Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
- Obrázky: 0
Re: Papričky už rostou ... co třeba rajčátka a jiná zelenina?
KBX jede parádní bomby! Největší plod má 565 gr..
nechal sem jen přezrát a šlo rozporcovat na semínka ...

Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
-
- Stálý člen
- Reputace: 3791
To je nádhera...já doufám, že jej také zítra na zahradě sklidím, že nepřišla nějaká pohroma v podobě plísně.
Bacula
-
- Stálý člen
- Reputace: 1145
Rajčata jedou jak o život - resp. jim fakt jde o život. S plísní vedu ústupové boje na všech 4 frontách a snažím se pro kytky získat ještě nějaký čas k dozrání. Nicméně jen dnes jsem musel vylámat a vyřezat 3 kyble napadeného - bohužel kromě listí i dost vijanů s hromadou zelených rajčat. Jenže když je půlka vijanu už hnědá, tak co se dá dělat.
I přes tenhle nápor je rajčat víc než dokážeme konzumovat a tchán už nechce o vaření 3. dávky kečupu ani slyšet (nedivím se mu). Takže 2 kyble jsem přes plot poslal sousedovi (ten už boj s plísní vzdal) a drobnoplodé valíme do sušičky. Jen je třeba bránit křížaly vlastním tělem před omladinou, kterážto nepochopila, že je to zásoba na zimu!

No a dýní bude zdá se taky dostatek, takže budeme zavařovat jak zběsilí. Plíseň řádí i tam, takže z listí po mém dnešním zásahu zůstala možná půlka. Zajímavé je, že každoročně je jedna dýně několikanásobně větší než všechny ostatní - aktuálně má cvalík cca 60 cm délku a zdá se, že ještě roste.

I přes tenhle nápor je rajčat víc než dokážeme konzumovat a tchán už nechce o vaření 3. dávky kečupu ani slyšet (nedivím se mu). Takže 2 kyble jsem přes plot poslal sousedovi (ten už boj s plísní vzdal) a drobnoplodé valíme do sušičky. Jen je třeba bránit křížaly vlastním tělem před omladinou, kterážto nepochopila, že je to zásoba na zimu!
No a dýní bude zdá se taky dostatek, takže budeme zavařovat jak zběsilí. Plíseň řádí i tam, takže z listí po mém dnešním zásahu zůstala možná půlka. Zajímavé je, že každoročně je jedna dýně několikanásobně větší než všechny ostatní - aktuálně má cvalík cca 60 cm délku a zdá se, že ještě roste.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Nojono přátelé, moc hezký obrázky. Taky v posledních dvou letech vždycky udělám pár sazenic rajčat, podělím dcery a sám píchnu do hlíny do různejch nádob, nebo i jen do pytle se zeminou pár kousků na ,,zobání" Letos se celkem urodilo a tak zatímco jsem se v létě hladově vrhal na první dozrálé plody, v tuto chvíli skoro denně sklidím alespoň krabičku od zmrzliny různých chuťovek, tak mi to pak stagnuje v kuchyni . Jsem prostě momentálně rajčat už přežrán. Tak se snažím všechno zpracovat. Vymýšlím všelicos viz obrázek, musím neboť konec se blíží u rajčat mi docela dost řádí plíseň.
Asi ještě narychlo zmáknu nějakou neznačkovou kečupovku, nic moc pro plechovky, spíš lehkej pal, jen aby se neřeklo.Aspoň zpracuji i nějaké annumky na semeno a pak na křup. Ostatně i po těchto je poptávka. Tak groweři čus a přeju ještě pár hezkých slunných dní v poslední dekádě září a v říjnu.

Asi ještě narychlo zmáknu nějakou neznačkovou kečupovku, nic moc pro plechovky, spíš lehkej pal, jen aby se neřeklo.Aspoň zpracuji i nějaké annumky na semeno a pak na křup. Ostatně i po těchto je poptávka. Tak groweři čus a přeju ještě pár hezkých slunných dní v poslední dekádě září a v říjnu.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
Rajčátka finišují , dnes sem otrhal asi poslední větší mysku plodů, teď už to bude jen tak na ozobání... Letošní sezóna velkým množstvím plodů mě nasměrovala další sezóny v pěstování rajčátek.. od teď budu pěstovat jen velikost Cherry .. ty se pěkně stíhají ujídat a stálice budou Sweet milión, green Tiger a k tomu budu přidávat jiné Cherry ...no a jediné velkoplodé bude KBX .. páč má nejlepší chuť a má málo plodů...
Ještě musím zase zaklepat... Mě plíseň rajčátek obchází velikým obloukem...nevím proč to tak je ale jsem za to samozřejmě rád...

Ještě musím zase zaklepat... Mě plíseň rajčátek obchází velikým obloukem...nevím proč to tak je ale jsem za to samozřejmě rád...
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
-
- Stálý člen
- Reputace: 1145
Vše teplomilné na zahradě zlikvidováno mrazem. Z rajčat jsem do kompostu obral 2 kýble nedozrálých brčálníků. Fazole, okurky a dýně prošly výstupní kontrolou - použitelné se naskládalo do sucha v kotelně, nedozrálé letělo přes plot k sousedům (s jejich souhlasem) ke slepicím. Večerní výstavka pro potěchu oka.

-
- Nový člen
- Reputace: 4
Mě rajčátka tento rok vyšly na 120%. Možná proto, že jsem změnila lokaci a jsou za altánem