
Rychlokvašky s chilli.

Omyté okurky necháme několik hodin namočené ve vodě. Poté je propícháme a naskládáme do čistě vymyté lahve či kameniny.Prokládáme chillipapričkami v zeleném stadiu, vinnými listy, mrkví, případně česnekem nebo i další kořenovou zeleninou, zkrátka čímkoliv co máte rádi třeba v čalamádě nebo klasických okurkách.
Jako koření, já jsem použil pepř čtyř barev a bobkový list- hořčičné semínko je fajn, neměl jsem ho.
Nálev je jen převařená voda se solí , na litr vody 1-2 pol lžíce soli. Zalévám vařícím nálevem.Neděste se, pokud se za 2-3,4 dny nálev jakoby zkalí-probíhá mléčné kvažení. Případnou pěnu stáhněte a dolijte převařenou vodou.
Mimo okurek jsem použil několik Jalapeň Maylon, Spirály, Bulgarian Carottky a sladké Palerma.


PS: Zítra odjíždím na 6 dní do Budějic za rodinou, tak až se vrátím budu se těšit mimo mých mazánků a rozmazlenek i na první letošní výrobeček.


