Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
- Obrázky: 0
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
Parádní rajčata.....doporučuji postřik na list ,,wuxal sus CALCIUM ,, opakovat po 10 dnech.... mám s tím velice dobré zkušenosti...rajčata a papriky mají problém s přijímáním vápníku z kořenů. .. téměř 100 % účinnost je však vstřebávání z listů....nedostatek vápníku má za následek nekrózu rajčete a papriky různé deformace plodů a špatné dozrávání též celkovou vitalitu rostliny. 

-
- Stálý člen
- Reputace: 178
Mrknu v zahradnictvi.Momentalne ted pouzivam Substral Pomodoro,aplikuji jenom na list.To jedno rajce je deformovane protoze to vetr prevratil a bylo natukle.Bylo me lito ho dat pryc tak jsem ho nechal.
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
Suchá hniloba (nekróza) rajčiat a papriky vzniká z nadbytku dusíku, ktorý blokuje prijímanie vápniku. Ja som ju mal minulý rok, pretože som na rajčatá valil vysoké dávky žihľavového/kopřivového zákvasu. Myslel som, že prírodné hnojivo im neublíži. A ako sa ukázalo, tak im ublížilo. Tvoje rajčátka vyzerajú zdravo. Vyzerá to, že výživu máš zmáknutú veľmi dobre, takže ten Wuxal sus Calcium ani nebudeš potrebovať. Hlavné je neprehnojovať dusíkom.
- gandalf
- Stálý člen
- Reputace: 2594
- Kontaktovat uživatele:
Tak se taky pochlubím - 2 druhy česneku /jeden jsem si před dávnými léty přivezl z Kavkazu - fantastické výnosy, síla/, asi 10 druhů rajčat všech barev a tvarů, 4 druhy cibule /všetana, bílá, červená a "vodňanská"/, 2 druhy póru, fazole, červená řepa, mangold, 4 patizóny, 4 hokaido, okurky, ačokča, brambory, beraní rohy + nějaké venkovní pálivky, jahody a různé byliny a koření a kytky pochopitelně.