sazeni semen

Ptejte se vše kolem semen a sazenic
nef-ert-iti
Nováček
Příspěvky: 3
Registrován: 16 led 2013 20:57
Reputace: 0
Obrázky: 0

sazeni semen

Příspěvekod nef-ert-iti » 16 led 2013 21:19

Ahoj, dostala jsem sadu Grow it- chilli papricky- jsou tam odrudy tabasco, jalapeno, hungarian hot wax, demon red a anaheim. Chilli papricky jsem nikdy nesadila- vetsinou jsem si koupila sazenici, takze jsem seminka zasadila docela hluboko :dunno: . Cca po 4 dnech jsem si na internetu nasla info o prestovani chilli papricek, tak jsem kvetinace vyklopila, nasla seminka a zasadila je tesne pod povrch. Myslite, ze by mi z toho mohlo jeste neco vyrust? Nebo jsem semena nejak ´znicila´? Pripadne nemate nekdo zkusenosti za jak dlouho by mi semena mohla vyklicit? Mam je zasazena(tesne pod substratem) asi 5 dnu a porad nic. Jinak jsem si koupila jeste squash jamaican a boliwian rainbow a zasadila do jiffy7, tak jsem zvedava jestli mi neco vyroste . Diky za rady ;)

papagee
Stálý člen
Příspěvky: 51
Registrován: 27 zář 2012 20:30
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: sazeni semen

Příspěvekod papagee » 18 led 2013 21:55

zdravím tě
semena jsou dost citlivá na změny teplot,teoreticky se mužou znehodnotit když ti je vezou,pokud máš narozky v létě tak to nahore pod laminátovou střechou té poštácké avie dost peče.
Jinak pro sázení vetšiny semen rostlinné říše platí dát tak hluboko jaký je průměr semena,max 2x hloub.
Osobní zkušenost:pokud kupuji dražší osivo,semena brousím na jemném smirkovém papíru,jelikož nají často klíčky problém se semenné skořepiny po vyklíčení zbavit.
Jemným broušením podpoříte vzcházení rostlin, DOPORUCUJU
mej se


Zpět na „Otázky ohledně setí a sazenic“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 15 hostů