Teď už tě nechválím, abys nezpychl , chacha ale dobrá úvaha o tom Naganeru. Napadlo mě, že by nebylo od věci původní hybrid zachovat ještě i tím, že by se z něj vzaly řízky. Já měl poprvé Naganero vloni a byla to údajně F2 letos mám z vlastních semen tedy F3,, přes to že nebylo chráněné opylení tak jsou totožné s předloňskými stavbou, plodností tvarem plodů, jen jsem zatím neodhadl pálivost a stejně to těžko poznám, já víc jak nějakých 200 000 stejně nedám.Pak už jen líznu, očuchám a chuť vlastně odaduju až když si to ,,naředím" třeba kapkou dřeně do žervé. To je taková moje ochutnávka s první pomocí v jednom, celkem osvědčená. Hybridů ať řízených či samovolných vzniká velká spousta, ale řekl bych že Naganero je docela ojedinělý v tom, jak si zachovává skvělý vlastnosti obou rodičů z F1čky a to i pokud se kříží dál viz Triple. Cho tím chci říct, že jsem třeba zatím dost rozčarovanej z hybridů od Pink Tigra což byl vloni taky hit a ani Halows Eve z Pimenty de Neyde, mě zatím úplně neuchvátila....bude krásná to jo , ale plodnost Habanera ani náhodou. No trochu filozofuju, plevelím ti vlákno, jsem na ,,dovolené" mimo chilli tak mám potřebu aspoň jet teorii. Měj hezkej den a čus.