rozhodl jsem se tento rok poprvé zkusit pěstovat papriky.
Odrůdy:
Chilli - Anaheim
paprika roční (chilli) - Damián F1
kápie - Rafaela F1
paprika roční (obyčejná, nepálivá) - PCR
6/3/2011 jsem dal přímo do zeminy klíčit asi 10 semínek chilli, 7/3 šly do země ostatní papriky. Paprika obecně klíčí velmi pomalu a těžce (potřebuje 25 a víc stupňů), takže semínka v provizorním pařenišťátku (na fotce je ještě bez fólie nahoře) se usídlila přímo na topení

Hlína: Agro CS substrát pro výsev a množení, 100% kokosový substrát, perlit
záměrně jsem zvolil substrát s minimem živin, protože paprika při klíčení nesnáší sůl v půdě
za pár dní (spíše týdnů) snad holky vyklíčej, zatím ahoj

_____________________________________________________________________________________________________
20/3/2011 tak zatím vykouklo na svět jen jedno chilli Anaheim, PCR nevylezla ani jedna
zato kápie a Damiánové se mají čile k světu a vyklíčily už skoro všechny

vlevo kápie, vpravo chilli Damián F1 (tý delší tyčky si nevšímejte):
_____________________________________________________________________________________________________
24/3/2011 kápie a damiánové byli včera přesazeni do sadbovače se substrátem: hlína z pole, humus, kokos, dole perlit
PCRů zatím vylezlo 5 kousků
bohužel Anaheim doteďka vyklíčil jen jeden, ty semena asi byly pěkně starý...bude mít papriky, když se opyluje od jiných druhů?
foto:
zleva:
1-2 sloupec: kápie
3-4 sloupec: chilli Damián
v 5. sloupci osamoceně: chilli Anaheim
27/3/2011 tak papričky nám povyrostly a byly zality mořskýma řasama (Plantella Zahrada)
dosud vyklíčilo jen 5 PCR a vzhledem k tomu, že paprik už mám dost, byly PCR přesazeni a na další už čekat nebudu
fotečky:
modré pole nahoře - kápie
fialové pole uprostřed - Damián
žlutá pole dole - PCR
červené pole dole uprostřed - chilli Anaheim
nový lístečky - Slunce se činilo