math píše:Nieco z Hornbachu urcene na rajciny a papriky. Zjavne zelena PCR znesie ine nez Rocoto... Snad sa daju dokopy.
Martin
Pokud je to určené na rajčata a papriky, tak je to už předhnojené. Tak malým kytkám se předhnojený substrát nedává. Buď výsevní, nebo výsevní s předhnojeným (2/3 výsevního+1/3 předhnojeného). Perlit patří zamíchat do substrátu. Odlehčuje půdu a zadržuje vodu. Tak 1/4 (někdo dává víc) z celkového množství.
To hnojivo v substrátu ti teď způsobuje kroucení listů a pokud je nerovnoměrně rozmíchané (což často je), tak ti i pálí kořínky rostlin.
Není to ale zase takový strašný problém. Já to poprvé udělal taky (dal takhle malé kytky do předhnojeného substrátu. Vždyť přece je na papriky.. že jo.).
Kytky by neměly být ve vlhku a postupně se s tím hnojivem srovnají. Čím budou větší, tak tím víc dokáží hnojiva absorbovat a zároveň bude klesat množství hnojiva v substrátu. Spraví se to samo. Ale kytky to zpomalí a budou vypadat škaredě. Jenom dočasně. Časem se to spraví.
Zkus ten ocet, co ti radí Zrzek. Já jsem to nikdy nezkusil, tak pak napiš, jak to dopadlo ;-)
Nebo je zkus přesadit. Třeba jenom pár. Opatrně z nich vymyj substrát a dej je do nového. Čistý výsevní, nebo směs s předhnojeným.
Já jsem tehdy svoje kytky nechal být a dostaly se z toho. Za dva měsíce by to do nich nikdo neřekl