Rychlokvašky s chilli

Ostatní recepty s chilli
Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228
Obrázky: 0

Rychlokvašky s chilli

Příspěvekod Erben61 » 17 črc 2016 15:10

Nemůžete se dočkat, až se pustíte do vyrobků ze svých vypěstovaných chillipapriček???? Třeba Vás inspiruji ! ! :jalapeno:

Rychlokvašky s chilli. :habanero:

Omyté okurky necháme několik hodin namočené ve vodě. Poté je propícháme a naskládáme do čistě vymyté lahve či kameniny.Prokládáme chillipapričkami v zeleném stadiu, vinnými listy, mrkví, případně česnekem nebo i další kořenovou zeleninou, zkrátka čímkoliv co máte rádi třeba v čalamádě nebo klasických okurkách.
Jako koření, já jsem použil pepř čtyř barev a bobkový list- hořčičné semínko je fajn, neměl jsem ho.
Nálev je jen převařená voda se solí , na litr vody 1-2 pol lžíce soli. Zalévám vařícím nálevem.Neděste se, pokud se za 2-3,4 dny nálev jakoby zkalí-probíhá mléčné kvažení. Případnou pěnu stáhněte a dolijte převařenou vodou.
Mimo okurek jsem použil několik Jalapeň Maylon, Spirály, Bulgarian Carottky a sladké Palerma. :chilli11: No a zhruba po týdnu v pokojové teplotě to bude ňamy hamy :hot:
32537
32536

PS: Zítra odjíždím na 6 dní do Budějic za rodinou, tak až se vrátím budu se těšit mimo mých mazánků a rozmazlenek i na první letošní výrobeček. :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Re: Rychlokvašky s chilli

Příspěvekod JurassicChilli » 17 črc 2016 16:07

Máme tento rok veľkú úrodu uhoriek a nestíhame ich doma zavárať, takže tento recept by som vyskúšal. Len tie papričky budú problém. Ešte ich nemám ani v technickej zrelosti. Jedine baranie rohy vyzerajú, že by už boli na konzum vhodné, ale tie si šetrým na konzerváciu. Takže tam mrsknem snáď len nejaké okrasky. Tie už možno budú. Alebo kúpim nejaké chilli v obchode. A problém bude aj vínny list. Nebývam vo vinárskom kraji, takže ho tu asi nezoženiem. Musí byť, alebo to vykvasí aj bez neho?

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 17 črc 2016 16:20

RE: JurassicChilli :
Udává se, že se může nahradit listem z višně nebo černého rybízu. Je to tam spíš kvůli chuti, dělával jsem rychlokvašky i bez toho. Na kvašení nemá asi příliš vliv.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 17 črc 2016 17:37

Nemá na to žádný vliv. Přidává kvašákům zajímavou chuť, ale spousta lidí ho tam vůbec nedává, protože jim to nechutná. Není to nutné.

JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583

Příspěvekod JurassicChilli » 17 črc 2016 19:49

Ďakujem za odpovede. Takže v mojom prípade to bude bez vínneho listu. Možno skúsim ten rybízový ak ešte nájdem na záhrade nejaký pekný a neobžratý od škodcov. :thumbup:

franco
Stálý člen
Reputace: 134

Příspěvekod franco » 17 črc 2016 19:57

JurassicChilli píše:Ďakujem za odpovede. Takže v mojom prípade to bude bez vínneho listu. Možno skúsim ten rybízový ak ešte nájdem na záhrade nejaký pekný a neobžratý od škodcov. :thumbup:
Nemusíš dávať žiadny list, Stačí dať soľ a kôpor. Ja dávam na vrch krajec chleba, kvašáky mám za 3 dni.

Zpět na „Ostatní chilli recepty“