Malé zelené housenky. Koukni pořádně.
Taky máme jen koště.
S3
Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9576
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Bud slimáci, nebo housenky od běláska... maji barvu jako list, nejsou videt temer.
Lidi našel se tu nějaký kutil, kdo vyzrál na slimejše?
Vysadil jsem kapusty, kedlubny, zelí před měsícem a okousáno, jedinej kadeřávek nic, možna už byl větší.
Zkusím tu pivní past z petky. Ale posypal jsem slimexem, ty modré granule kolem každé sazenićky a stejně byly okousané. Okurky jsme sypali granulema od jine firmy a tam vydržely, možná jsme koupili blbej přípravek teď.
Sypal jsem kraje záhonu drcenýma skořápkama, možná jsem trošku zabránil. mrzí me keříčkové fazole, polovina zbyly jen pahýly, zbytek kto stihl odrůst. Není nějaká rada ještě? Něco po domácku vyrobeného, teď přeženu, rozstřižený tubus od pet lahve dát kolem, něco v tom smyslu, než to odroste, je to blbost, ale zdali někdo něco nevymyslel, co jim vadí
Past na slimáky s pivem, tedy petka nebo nádoba zakopaná v úrovni země, má někdo zkušenosti? Kolik jich tam za den napadá apod?
Vysadil jsem kapusty, kedlubny, zelí před měsícem a okousáno, jedinej kadeřávek nic, možna už byl větší.
Zkusím tu pivní past z petky. Ale posypal jsem slimexem, ty modré granule kolem každé sazenićky a stejně byly okousané. Okurky jsme sypali granulema od jine firmy a tam vydržely, možná jsme koupili blbej přípravek teď.
Sypal jsem kraje záhonu drcenýma skořápkama, možná jsem trošku zabránil. mrzí me keříčkové fazole, polovina zbyly jen pahýly, zbytek kto stihl odrůst. Není nějaká rada ještě? Něco po domácku vyrobeného, teď přeženu, rozstřižený tubus od pet lahve dát kolem, něco v tom smyslu, než to odroste, je to blbost, ale zdali někdo něco nevymyslel, co jim vadí

Past na slimáky s pivem, tedy petka nebo nádoba zakopaná v úrovni země, má někdo zkušenosti? Kolik jich tam za den napadá apod?

-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
Také s nimi bojuji. Okoukla jsem tu na fóru od někoho, že kolem rostlinek dával trnité větvičky - ostružina, šípek, do jisté míry to pomůže.Dávám také slupky z vydlabanéhp melounu, do toho trochu piva, tam jich naleze hodně. Jsou vybíraví, letos si oblíbili nejvíce Aji charapitu, mám jen jednu a kdoví, jestli z ní něco bude.
Bacula
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
Také s nimi bojuji. Okoukla jsem tu na fóru od někoho, že kolem rostlinek dával trnité větvičky - ostružina, šípek, do jisté míry to pomůže.Dávám také slupky z vydlabaného melounu, do toho trochu piva, tam jich naleze hodně. Jsou vybíraví, letos si oblíbili nejvíce Aji charapitu, mám jen jednu a kdoví, jestli z ní něco bude.
Dnes jsem sklidila první zelenou cuketu a šalotku, česnek přijde na řadu za chvíli, už se mu začínají narovnávat květní stvoly.
Dnes jsem sklidila první zelenou cuketu a šalotku, česnek přijde na řadu za chvíli, už se mu začínají narovnávat květní stvoly.
Bacula
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9576
- Kontaktovat uživatele:
Pomáhá brusný papír kolem rostlin, jak moc, to nevím.