehodlám opakovat....
Ono taky záleží jak velké ty kytky jsou. Já klíčila něco už v prosinci, takže v dubnu byly dost velké. Přežili všechny. Ono taky jde o to kolik máš místa a kytek. Pokud bych měla 20 rostlin, tak klidně počkám po zmrzlých, ale když jich mám 300, něco vysazuju už v dubnu. Navíc pokud máš skleník u baráku, můžeš je pokud kledsne teplota, přenést dovnitř. Já mám skleník na chalupě, kde jsem cca dvakrát týdně, ale jak říkám, přežili.
Co jsem na toto téma vyčetl: paprika je choulostivá na mráz, ale něco přece vydrží. Mráz po kratší dobu během noci rostlině zásadně nevadí, avšak existuje riziko zastavení růstu. Četl jsem, že se to stane při -10°C celou noc i ve skleníku. To nás snad už nečeká. Obecně se uvádí rada "po zmrzlých", ale myslím, že to jde i dříve.
- Hami
- Stálý člen
- Reputace: 3
fka:
Ahoj, tohle chápu....
Já měl loni 12 kytek a neměl jsem foliák. Květiny jsem nechal na verandě v 7,5l květináčích....
Nikomu nic nevnucuji, ale já si letos raději počkám
Ahoj, tohle chápu....
Já měl loni 12 kytek a neměl jsem foliák. Květiny jsem nechal na verandě v 7,5l květináčích....
Nikomu nic nevnucuji, ale já si letos raději počkám

Jasně, já to nikdy nevydržím až do půlky května:)
- Seminka-chilli.cz
- Mr. Chilli Approved
- Reputace: 45
- Kontaktovat uživatele:
Zastavení růstu je již od 10°C dolů. Už i 0°C a níže může paprice způsobit nevratné poškození zeleného pletiva a omrznutí kořenového křčku, což může vést k úhynu celé rostliny.maxs_cz píše:Co jsem na toto téma vyčetl: paprika je choulostivá na mráz, ale něco přece vydrží. Mráz po kratší dobu během noci rostlině zásadně nevadí, avšak existuje riziko zastavení růstu. Četl jsem, že se to stane při -10°C celou noc i ve skleníku. To nás snad už nečeká. Obecně se uvádí rada "po zmrzlých", ale myslím, že to jde i dříve.
Před 3 dny jsem vysadil testovací papriku NagaBon Jolokia (chinense) do skleníku, tak jsem zvědav zda ten předčašný start rozdýchá.
Jak přiložit fotografie k příspěvku se dočtete: Osobní foto galerie + Základní práce
Klíčení chilli semínek ; Přesazení chilli rostlin ; Problémy při přesazení chilli paprik z RW
www.seminka-chilli.cz - semena chilli papriček
Ono taky záleží jestli máš skleník na Jižní Moravě nebo v Jeseníku