Jiffy a nestálá teplota
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
- Obrázky: 0
Re: Jiffy a nestálá teplota
Já jsem právě pokusně klíčil už na začátku listopadu a bylo to těch konstantních 20 ... vyklíčily všechny a do 2 týdnů, ale potom odešly. A nebylo to v Jiffech.
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
ja jsem delal prvni pokus v akvarku cca 40x30x25, nalil jsem cca 5cm vody, do toho ponorny topeni do akvarii (to nejslabsi asi 25W), nastavit na teplotu 26°C, a nad to diravou desku s jiffama. do tydne byly vsechny venku.
- gyver
- Stálý člen
- Reputace: 825
Ahojte,
rad by som sa opytal, ked sa tu polemizuje o Jiifoch, ci uz niekto skusal vacsie Jiffy, v ktorych by vydrzali sadenice az do vysadby na pole v maji ... proste pre lenivych vyhnut sa presadzaniu do jogurtovych pollitrakov a pod.
Mne sa celkom pozdava toto:

Existuje kyslejsia verzia pre lesne sadenice a normalna pre zeleninu, najvacsia je rozmerovo 5x15cm s obsahom substratu 230ml.
Myslite, ze by to stacilo ? Naposledy som kupoval polmetrove sadenice paradajok v asi 3dcl kvetinaciku - tak asi staci ?
rad by som sa opytal, ked sa tu polemizuje o Jiifoch, ci uz niekto skusal vacsie Jiffy, v ktorych by vydrzali sadenice az do vysadby na pole v maji ... proste pre lenivych vyhnut sa presadzaniu do jogurtovych pollitrakov a pod.
Mne sa celkom pozdava toto:
Existuje kyslejsia verzia pre lesne sadenice a normalna pre zeleninu, najvacsia je rozmerovo 5x15cm s obsahom substratu 230ml.
Myslite, ze by to stacilo ? Naposledy som kupoval polmetrove sadenice paradajok v asi 3dcl kvetinaciku - tak asi staci ?
Naposledy upravil 1 dne gyver; celkem upraveno 2x.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
U paprik si nejsem jistá, ale rajčatům vyloženě prospívá přesazování, mají pak mnohem lepší kořenový systém.
Bacula
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9577
- Kontaktovat uživatele:
To se mi líbí takové veliké jiffy, zkoušel to nekdo?
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
ja ich neviem nájsť na nete.iba tie kyslejšie pre ihličnany som našiel
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Dají se najít pod označením Jiffy XXL, průměr 5cm...
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
majú 3 dcl takže na chinenses bez presádzania sú malé. a na annuum a paradajky by od pol februára či od marca mali stačiť ale pri väčšom množstve sú zase cenovo nevýhodné