Erbovo pokročilé chillenství 2018
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
- Obrázky: 0
Re: Erbovo pokročilé chillenství 2018
Pěkné to máš já asi ještě o víkendu naposledy otrhám květy a pak je už nechám na pospas kytce 

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Ahoj všichni. Dnes jsem přátelé, strávil dvě a půl hodiny sprchováním kytek, neboť mě přes víkend postihla invaze mšic. Fakt bych neřekl, jak za dva tři dny můžou zaplavit kytky a škodit. Hned po chvíli jsem znovu aplikoval nimbový olej ,tak jsem zvědav co to provede, snad nebudu muset použít Mospilan, byť ho mám v pohotovostní poloze. Zajímavý je, že některý kytky byly až olepený a na některých nebyla ani mšice. Nimbovou emulzi však dostaly všechny. V každým případě mám docela po náladě, kytky se rozjíždějí a do toho pitomý mšice.... Nojono vloni mě to minulo, letos bohužel. Tak ať se vám to pokud možno vyhne i když počasí je na mšice jako dělaný.
Mějte se a chilli zdar.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
-
- Stálý člen
- Reputace: 178
Msice jsou svine,to ti nezavidim.Ale co ti zavidim je ta suprova cerna Pimento de Neyde.jak je mozne ze ji mas tak luxusne cernou??Ja tam mam jenom naznak na stupce a to je vse.Ona v tom kyblu na fotce vypada ze strada,ale je cerstve presazena a byla trosku prelita,substrat je dobrej,overenej michanej doma tak jak na vsechny jine ktere v nem sly vzdy suprove.Domaci kompost,ricni pisek a lesni hrabanka.Nikdy jsem s timto mixem nemel problemy,ale de Neyde proste nejde.
- Chozee77
- Stálý člen
- Reputace: 2847
Ahoj Erbe..nejsem žádný profík..však víš..ale jestli bych mohl poradit...zabít mravence a je po mšicích...
Já si jdu zítra ráno koupit takový ten sladký prášek na mravence..nasypat na cestičky..ony si to donesou do mraveniště a za pár dní je po nich...
Samotné mšice se tak nehromadí na listech ...to dělají mravenci..ony si je pasou jak lidi ovce...a jak se zabije pasák tak se rozutečou...loni sem to tak udělal a bylo po mšicích..letos to budu dělat stejně...loni sem poprvé jak se objevili sem strikal mšice..ne jen papričky..ale chytili mě ibišky a mladé výhonky na třešni..a pak už jen sypal a bylo to daleko efektivnější...
Já si jdu zítra ráno koupit takový ten sladký prášek na mravence..nasypat na cestičky..ony si to donesou do mraveniště a za pár dní je po nich...
Samotné mšice se tak nehromadí na listech ...to dělají mravenci..ony si je pasou jak lidi ovce...a jak se zabije pasák tak se rozutečou...loni sem to tak udělal a bylo po mšicích..letos to budu dělat stejně...loni sem poprvé jak se objevili sem strikal mšice..ne jen papričky..ale chytili mě ibišky a mladé výhonky na třešni..a pak už jen sypal a bylo to daleko efektivnější...
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...
Jára Da Cimrman
- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
To s mravenci mohu jen potvrdit. Pokud tam je hodně mravenců, tak se mšic nezbavíš. Chrání je i proti predátorům (sluníčka, vosičky a spol) a spolehlivě roznášejí všude.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Ahoj, dnes jsem se rozhodl trochu zabilancovat. Proč takhle na přelomu května? Včera byla v Plzni zase bouřka, kroupy sice nespadly, ale z oblohy tekly proudy vody a i když bouřka ustoupila, do noci vytrvale pršelo. O.K. vláha je jistě v globálu třeba, ale když pěstujete v nádobách a nemáte je chráněný, je tý vody najednou až moc. Ráno jsem šel hned zkontrolovat jak moc jsou kytky mokrý a došel k závěru, že až dost. Tak jdou člověku v hlavě různý věci. Jedna z nich byla, že některejm kytkám, tyhle závlahový extrémy až tak nevadí, některý to vyloženě nedávají a stagnují. Porovnal jsem kytky co mám chráněný balkonem s ostatními a výsledek je jasný. Výkyvy nebrat, ale kam naskládat 70 nádob s chilli, když pěstujete v omezeném prostoru, resp. v místech kde mi to domácí trpí a v prostoru který nevyužívá, mi z toho nevyšlo. Ale nechci zabřednout do svých nezdarů s hledáním pronájmu zahrady, vizí o foliáku patřičných rozměrů ap. Tohle všechno mě donutilo sednout ke kompu a zkouknout své loňské vlákno, abych porovnal, jak to vlastně letos stojí. A zjistil jsem, že to opravdu stojí, protože v tuto dobu jsem sem dával kvanta kvetoucích kytek, letos kvetou zatím jen annumky, chinesky se chystají, květu zatím sporadicky. Z toho mi vychází, že ačkoliv šly kytky ven o 14 dní dřív, náskok v klidu smazaly dvě tři totální bouřky. Takže jsem v tuto chvíli v rozpoložení, že jsem nasr....j na celej svět, globální změny počasí a zároveň rozhodnut, znovu napřít síly k akci hledání kusu pozemku....... a půjdu až na městský úřad, slyšel jsem nedávno, že pozemky mají. No trochu jsem se vykecal, počasí sám nezměním, asi se moc koukám na ZOOMu na katastrofický dokumenty a nakonec, když si to dám dohromady s tím že hlídám objekt, kam se svážejí komodity k recyklaci z celé Plzně. Vidím výtěžnost při recyklaci smradlavých plastů a TV ukazují moře plný plastových segmentů.....Sorry trochu deprese, napadá mě, že by zahradníci měli plastový nádoby, konve a foliáky fasovat jako ekologickou kompenzaci.Tak zdarec ,vylejzá slunce půjdu nachytat trochu paprsků, ať nemusím k psychiatrovi pro zvednutí dávky antidepresiv.
Chilli a ekologii zdar, přes to všechno recyklujte nebo se z toho naši potomci,vnuci atd poserou.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erben 2017 Open
- OMO
- Stálý člen
- Reputace: 3125
- Kontaktovat uživatele:
Bohužel, tohle je kryptonit kýblů. Jak to vydatné deště přemokří, kytky se dusí a je problém
Tady v UH nás všechny bouřky obcházejí a voda zase chybí, si nevybereš.

Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Erbene včera to byl celkově zajímavý den. V práci, když jsme se vraceli do kanclu z obědové pauzy, začaly padat kroupy jako pinpongáče a docela dlouho. Vnitřně jsem se už připravoval na variantu příjezdu domů a masakru co zbylo nebo spíše nezbylo z chilli. V práci poté vytrvale pršelo až do půl 5, kdy jsme odjížděli domů a tím pádem netuším jak dlouho ještě pršelo. Po příjezdu domů jsem žasnul... V lokalitě kde bydlíme přišla akorát 5 minutová lehká sprška a toť vše. Na jednu stranu fajn, protože kytky jsou ok, ale zase na druhou stranu je tady vše vyprahlé jako na sahaře
chtělo by to LEHKÉ!!! deštíky každý den jinak tady brzo nebude žádná voda...