Blixa 2024

Jak se nám v tomto roce dařilo
Blixa
Stálý člen
Reputace: 1328
Obrázky: 0

Re: Blixa 2024

Příspěvekod Blixa » 19 úno 2024 11:32

Pedro píše:
12 úno 2024 22:25
Máš to parádní. Ja sotva začal a Ty to máš hezky rozjeté! Jsem zvědavý jak Ti porostou ty crossy.
Vďaka Petře za pochvalu :tiphat: Po týždni sú vonku 3/5, Peach Ghost Jami, Habanero Pedro Red a Jolokia Pedro. Pri nej taká zaujímavosť, vyfarbuje sa už hneď pri štarte.
83292
Bude to modelka :-)
----------
accuface píše:
12 úno 2024 23:26
Teda kolego, radost pohledět na ty tvoje rostliny. Já mám zatím pohublá a vytažená nedochůdčata.
Víťo ďakujem. Ale ty ma určite rýchlo dobehneš a zas ti to bude dozrievať ešte v novembri/listopadu :thumbup: Inak uzavrel som všetko od teba čo si mi poslal minulý rok, tie superhot crossy nevyšli ani tento rok, ale chytila sa mi Aji Peach Drop ktorú som minulý rok nemal a Aji Mango. To mi chutilo, tak ho idem znova. No a fantastický Solar Flare, ten vsíce neprežil zimovanie, ale idem ho aj tento rok, je to prvá paprička čo mi vyklíčila už pred silvestrom a momentálne začala nahadzovať kvetné púčiky :D
----------

Z baccatum sa pekne chytili spomínané Aji Peach Drop, Aji Mango a ešte Aji Norteno, Aji Lemon Drop a El Oro De Equador. Pôjdu čoskoro do 0,5L kvetináčkov.
Trošku sa trápim s plesňou na povrchu substrátu, čo sa mi objavila na asi 8 rastlinkách. Nejak zatiaľ nepozorujem že by im to vadilo, kropím povrch harmančekom/heřmánkom, znižujem vlhkosť, dúfam že sa to napravý.
Annuumky už tak vykrikujú z krabičky so semienkami, že sa to nedá počúvať. Do konca mesiaca namáčam!

Ešte foto aktuálneho stavu:
83293
Vpravo hore spomínaný Hangjiao 3 Solar Flare
----------

Nech sa všetkým darí a rastie to! :wave:
Hudobná výchova no.29 - Tisíc let - ...možná že spíme všichni...

accuface
Stálý člen
Reputace: 3199

Příspěvekod accuface » 19 úno 2024 21:35

Ahoj Hennrichu, tak to mě mrzí, že semínka ode mě se neujala. Letos mi to nějak špatně klíčí, tak uvidím, co nakonec bude ve finálním obsazení. Jinak Solar Flare jsem pěstoval v loňském roce a na to,že pálivost má být nízká, se to téměř nedalo konzumovat. Tak nevím, kde se stala chyba. Možná by tě mohlo zajímat, že Hangjiao 3 Solar Flare je tzv. vesmírné chilli a zahrnuje celkem 10 odrůd, tak třeba by tě i ty ostatní mohli zaujmout. Tak ať se daří, zdravím na Slovensko.

Blixa
Stálý člen

Příspěvekod Blixa » 20 úno 2024 12:57

accuface píše:
19 úno 2024 21:35
Ahoj Hennrichu, tak to mě mrzí, že semínka ode mě se neujala. Letos mi to nějak špatně klíčí, tak uvidím, co nakonec bude ve finálním obsazení. Jinak Solar Flare jsem pěstoval v loňském roce a na to,že pálivost má být nízká, se to téměř nedalo konzumovat. Tak nevím, kde se stala chyba. Možná by tě mohlo zajímat, že Hangjiao 3 Solar Flare je tzv. vesmírné chilli a zahrnuje celkem 10 odrůd, tak třeba by tě i ty ostatní mohli zaujmout. Tak ať se daří, zdravím na Slovensko.
To je v pohode. Keď niečo nevyjde, už ma to tak nemrzí ako úplne prvú sezónu, už s tým človek nejak ráta.
Áno, máš pravdu s tým Solar Flare, kopal slušne, aj sme to tuším rozoberali minulý rok, tu na fóre, že ťa prekvapil palom :firychil: Korenie z neho je fantastické.
O vesmírnom čínskom chilli experimente viem už dlhšie. Tie odrody majú šialené tvary a obrovské výnosy, určite chcem v budúcnosti vyskúšať aj iné ako Solar Flare.

