Karlos Balkon 2017

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
KarlosK
Stálý člen
Příspěvky: 305
Registrován: 07 úno 2016 20:05
Reputace: 208
Obrázky: 0
Bydliště: Praha

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod KarlosK » 28 srp 2017 17:58

Ahoj, tak už je sklizeno tak dvě kila Habaner.

každý den sklizeň a šup do mrazáku :) nějak jsem to zamrazil i se šťopkami, tak to snad nevadí...
42265

Red Savina jede a chutná... :jalapeno: ale už je to celkem peklo :firy:
42264

Uživatelský avatar
gandalf
Stálý člen
Příspěvky: 2000
Registrován: 20 srp 2011 19:49
Reputace: 1979
Obrázky: 0
Bydliště: Netolice
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod gandalf » 28 srp 2017 18:08

Nevím jak ostatní, ale já bych to do mrazáku necpal. Mráz ti potrhá pletiva paprik a bude z toho potom srajda. To je už lepší je usušit, tam se to na kvalitě projeví minimálně. Ale nic nevnucuju. Plody máš pěkný.

KarlosK
Stálý člen
Příspěvky: 305
Registrován: 07 úno 2016 20:05
Reputace: 208
Obrázky: 0
Bydliště: Praha

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod KarlosK » 28 srp 2017 18:16

Vše pujde do omáček. Sušení až další rok :) Mám toho letos na sušení ještě "málo" a chci se pustit do nějakýho kšeftu dokud jsou ty chilli omáčky furt díra na trhu :)

Uživatelský avatar
matoha
Stálý člen
Příspěvky: 1321
Registrován: 21 čer 2016 17:16
Reputace: 564
Obrázky: 0
Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod matoha » 28 srp 2017 19:25

možno si to mohol vypitvať viac by sa ti toho zmestilo.tiež budem mraziť a variť z toho až na rok keď budú dobré ceny ostatných ingrediencií na trhu od babiek.sušiť len toľko koľko spotrebujem mletého plus na ochutnávku čo ešte nepoznám.a pár fliaš nálev.
2019 2018
2017 2016
ak mi niekto chce napísať poprosím radšej klasickú správu lebo čet cez mobil nevidím a cez pc tu skoro nechodím.ď ;)
:rollbaby:

Uživatelský avatar
Tea Racer
Stálý člen
Příspěvky: 4921
Registrován: 17 dub 2016 11:00
Reputace: 7477
Obrázky: 0
Bydliště: Šumava, u Lipna 775 m n. m.
Kontaktovat uživatele:

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod Tea Racer » 28 srp 2017 22:15

U mne je zamražení poslední varianta, nepoužívám, jak psal Gandalf.
Nejlepe co to nejmene zpracovat, uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu, nebo jiné omacky, srirachu, nasušit, nebo lehce zavarit - spiše zalít lákem o teplote 80 °C... ale chápu že zamrazit trva pár vteřin práce, pokud toho máš moc.

Kendy
Moderátor
Příspěvky: 2195
Registrován: 05 kvě 2015 13:46
Reputace: 757
Obrázky: 0

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod Kendy » 29 srp 2017 10:17

Tea Racer píše:
28 srp 2017 22:15
U mne je zamražení poslední varianta, nepoužívám, jak psal Gandalf.
Nejlepe co to nejmene zpracovat, uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu, nebo jiné omacky, srirachu, nasušit, nebo lehce zavarit - spiše zalít lákem o teplote 80 °C... ale chápu že zamrazit trva pár vteřin práce, pokud toho máš moc.
Pokud z toho chceš vařit, tak ti potrhaná pletiva nevadí. Já část úrody mrazím. Pak je používám do guláše, do omáček, do kovbojských fazolí, chilli con carne...

MartinS
Stálý člen
Příspěvky: 3199
Registrován: 15 čer 2014 19:44
Reputace: 2780
Obrázky: 0

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod MartinS » 29 srp 2017 11:17

Ja take mrazil, ale bez stopek a bez seminek. Pak se to da krasne pridavat a nemusi to uz clovek resit.

lahoda
Stálý člen
Příspěvky: 107
Registrován: 20 led 2011 19:27
Reputace: 114
Obrázky: 0

Re: Karlos Balkon 2017

Příspěvekod lahoda » 29 srp 2017 12:19

Tea Racer píše:
28 srp 2017 22:15
uprednostnuji lehce kvasenou nevarenou Chu Nan Pastu,
v receptu na Chu Nan pastu jsem našel toto co mohu použít místo rýžového vína? rád bych jí prubnul jenom ze sríracha člověk žít nemůže

300 g červených chilli papriček
50 g čerstvého zázvoru
50 g česneku
50 ml rýžového vína případně nějakého čirého, chuťově nevýrazného destilátu.
50 - 100 g cukru
20 g soli


Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“

Kdo je online

Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 hosti