samozřejmě jak je pravidlem tak plány nesmí nikdy přesahovat ty loňské, nejčastěji z důvodu, že místa nějak nepřibývá a není to všechno kam dávat, takže Vám v tomto vlákně budu referovat, jak se mi to pravidlo opět nepodařilo dodržet .
Když jsem si tak pročítal spoustu krásných topiců, kde je uvedena spousta krásných fotek paprik vyklíčených, narostlých či přezimovaných, tak bych se spíše mohl stydět. Připadám si zde jako příklad toho nejjednoduššího přístupu jak vypěstovat papričky. Žádné Jiffy, žádné lampy, žádné hýčkání ani pohádky na dobrou noc. Prostě krabice, voda a hlína. Do (zaznačených) pozic jsem naházel semínka a pouze zalil vodou, zadělal potravinovou fólií a čekal na klíčení. Je pravda, že v takovém mikroklimatu se velmi daří plísním, nicméně se mi osvědčilo prostě klima porušit, sundat fólií, nechat provzdušnit a dodatečně prolít, nic neplesniví a vše klíčí jak má. Viděl jsem tady, že někdo substrát i peče, ale neměl jsem moc odvahu zasmrazovat byt odérem hlíny a věc druhá je, že v to nevkládám přílišné naděje.
S klíčením vražd jsem se trošku opozdil. Zkouškové bylo v plném proudu a to většinou nemám pojem o čase či datu, takže ke konci ledna frčely do krabice. Annumky jsem naházel do hlíny asi před týdnem. Některý potvory pálivý zatím ještě nevylezly, nicméně příliš obav nemám. Svůj první rok jsem habanera objednával v polovině března a začal klíčit až v dubnu a všechno krásně zvládly. Na druhou stranu nechci je dávat brzo. V bytě moc světla není a hlavně není tolik místa na parapetech
Od každého druhu nasazuju několik semínek. Stane se, že by nevyklíčilo, splesnivělo, mohl bych mu urvat lístky při operaci zahrnující odstranění helmy... Je toho prostě víc. Vyberu nejhezčí a nejsilnější rostlinky, zbytek vyhodím nebo rozdám.
A nyní k seznamu, není tak pestrý jako loňský, ale do počtu toho bude víc
Spoiler!
Prozradím možná jen to, že bych chtěl být aktivnější na fóru
a to, že bych možná měl šanci změřit pálivost pár kousků, nicméně to nezáleží zcela na mě, takže nemůžu slíbit na 100%
Zatím ahoj!