KVAŠÁKY

Co pěstujete mimo chilli papriček
rak102
Stálý člen
Příspěvky: 282
Registrován: 12 kvě 2015 21:24
Reputace: 178
Obrázky: 220
Bydliště: Kostelany nad Moravou

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod rak102 » 04 srp 2016 09:16

Hodne stesti.A neboj se i experimentovat.Da se rict ze na kvasakoch neni co pokazit.

Uživatelský avatar
franco
Stálý člen
Příspěvky: 255
Registrován: 13 led 2016 14:14
Reputace: 134
Obrázky: 0
Bydliště: Villa Fudemus

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod franco » 04 srp 2016 09:33

rak102 píše:Hodne stesti.A neboj se i experimentovat.Da se rict ze na kvasakoch neni co pokazit.
Pokaziť sa dá, keď dáš málo soli, tak ti uhorky zmäknú. :-)

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2197
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 757
Obrázky: 112

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod Kendy » 04 srp 2016 09:38

franco píše:
rak102 píše:Hodne stesti.A neboj se i experimentovat.Da se rict ze na kvasakoch neni co pokazit.
Pokaziť sa dá, keď dáš málo soli, tak ti uhorky zmäknú. :-)
Jsou lidi, kteří to tak mají rádi. Je to o zvyku a osobní chuti. Moji prarodiče i rodiče dělávali kvašáky měkké.

Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 155
Obrázky: 445
Bydliště: KOLÍN

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod Dr.Pedr » 04 srp 2016 11:20

Tááák .... už to jede ...zkušební várka...jestli se zadaří budou následovat další...... :cooking: :tiphat:

33193


33194

rak102
Stálý člen
Příspěvky: 282
Registrován: 12 kvě 2015 21:24
Reputace: 178
Obrázky: 220
Bydliště: Kostelany nad Moravou

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod rak102 » 04 srp 2016 11:30

Pekna prace.Ja davam jeste krenovej llist.ale kazdej ma jinaci recept.Ja jdu dneska delat Alma pariky plnene zelim a kvasene a jeste se asi pustim do pickles.

Uživatelský avatar
JurassicChilli
Stálý člen
Příspěvky: 904
Registrován: 26 úno 2016 14:23
Reputace: 563
Obrázky: 194

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod JurassicChilli » 04 srp 2016 13:23

Tak kvašáky už sú hotové. Trochu som improvizoval podľa lobovho a francovho receptu. Okrem uhoriek som tam dal kôpor, mladé, zelené plody koriandru, čierne a nové korenie, list čiernej rýbezle, bobkový list, cesnak, tri kúsky chilli Volante F1 a jeden Beros. Nechcel som ich spraviť moc pálivé, pretože ich budú jesť aj iní členovia domácnosti. Do tej veľkej fľašky (neviem koľko má objem asi 4,5 alebo 5L) išlo 1,5L nálevu do ktorého som rozmiešal trochu viac než tri plné lyžice soli. Bolo to slané ako šľak, tak snáď to tak bude dobre. :thumbup: Teraz už len vydržať kým to zkvasí.
Tak mi napadlo... Myslíte, že by týmto spôsobom išlo nakvasiť aj mladé cuketky, kukuričky, alebo napríklad karfiol (květák)?

Uživatelský avatar
Dr.Pedr
Stálý člen
Příspěvky: 1399
Registrován: 28 pro 2011 11:26
Reputace: 155
Obrázky: 445
Bydliště: KOLÍN

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod Dr.Pedr » 04 srp 2016 15:18

JurassicChilli píše:Tak kvašáky už sú hotové. Trochu som improvizoval podľa lobovho a francovho receptu. Okrem uhoriek som tam dal kôpor, mladé, zelené plody koriandru, čierne a nové korenie, list čiernej rýbezle, bobkový list, cesnak, tri kúsky chilli Volante F1 a jeden Beros. Nechcel som ich spraviť moc pálivé, pretože ich budú jesť aj iní členovia domácnosti. Do tej veľkej fľašky (neviem koľko má objem asi 4,5 alebo 5L) išlo 1,5L nálevu do ktorého som rozmiešal trochu viac než tri plné lyžice soli. Bolo to slané ako šľak, tak snáď to tak bude dobre. :thumbup: Teraz už len vydržať kým to zkvasí.
Tak mi napadlo... Myslíte, že by týmto spôsobom išlo nakvasiť aj mladé cuketky, kukuričky, alebo napríklad karfiol (květák)?

Cukety určitě...jsou to takové větší okurky.. :thumbup: ......ale květák nevím... nevím... :dunno:

https://www.youtube.com/watch?v=tPyiZI_ ... dE&index=4

rak102
Stálý člen
Příspěvky: 282
Registrován: 12 kvě 2015 21:24
Reputace: 178
Obrázky: 220
Bydliště: Kostelany nad Moravou

Re: KVAŠÁKY

Příspěvekod rak102 » 04 srp 2016 16:48

Mlecnym kvasenim se da skvasit jakakoli zelenina.Ja dneska delal pickles,trosku zeli,mrkev,oharek,petrzel,pariky sladke a chilli.Vsechno skvasy.Na konci sezony se elaji i kvasene rajcata.Uz jsem delal i kvasene houby,naramna pochoutka,pokud se clovek trosku vyzna v houbach a pozna ryzec peprny,no tak to je uplna pochoutka.


Zpět na „Ostatní“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů