Nechce klíčit
Nechce klíčit
Dobrý večer, před třemi dny jsem si dal k oknu 4 kalíšky se substrátem, do kterých jsem 1 mm do substrátu zasadil do každého kalíšku jedno semínko Naschziepfel (medusa). Zalevam každý den jednou, a stále se neobjevila rostlinka, ani klíček. Čím to je? Nemám radši použít rašelinové tablety? :/ 

Re: Nechce klíčit
Dobry vecer, to neni nic neobvykleho. Klidne to muze trvat i 14 dnu. Idelane prekryt jeste kalisek pytlikem aby byla vetsi vlhkost a 2x denne vetrat. Jinak medusa je spis okraska, prakticky nepali.
Dekuji za rady. O nepalivosti medusy vim, ale měla by to být jednoduchá odruda, vhodná pro začátečníka. Chci se na ni naučit pěstování chilli.
Co si myslíte o tech tabletách?

Co si myslíte o tech tabletách?

Někdo je používá a nedá na ně dopustit, jiný to tak moc nevidí.
Já je používám, ale nemyslím si, že ti urychlí klíčení. Klíčení urychlí vlhkost a konstantní teplota. Ale může klidně trvat i 3-4 týdny než ti vyklíčí.
Já je používám, ale nemyslím si, že ti urychlí klíčení. Klíčení urychlí vlhkost a konstantní teplota. Ale může klidně trvat i 3-4 týdny než ti vyklíčí.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9550
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Jiffy jsou idealní na tu praci kolem, presadis to komplet, nic nepolámes, drzi dobre vlhkost. Já sázím jak do jiffů tak do čisteho kokosáku. Po presazeni s jiffi mnohdy rostliny ani nestagnuji reakcí na presazeni. Klasicky presazene si daji tyden až dva pauzu. Ideálni prostor na kliceni je na modemu od internetu.
Na parapetu se stridaji teploty, to jim nedela dobre. I na modemu počkas minimálne tyden, nektere druhy klici fakt pres mesic...

Ja zacinal na Jiffynach ale uz bych do nich nesel. Sazim vyklicena seminka ve vode primo do malych 1-1,5l kvetinacu a hotovo.
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
na modeme..super nápad
na tie tablety som čítal viac zlého ako dobrého a ešte za to platiť mne sa to nezdá ako schodnejšia cesta keď už tak skôr ten kokos.ja som zatiaľ dával iba do substrátu a ten bordel pri prvom presádzaní som si pekne popratal.aj pri druhom u mňa finálnom

na tie tablety som čítal viac zlého ako dobrého a ešte za to platiť mne sa to nezdá ako schodnejšia cesta keď už tak skôr ten kokos.ja som zatiaľ dával iba do substrátu a ten bordel pri prvom presádzaní som si pekne popratal.aj pri druhom u mňa finálnom