Tak dlouho jste me lakali, az jsem si udelal take masicko.
V nedeli jsem dal susit 1,3kg veproveho
V pondeli jsem dal susit asi 700g veproveho a 750g hoveziho.
Kdyz uz byl plech spinavy od odkapavajici stavy a marinady, tak jsem takto dva dny po sobe susil.
Postup jsem zvolil
Marinada:
Na 1kg masa
Jedna cela sojova omacka 150ml
trochu Vorchesteru - asi lzice.
velka lzice cesnekove pasty
trochu susene cibule
trochu cerstve namleteho barevneho pepre
Lzicka namletych superhotu
trochu grilovaciho domaciho koreni
Maso jsem ocistil, dal do mrazaku na hodinu aby se lepe krajelo.
Nakrajel na platky 3-8mm, podle toho jak to vyslo.
Nalozil na hodku do lednice....kazdych cca 15 min jsem to protrepal. Neplave to cele v marinade, to bych musel te sojovky mit pul litru.
Pak jsem to napichal na grilovaci bambusove spejle.
A protahnul skrz mrizky v rostu v troube.
Dolu dal plech na odkap.
45minut jsem dal troubu na 70°C kvuli zniceni bakterii apod.
Pak 5hodin na 60°C s tim ze ve dvirkach byla varecka s kulatym drzatkem aby z trouby sla vlhkost pryc.
Troubu mam horkovzduch ale kdybych nemel pootevrene dvirka, bude maso gumove a poradne nevyschne.
Pak uz jsem to jen vylamal z te mrizky ven.
Z 1,33kg veproveho zbylo 475g suseneho masa
Tu dalsi varku co jsem delal dnes v noci, jsem uz nevazil.
Sušené maso s chilli
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 521
- Registrován: 05 říj 2017 12:27
- Reputace: 1654
- Obrázky: 0
- Bydliště: Chudčice, 247 m.n.m.
Re: Sušené maso s chilli
Tak šup šup s tím infem! To mě zajímá... páč bych to taky zkusil!!!
- Golonka
- Stálý člen
- Příspěvky: 434
- Registrován: 07 čer 2016 15:30
- Reputace: 1316
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha
Re: Sušené maso s chilli
Já právě taky, o víkendu jedu na vesnici, tak bych to tam prubnul, zatímco bych stavěl foliák
Čím blbější sedlák, tím větší
Re: Sušené maso s chilli
Prave ze se zadarilo, viz fotky.
Neco jsem dneska rozdal v praci a vsem moc chutna.
Jeste se chystam udelat kruti maso.
Meli jen jedno baleni a bylo puvod Polsko, tak jsem vzal radsi hovezi.
Koreni priste asi nemusi byt tolik.
Uvidime. Kazdou varku zkusim jinou kombinaci koreni a jiny pomer sojovka a vorchester.
Ta cesnekova pasta je bomba.
Koreni nebylo uplne BIO, ale na to si uplne nehraju.
Neco z portfolia Koreni od Martina (ne ode me )
Cesnek:
https://www.rojikovokoreni.cz/cesnekova-pasta/p71
Neco jsem dneska rozdal v praci a vsem moc chutna.
Jeste se chystam udelat kruti maso.
Meli jen jedno baleni a bylo puvod Polsko, tak jsem vzal radsi hovezi.
Koreni priste asi nemusi byt tolik.
Uvidime. Kazdou varku zkusim jinou kombinaci koreni a jiny pomer sojovka a vorchester.
Ta cesnekova pasta je bomba.
Koreni nebylo uplne BIO, ale na to si uplne nehraju.
Neco z portfolia Koreni od Martina (ne ode me )
Cesnek:
https://www.rojikovokoreni.cz/cesnekova-pasta/p71
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 1367
- Registrován: 09 srp 2012 18:40
- Reputace: 3321
- Obrázky: 0
- Bydliště: Žopy
Re: Sušené maso s chilli
Krásná práce Marťas!!!
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2241
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3674
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Sušené maso s chilli
Pánové, máme od Vánoc elektrickou udirnu, teď mě napadlo, šlo by to maso v ní předsušit, než bych to pověsila volně? Já mám totiž troubu plynovou, tam je to s nějakými stupni těžké. Udírnu bych jen vytápěla, bez kouře. Na x stupňů, na y dlouhou dobu. Máme 70 Borniak. Myslite, že by to šlo?
Bacula
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 8 hostů