Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Krajinka: vilmy mám nasazené taky ale určitě nejsou ještě v tak krásném stádiu... Kdy si je vysévala?
- gyver
- Stálý člen
- Reputace: 825
- Obrázky: 0
Ahoj honzek86,
na tejto foto mozes vidiet rozdiel medzi Stupickymi rannymi (prve dve vpredu, vysev na konci januara) a Tornadom (druhe dve za nimi, vysev v polke marca).

Myslim, ze rozdiel v dozreti prvych plodov bude minimalny, stupicke su o nieco vacsie a maju o strapec viac, akurat som mal s nimi o mesiac a pol viac starosti
vsetky mali polliter substratu, mozno keby som ich nedusil a presadil do vacsich kvetinacov, tak by boli tie januarove este skorsie. Ale ked nie je napr. miesto a chces obmedzit robotu, staci asi aj v marci a oni sa aj tak +/- vyrovnaju. Su tu borci, ktori sa tomu povenuju viacej a uz teraz oberaju...
A samozrejme treba vyberat skore, ultraskore odrody.
Napr. na 2 rastlinach Purple Bumblebee z marca mam uz po dva taketo strapce ...

Naproti tomu velke odrody zacinaju len tvorit nejake puky. Najskorsia z tych gigantickych mi vysla Costoluto Fiorentino - zarodok

na tejto foto mozes vidiet rozdiel medzi Stupickymi rannymi (prve dve vpredu, vysev na konci januara) a Tornadom (druhe dve za nimi, vysev v polke marca).
Myslim, ze rozdiel v dozreti prvych plodov bude minimalny, stupicke su o nieco vacsie a maju o strapec viac, akurat som mal s nimi o mesiac a pol viac starosti

A samozrejme treba vyberat skore, ultraskore odrody.
Napr. na 2 rastlinach Purple Bumblebee z marca mam uz po dva taketo strapce ...
Naproti tomu velke odrody zacinaju len tvorit nejake puky. Najskorsia z tych gigantickych mi vysla Costoluto Fiorentino - zarodok
-
- Stálý člen
- Reputace: 339
Trixy: Vilmy jsem sázela koncem ledna.
Náhoda je matka všech proměn.
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
gyver: Díky za fotovýklad!
asi tomu přicházím na kloub.

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
- oskar69
- Stálý člen
- Reputace: 808
to razeni je dane zpusobem pestovani a rustu, ne velikosti keriku.
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
@Oskar-rajče Costoluto genovese, i San marzano jsou způsobem růstu tyčková rajčata, pokud je povedeš na více výhonů, pořád to jsou tyčková rajčata. Nakonec je to jedno, jak jim říkáš, ale pro někoho, kdo zde bude chtít čerpat informace, to může být matoucí.
Bacula
-
- Stálý člen
- Reputace: 178
Ja se do toho take vlozim.Black From Tula je take tyckove.Bajecne,mel jsem ho loni a mam ho i letos.Ja nejsu zadnej obr,mam neco pres 160 a ty rajcata mne prerostla jen to fiklo.Ale chutnejsi sem snad jeste nemel.