No, nekdo to dela, aby mely kytky vetsi silu rust a nevenovaly se ted plodum.
Ja to delal prvni dva roky pestovani a ted uz to hodne let nedelam. Vetsina opada, neco si necha. Nemam cas se s tim tak crcat.
Prijde me to vzdycky jak zabava pro autistu. Ono kdyz je tam par kvetu tak asi proc ne, ale pri desitkach kvetu uz drive z toho vykvetu ja.
Takze uz to nedelam. Neresim. Jedinne co obcas udelam je zastrihnuti vrsku, aby se rostlinka drive vetvila a tolik se netahla.
Dalsi vec je ze treba predloni jsem mel fakt hodne plodu na superpalivkach a obecne na vsech kerich, a take je pravda, ze prvni kvety se vetsinou objevi az s prvnim vetvenim nahore.
To bylo treba po 15ti patrech listu a v tu dobu jiz pak byly kytky venku (Duben)
Dostanes asi ruzne odpovedi zde na foru. Ja osobne jiz nestriham, netrham. Defakto to neni nic co by zasadne rozhodlo o urode. I kdyz me to pred 10ti lety lide snazili vnutit, tento nazor.
Poslednich 8 let to nechavam a nedostatkem netrpim. Mnohem vetsi vliv na urodu ma substrat, hnojeni, kvetinac, slunicko...
Jinak, kytky mas nadherne. Ja zacinam v 1l air-potech. Mam i par mensich kvetinacku, protoze toho vylezlo dost a budu mit na rozdavani nekdy behem Dubna.
V Dubnu koncem vetsinou davam uz ven, u nas nemrzne a zaroven presadim do 15l+ textilu.
Takze si myslim ze v 2,5l neni vubec problem mit treba 60cm ker, vubec bych se toho nebal.
Koukni co se do litru v pohode vejde

Vytahly se az kdyz se nevesly do boxu a musel jsem je dat asi na dva tydny za okno
Predtim byly krasne. Ale zasadil jsem hloubeji a ono se vse srovnalo, kere pak suprove:
Po vyndani z boxu
jeden z keru
celek, skoro, pohled z jedne strany