Jaký použít substrát na pěstování chilli papriček
- Vasjis
- Stálý člen
- Reputace: 490
- Obrázky: 0
Re: Jaký použít substrát na pěstování chilli papriček
Já nechávám přijde mi to škoda to sypat po sidlišti ke stromům 

- mab
- Stálý člen
- Reputace: 401
Ale něco k věci, při mém pokusném klíčení topic4659.html jsem vzal co bylo poruce (Floria zahradnický substrát z OBI smíchaný s perlitem) a funguje to taky,
Pravda jsou to nějaké annuumky a ne princezničky
Pravda jsou to nějaké annuumky a ne princezničky

Úřední oznámení.
Reklama smazána a smazán příspěvek, který na ni reagoval a další upraven (smazána reakce na reklamu v něm). To mazání a úpravu následujících příspěvků si prosím neberte osobně. Ale když jsem smazal původní reklamu, tak jsem nemohl nechat další příspěvky, které ji citovaly, nebo na ni jinak reagovaly. To by to smazání původní reklamy jaksi postrádalo smysl.
Ještě bych rád doplnil. Pokud máte podezření na závadný příspěvek, tak použijte ikonku pro nahlášení (kulatá s vykřičníkem hned u postu). Dozvíme se to tak hned. Jinak se toho všimneme až při běžném pročítání fóra a to může chvíli trvat.
Reklama smazána a smazán příspěvek, který na ni reagoval a další upraven (smazána reakce na reklamu v něm). To mazání a úpravu následujících příspěvků si prosím neberte osobně. Ale když jsem smazal původní reklamu, tak jsem nemohl nechat další příspěvky, které ji citovaly, nebo na ni jinak reagovaly. To by to smazání původní reklamy jaksi postrádalo smysl.
Ještě bych rád doplnil. Pokud máte podezření na závadný příspěvek, tak použijte ikonku pro nahlášení (kulatá s vykřičníkem hned u postu). Dozvíme se to tak hned. Jinak se toho všimneme až při běžném pročítání fóra a to může chvíli trvat.
-
- Stálý člen
- Reputace: 339
Letos jsem na výsev použila supr. substrát Forestina a jsem spokojena,klíčivost mnohem vyšší než jiné roky,takže u ní zůstanu. Jednu nevýhodu však má. Houbičky zvládnou max. 26 stupňů, při vyšší teplotě hynou. Tzn... že je má v substr. asi málokdo. 

Náhoda je matka všech proměn.
Nejlepsi vysevni substrat co jsem zatim mel je Canna Terra Seed Mix 25 L. Jedna se o absolutni spicku, Bioblizz, Gold Label ani Plangron se tomu ani nepriblizuje. Tak jemny a homogenni substrat jsem jeste nezazil. Vzhledem k primesi kokosu vhodne ze zacatku prolit a nechat odteci prebytecnou vodu.
Uz jsem za ty 3 roky par vysevnich substratu vyzkousel, at uz forestinu od zaklaniho po profika a dalsi jine. Ale na Canna Seed Mix zatim nic nema.
Tento substrat se nemusi pouzivat jen jako vysevni, ale pak uz by to slo celkem dost do penez.
Je skvele, ze neni predhnojeny a kazdy si tedy muze uz od zacatku, davkovat hnojeni sam.
Da se pri vetsim kvetinaci pouzivat od zacatku do konce a ma strukturu a vlastnosti vysevniho. Absolutne bez vetsich kousku.
Uz jsem za ty 3 roky par vysevnich substratu vyzkousel, at uz forestinu od zaklaniho po profika a dalsi jine. Ale na Canna Seed Mix zatim nic nema.
Tento substrat se nemusi pouzivat jen jako vysevni, ale pak uz by to slo celkem dost do penez.
Je skvele, ze neni predhnojeny a kazdy si tedy muze uz od zacatku, davkovat hnojeni sam.
Da se pri vetsim kvetinaci pouzivat od zacatku do konce a ma strukturu a vlastnosti vysevniho. Absolutne bez vetsich kousku.
-
- Stálý člen
- Reputace: 113
Já mám nejlepší zkušenosti s univerzálním substrátem vyrobeným Rašelinou Soběslav zakoupeným v Mountfieldu. 70l substrátu bylo asi za 100 Kč. Jemná struktura, žádný breberky. Bohužel ho Mountfield přestal distribuovat. Má-li někdo tip, kde se dá pořídit, budu vděčný.