Blixa
Stálý člen

Příspěvekod Blixa » 17 čer 2024 09:36

Ahojte. V prvom rade sa chcem omluviť všetkým Vám čo ste mi poslali tento rok semienka. Veľmi ma to mrzí, ale... zmenili sa mi v živote veci a popri tom všetkom vypätí som prišiel vlastne o všetky sadeničky! Hlavne svojou hlúposťou (nebudem to rozvádzať, je to zbytočné, nikomu to nepomôže). Pristavím sa však pri jednom. Dávnejšie som tu spomínal ten Vitality Komplex po záruke, no, aplikoval som ho teda na sadeničky (pomer z fľaše) a po dvoch dňoch začali vrchné mladé lístky hnednúť, boli ako z gumy, o deň opadali a sadenička zomrela. Najprv som mal podozrenie že som prehnojil, s VK išlo aj hnojivo, ale potom som na annuumky aplikoval už iba čistý VK a sadeničky umreli tiež. Prežilo mi jedno Jalapeno Purple ktoré ma teraz asi 15cm. Už som to chcel tento rok zabaliť, no nedalo mi, nebudem predsa bez, to by bol smutný rok!

Skúsenosti zo sezóny 2021 so sadeničkami z Ivánky pri Nitre boli dobré, tak som si od nich objednal aj tento rok.
Mám teda: Jolokia Peach, Habanero Chocolate, Aji Charapita, Aji Lemon Drop, Cayenne Red, Jalapeno Yellow, Jalapeno Orange.
Chodieval som cez víkendy na trh, dolniaci tento rok zas prekvapili.
Kúpil som od nich: Habanero Red, Orange a Yellow, 3x Jalapeno Early. Plus kápie, baranie rohy, PCRky, sladké žlté do záhonu. Mám tento rok aj 6x rajčiny. Záhon zatiaľ bieda, lebo počasie. Stále leje, rána 8°C, slimáky, vošky (boli, už nie sú), a to máme vo štvrtok prvý letný deň!
Inak, máte to tu všetci parádne, radosť pozerať. Môžem sa ísť zase schovať :)
Tak nech sa darí aj naďalej a chilli ZDAR!
:heart:

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9583
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 17 čer 2024 10:55

Jak moc byl ten VK po záruce? Já vidím min. trvanlivost 5 let, nikdy jsem s ním problém neměl. Používám ho od počátku a možná jsem to byl já, kdo ho sem zavlekl na forum, tak mě to trochu děsí. Nějak jsi i vizuálně videl, že je jiný, nebo zapáchal? Škoda, že jsi tak daleko, mám toho letot také málo, hlavně svou chybou, ale poslal bych Ti něco.

Blixa
Stálý člen

Příspěvekod Blixa » 17 čer 2024 12:50

Dátum výroby 06/2018, zápach som nepostrehol, ale fľaša bola "nadutá" tak, že keby ju hodím o zem, sa ten plast hneď roztriešti. Zrejme zlým skladovaním. :dunno:
Vôbec som VK nepodozrieval, až potom keď som ho aplikoval samostatne. Celkovo sa to všetko aj s ostatnými faktormi ukázalo ako jeden veľký cintorín sadeníc :slap: Aspoň mám novú skúsenosť. :bashead:
Tea Racer píše:
17 čer 2024 10:55
Škoda, že jsi tak daleko, mám toho letot také málo, hlavně svou chybou, ale poslal bych Ti něco.
To je v pohode TeaRacer, ako píšem, vyriešil som to kúpou sadeníc, nie je to nič špeci čo sa odrôd týka, ale aspoň dačo je.

Tea Racer
Stálý člen
Reputace: 9583
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod Tea Racer » 17 čer 2024 18:59

OK, já mám asi jeste dva VK a procházejí příští rok, ale měl jsem i prošlý, asi blbá série no.
Já letos jednu sazenici koupil a 4 dostal, bída, mám jen 25 rostlin, bývavalo i 80 plus ještě další na zahradě, kterou již nemám.

Blixa
Stálý člen

Příspěvekod Blixa » 18 čer 2024 07:43

Tea Racer píše:
17 čer 2024 18:59
OK, já mám asi jeste dva VK a procházejí příští rok, ale měl jsem i prošlý, asi blbá série no.
Já letos jednu sazenici koupil a 4 dostal, bída, mám jen 25 rostlin, bývavalo i 80 plus ještě další na zahradě, kterou již nemám.
Myslím že keď ho správne skladuješ tak aj prošlý funguje. Áno, pozeral som tvoje vlákno, máš to stále celkom fajn, má sa zlepšiť počasie konečne, tak ti to snáď poskočí :)

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2024“