Zdravím,
rád bych věděl, jestli bych měl předtím, než začnu sklízet papričky, přestat hnojit. Používám Krystalon na papriky a přece jen je to chemie jako většina hnojiv. Tak jestli není dobré třeba týden před tím, než to začnu jíst, přestat hnojit a zalívat jenom čistou vodou. Hnojím celou dobu, živin to musí mít dost
Stop hnojení před sklizením
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2195
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3021
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stop hnojení před sklizením
Je naivní si myslet, že když ty plody na té "chemii" vyrostou, tak když na týden vysadíš tak to bude v cajku. Ale určitě tím nic nepokazíš
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
Re: Stop hnojení před sklizením
Minimálně 14dní před sklizní by se mělo přestat hnojit aby se většina chemie stačial dostat ven i tak tam ale jistě zůstane nějaké stopové množství.
Není to ale žádná tragedie. Když člověk uvědomí že i dešťová voda obshuje chemky, jelikož jsou všude elektrárny a výfukové splodiny které jdou přímo do ovzduší tak vlastně pojem BIO je jedna velká lež.
Není to ale žádná tragedie. Když člověk uvědomí že i dešťová voda obshuje chemky, jelikož jsou všude elektrárny a výfukové splodiny které jdou přímo do ovzduší tak vlastně pojem BIO je jedna velká lež.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9091
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stop hnojení před sklizením
BIO není lež, jen nepochopení z toho co to znamená. Lidé neví co BIO znamená a myslí se že neco totalne panensky čistého, což je relativný pojem a hlavne omyl.
Ano, půda je plná glykofosfátu, ve vzduchu je hliník co nebýval atd....
Ale hnojit přírodne a ošetřovat (bio) a nebo chemií (kristalon) je to co je důlezitejsí. Z rostliny nedostanes ani postriky ikdyž je delas a dodrzuješ ochranné lhůty. Pokud děláš postrik jedem ale prirodním, tak to z toho dostneš aspon částečne, neli zcela. Ale chemické umelé nedostaneš. Je to znát nejvice v chuti, doma ne každý má laboratoř. Navic to je každého vec, 99 % lidí koupí veci v akci a ve sleve a je jim jedno co v tom je.
Ano, půda je plná glykofosfátu, ve vzduchu je hliník co nebýval atd....
Ale hnojit přírodne a ošetřovat (bio) a nebo chemií (kristalon) je to co je důlezitejsí. Z rostliny nedostanes ani postriky ikdyž je delas a dodrzuješ ochranné lhůty. Pokud děláš postrik jedem ale prirodním, tak to z toho dostneš aspon částečne, neli zcela. Ale chemické umelé nedostaneš. Je to znát nejvice v chuti, doma ne každý má laboratoř. Navic to je každého vec, 99 % lidí koupí veci v akci a ve sleve a je jim jedno co v tom je.
Re: Stop hnojení před sklizením
Viděl jsem pár testů v Dtestu. Naposledy teď testovali jahody. Ze supermarketů a z farmářských trhů. Ty ze supermarketů dopadly lépe. Navíc polovina těch z farmářských trhů byla z Polska. Obsahovaly pesticidy, které se u nás neprodávají a nepoužívají, ale v Polsku jsou povolené a prodávají se tam.
A pamatuji si i testy bio/obyčejné (nevím už přesně jaké potraviny testovali). Mnohdy ty "bio" dopadly po chemickém rozboru mnohem hůř, než ty normální. Spousta toxinů z plísní, které na nich bujely díky tomu, že je nikdo ničím nepostříkal.
Ale to jen tak bokem.. Je to jistě na dlouhou debatu a nechci měnit tvůj názor.
A pamatuji si i testy bio/obyčejné (nevím už přesně jaké potraviny testovali). Mnohdy ty "bio" dopadly po chemickém rozboru mnohem hůř, než ty normální. Spousta toxinů z plísní, které na nich bujely díky tomu, že je nikdo ničím nepostříkal.
Ale to jen tak bokem.. Je to jistě na dlouhou debatu a nechci měnit tvůj názor.
- Tea Racer
- Stálý člen
- Příspěvky: 5420
- Registrován: 17 dub 2016 11:00
- Reputace: 9091
- Obrázky: 0
- Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stop hnojení před sklizením
Také jsem to videl a BIO z Polska hovoří asi samo za sebe. A práve tohle je problém farmařských trhů, byl jsem svedkem, že bio farmář kupoval polovinu toho co prodával v Makru!!!! Pak je jasné, že ta veřejnost má takové povědomí o tom.
Když testovali ty jahody, tak prodejce ani nebyl schopny rict do telefonu odkud je má, videl jsem to a smál jsem se na celé kolo.
Falšuje se dnes vše, nemá cenu rozebirat neco, co je falšované... bohužel je to tak no.
Když testovali ty jahody, tak prodejce ani nebyl schopny rict do telefonu odkud je má, videl jsem to a smál jsem se na celé kolo.
Falšuje se dnes vše, nemá cenu rozebirat neco, co je falšované... bohužel je to tak no.
Re: Stop hnojení před sklizením
Hm, takže říkate, že 2 týdny, jo? To abych se tak 2 týdny vrátil časem, už mi některé papriky zežloutly. Co se s nima stane, když je nechám 2 týdny zralé na rostlině? Asi nic moc dobrého, že? Myslím, že to co mi už teď dozrálo prostě sním. Vzhledem k tomu, že jím v práci v jídelně, tak asi škodlivost svojich paprik zalívaných kristalonem, moc řešit nemusím.
Re: Stop hnojení před sklizením
Moc to řešit nemusíš. Pokud by si používal před sklizní nějaký postřik (kterým by se účinná látka dostala přímo na plody), tak je potřeba se řídit ochrannou lhůtou na postřiku uvedenou a se sklizní počkat.
Pokud si jenom přihnojil do zálivky, tak buď celkem v klidu.
Ano. Asi by bylo lepší 14 předtím nehnojit (leckdo to tak dělá). Ale spíš je lepší ty cca 2 týdny před sklizní (záleží na počasí) vůbec nezalévat. Zvedne se tím pal.
Jestli máš papriky zralé, tak je prostě skliď.
Pokud si jenom přihnojil do zálivky, tak buď celkem v klidu.
Ano. Asi by bylo lepší 14 předtím nehnojit (leckdo to tak dělá). Ale spíš je lepší ty cca 2 týdny před sklizní (záleží na počasí) vůbec nezalévat. Zvedne se tím pal.
Jestli máš papriky zralé, tak je prostě skliď.
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 27 hostů