Chozee77-druhá s.2018

Naše chilli papričky v roce 2018
honzek86
Stálý člen
Reputace: 761
Obrázky: 0

Re: Chozee77-druhá s.2018

Příspěvekod honzek86 » 25 kvě 2018 07:52

Jojo, plně ti rozumím :) taky teď řeším přestavbu bydla a svoje zahradnický experimenty ... Papričky budou tam , co byly minulý rok pytle s cementem, napřesrok to zřejmě budu muset zase prohodit ...
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

Chozee77
Stálý člen
Reputace: 2847

Příspěvekod Chozee77 » 26 kvě 2018 15:11

Drobný posun..
Na aji fantasy Orange od velkého OMA jsou první nasazené plody letošní sezóny... :thumbup:
A zdá se mi to nebo ne...ale včera ten největší byl menší.. :jalapeno:

47730
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...🤟😎 Jára Da Cimrman

Chozee77
Stálý člen

Příspěvekod Chozee77 » 31 kvě 2018 07:12

Zdravím všechny ve spolek :wave:
Konečně...
30.5 sem zasadil zbylé sazenice do nádob.. respektive growbags
...je to pro mě takový experiment..jak se jim bude v tom dařit a jestli příště je budu vůbec dávat???...když v zemi mi to roste dobře..a defakto příští... třetí sezonu bych už asi měl ustálený počet..tj.jak letos 31 ks sazenic v zemi...to si myslím mě bude stačit...tak letos poprvé..možná naposled...i v growbags a kýblech..????
To se vše uvidí posléze...
Trošku sem tedy improvizoval a zkusil dát do growbagů na dno víka od kýblů...s tím že sem si říkal, že by to mělo kdyžtak zpomalit vysychání zeminy v nich...tak třeba to bude dobrý nápad..??? Jsou asi jen 15mm vysoké tak by nemělo hrozit že by se to přelilo...jen taková plytká podmiska...
Dále sem jako směs do nich...
Namýchal cca půl na půl substrát z Mountfieldu a tu naši černozem z Hané..spíš te hlíny bylo trošku větší půlka? A tak nějak od oka přisypal perlitu...to je celá směs..žádné hnojivo sem nedával..když hnojim jednou týdně tekutým univerzálem..tak by to mohlo stačit...
Dále sem udělal na zkoušku dva samodomozavlažováky z 12 litrových kýblů...do kterých sem vložil uřezané dna 6cm vysoké z 6 litrových kýblu.ty budou tvořit zásobník na vodu...a pak v tom obalu udělal ve výšce 6,5cm potvory pro případný odtok přebytečné vody...ty fungují dobře...jak sem poprvé zavodnoval..tak sem čekal jestli z nich poteče voda a krásné to znich teklo...
Plnící trubka je z chráničky na kabely...
Ty sem pak dole obsypal keramzitem do výšky rezervoáru vody z dna 6.litroveho kýble...akorát v těch rozích sem keramzit nedával.ty rohy budou sloužit jako sání vody zeminou...
Celé to dno sem oddělil textilií.a tu sem vmáčkl do těch rohů..aby se tam dostala z vrchu ta hlína...a je to...zasypal sem pak až povrch směsí..a zasadil do jednoho 7pot katie a do druhého brasilian Ghost...toho kryplíky ...nakonec sem se rozhodl že si doma nechám jen toho nejmenšího a ty dva větší dám ven...kromě toho že vypadají jinak než ostatní chinensky...jsou o dost hustší a menší takové tužší listy...tak velikostí dohnali ty ostatní zbylé sazenice...a od ostatních sazenic extrémně nahazuji květy...
Tak sem je kvůli tomu dal také ven..a uvidíme...
Dále sem si všiml že po již dříve zmiňovaném plodu aji fantasy Orange od OMA mi začali nahazoval už i chinensky...
Takže plody už mají nahozené...2 aji fantasy Orange
Dále pak dvě Bbg7large Yellow
Jedna rostlinka nagabrain red...a velká červená máma...
Díval sem se do loňských fotek a první plod loni nahodila 7.6. naga morich...takže letos cca o týden dříve..
Celkem to potěšilo..tak uvidíme jestli letos bude první degustace také dříve..ale to bude hlavně záležet na počasí...to je tak teď asi všechno...jo ještě sem už nasypal preventivně papání pro mravenčí pasáky mšic...už sem viděl na rostlinkách co jsou v zemi několik jejích průzkumníků..a dá se předpokládat že by si co nevidět přivedli stáda těch svých krav...ale mám už tam několik skvělých pomocníků..co rády mšice...několik larev a i dospělých slunéček...tak doufám že ty holky šikovný s těmi mšicemi také pěkně zatočí...
Přeji krásný den přeji všem a ať nám to všem krásně roste :tiphat:
Ps...
trošku zapršet lehounce ale vydatně by ale mohlo... :dunno: :angry1:

479054790447906
Vyhodili ho z okna!!! Tůnu... Tůnu??? Tolik toho zas nebylo...🤟😎 Jára Da Cimrman

Jenda
Stálý člen
Reputace: 142

Příspěvekod Jenda » 31 kvě 2018 17:09

Máš to fakt pěkné a promyšlené-srdcař😁

honzek86
Stálý člen

Příspěvekod honzek86 » 01 čer 2018 07:58

Kámo, jak to děláš, že ti nasazují chinensky a baccatum teď na konci května? :respect: Před příští sezónou si projdu tvoje vlákno a budu kopírovat tvoje metody. Jsem taky z Hané, ale takový progres jsem nezaznamenal.
"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html

Chozee77
Stálý člen

Příspěvekod Chozee77 » 01 čer 2018 08:52

honzek86 píše:
01 čer 2018 07:58
Kámo, jak to děláš, že ti nasazují chinensky a baccatum teď na konci května? :respect: Před příští sezónou si projdu tvoje vlákno a budu kopírovat tvoje metody. Jsem taky z Hané, ale takový progres jsem nezaznamenal.
Já ti ani nevím...??? :wave: Ale myslím si že to bude tím že sem žádné květy nevyštipoval. :angry1:
Ale příští rok to bude jedna z věcí co bych chtěl vyzkoušet... Ale jen na polovině rostlinek a sledovat jestli pak v nich budou rozdíly... :angry1:
Že bych měl od druhu dvě sazenice a jednu nechal tak..a druhou do dokonce května vyštipovat a i případné topnout...??? :thumbup:

Chozee77
Stálý člen

Příspěvekod Chozee77 » 01 čer 2018 08:56

Jenda píše:
31 kvě 2018 17:09
Máš to fakt pěkné a promyšlené-srdcař😁
Dík za titul... :thumbup: :angry1:
Ale nejsem zas takový jako jiní tady neboj..
Amatér co se pokouší druhým rokem něco vypěstovat... :angry1:
Ale je fakt jak ti jednou probodne srdíčko chilliarrow tak to je na celý život... :thumbup: :firychil: :jalapeno:

honzek86
Stálý člen

Příspěvekod honzek86 » 01 čer 2018 09:43

Já taky nevyštipuju. Dáš mi radu čím a od kdy hnojíš? V tom by mohl být rozdíl. Měl jsem v první sezóně strach z přehnojení a byl jsem opatrný, tak jsem začal asi trochu pozdě. Poprvé jsem pŕesazoval ještě do výsevního. Příště to asi hodím hned s prvním patrem pravých lístků do kelímku se supresivním substrátem a budu sledovat.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2018“