Papričky z Hornbachu

Nevíte jakou rostlinu chilli máte, posílejte Vaše dotazy sem
karri
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 23 úno 2016 21:37
Reputace: 0
Obrázky: 0

Papričky z Hornbachu

Příspěvekod karri » 10 črc 2016 18:14

Ahoj, kromě semínek od Jiřího Kosiny, jsem z nedočkavosti koupil i sazeničky v Hornbachu a dobře jsem udělal, byly první :)
Nicméně bych Vás chtěl požádat o informaci, co by to mohlo být za papričky, abych si je příští rok vypěstoval sám. Přikládám obrázek štítků z Horbachu. Na jednom je Capsicum annum Chili, na druhém Capsicum annum Cayenne. Jak jsem pochopil jedná se o téměř nic neříkající názvy, tak jen zkouším, jestli je náhodou někdo z Vás nemá taky a už se nepopral s identifikací.
Jinak jde v tuhle chvíli o cca 130cm vysoké kytky. Šířku moc netuším, protože je mám stažené k tyčce - v celém skleníku mám letos novou 10cm vysokou vrstvu domácího kompostu, takže kvůli vyvracení musím mít všechno otyčkované a stažené.

U těch "hadovek" jde o cca 10cm (a delší) plody, které mají v průměru asi do centimetru. Jsou dlouho zelené (ale už v tom stavu jsou rozumně pálivé) a pak přejdou do sytě červené. U těch "nakladaček" se jedná o plody do 5-6 cm a tak 3-4 cm v průměru. Zatím jsou světle zelené a nestihly dozrát. V nedozrálém stavu jsou velmi jemně pálivé. Podle obrázku by měly zčervenat, tak na to čekám...

32260

Díky
O.

Uživatelský avatar
JurassicChilli
Stálý člen
Příspěvky: 920
Registrován: 26 úno 2016 14:23
Reputace: 583
Obrázky: 0

Re: Papričky z Hornbachu

Příspěvekod JurassicChilli » 10 črc 2016 18:44

No v Hornbachu sa to predáva pre normálnych ľudí a nie pre chilli maniakov, takže si z názvami nerobia ťažkú hlavu. :thumbup:
Názvy v úvodzovkách sú odrody. U tej "Chilli" buď nevedia o akú odrodu sa jedná a nazvali to proste len chilli, alebo nejaký "šikula" vyšľachtil novú odrodu a nazval ju "kreatatívne" "Chilli" :lol: a "Cayenne" je odroda z ktorej sa získava kajenské korenie. Ani tie fotky mi moc nesedia. Moje "Cayenne" ktoré mám vypestované zo semien z Lidlu majú väčšie plody a vyzerajú ako papričky na tej druhej ceduli s názvom "Chilli".

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 759
Obrázky: 0

Re: Papričky z Hornbachu

Příspěvekod Kendy » 10 črc 2016 18:45

To první by mohla být spousta odrůd. Pepperoncina třeba.

To druhé možná ring of fire. Ale možností je taky spousta.

karri
Nový člen
Příspěvky: 9
Registrován: 23 úno 2016 21:37
Reputace: 0
Obrázky: 0

Re: Papričky z Hornbachu

Příspěvekod karri » 10 črc 2016 21:37

To druhé opravdu i v reálu vypadá jako Ring of fire co jsem viděl na obrázcích na netu. Mám i Ring ze semínek, ale ještě mi na nich nic nevyroslo (zanedbal jsem větrání ve skleníku a květy mi oschly bez výsledku), tak to porovnám až mi vyrostou i ty.
To první s obrázkem na štítku vůbec nesedí. Dal jsem ho sem jen proto, že to u té sazeničky bylo. Udělám lepší obrázek až to dozraje a utrhnu to, teď jemi to líto trhat a mám to úplně v koutě tak se tam s foťákem nedostanu. V reálu je to kratší s větším průměrem a vypadá to spíš jako zmenšenina klasické nepálivé papriky (světle zelené zatím).


Zpět na „Identifikace odrůd chilli“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 6 hostů