Ahoj kolegové,
měl bych na Vás dotaz. Protože nejsem schopen zajistit konstantní teplotu pro klíčení semen, napadlo mě pořídit pro tento vyhřívaný miniskleník. Výsev bych chtěl provést pomocí Jiffy tablet. Je toto dobrá kombinace, nebo mi raději doporučíte něco jiného?
Předem díky za Vaše rady.
Petr
setí - vyhřívaný skleník + Jiffy
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Kontaktovat uživatele:
Re: setí - vyhřívaný skleník + Jiffy
Co človek to názor... já vysevam jak do substratu tak do jifů.
Už loni jsem tu psal, že ideální na kliceni je wifi modem....
ale u stropu každé mistnosti kde je normalne 22 °C býva nad 25 °C, záleži kolik toho chces kličit. Nebo na topeni dej drevene prkénko a také mas idealni teplotu.... chce to zkusit v Tvých podmínkach.
Už loni jsem tu psal, že ideální na kliceni je wifi modem....
ale u stropu každé mistnosti kde je normalne 22 °C býva nad 25 °C, záleži kolik toho chces kličit. Nebo na topeni dej drevene prkénko a také mas idealni teplotu.... chce to zkusit v Tvých podmínkach.
- math
- Stálý člen
- Reputace: 155
- Kontaktovat uživatele:
Ja som klicil položené na plynovom kotli, zbytkove teplo v miniskleniku urobilo cca 28C.
Martin
Martin
Vajnory, Bratislava
https://vzahradke.blogspot.sk/
https://vzahradke.blogspot.sk/
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Díky za rady, zkouším teplotu v každé místnosti, tak uvidíme
IMHO důležitější než hledat nejvyšší teplotu je najít nejstabilnější teplotu. Místo, kde ti teplota v noci hodně neklesá.petr.polasek píše:Díky za rady, zkouším teplotu v každé místnosti, tak uvidíme
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Pávě to se snažím zjistit, každopádně to vypadá, že to bez toho vyhřívaného skleníčku nepůjde 

- wlasta1
- Stálý člen
- Reputace: 266
Nepropadej panice. Každoročně klíčím normálně na radiátoru, kde mám 2cm polystyrenovou desku jako izolant proti uvaření. Klicivost mám nad 80% tutově i když na noc radiátor vypínáme a teplota spadne.petr.polasek píše:Pávě to se snažím zjistit, každopádně to vypadá, že to bez toho vyhřívaného skleníčku nepůjde
Můžeš pěstování pojmout jako vědeckou záležitost nebo to dělat normálně a bez stresu. Příroda taky neposkytuje top ideální a konstantní podmínky a přesto to funguje.

P.S: Používám substrát, naprosto obyčejný z OBI 20L za 39kč...
Jiffy jsou dle mého názoru vyhozené peníze i když těch diskusí na tohle téma bylo dost...
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
co se výsevu týče - zkusím obé, problém bude hlavně s teplotou (dům přes noc dost prochladne a přes den se moc nevytápí). Jak píšeš, snažím se to dělat bez normálně a bez stresu (i když jsem povoláním vědec
). Jen nemám zkušenosti s klíčením a pěstováním sazenic. Proto tyto dotazy. Nerad bych to "zmršil"