Otrhal jsem červené papričky Naga Morich. Byla jich pěkná miska.
Následně se totálně zkazilo počasí. Jako by léto skončilo s koncem srpna. Denní teploty okolo 15°C, noční okolo 5°C, deštivo. Hnus fialovej!!! Tak jsem raději přesunul chilli papričky domů.
Bohužel Hamíci zůstaly na terase. Byt není natahovací.
A dospěl jsem k zajímavému zjištění. V kontejneru jsou 2 rostliny Naga Morich. Jenda rostlina produkuje perfektní papričky, druhá "zasychající" papričky. Tak tedy problem bude asi v rostlině. Nenapadá Vás, kde je příčina? Papričky z jedné rostliny perfektní, papričky z vedlejší rostliny na vyhození. Pro ilustraci přikládám foto.
Papričky ze zdravé rostliny Naga Morich.
Papričky z nezdravé rostliny Naga Morich
Nezdravé papričky mají barvu strakatou oranžovo-zeleno-hnědou a po rozříznutí mají spoustu černých semínek. Po otrhání rychle plesniví. Že by příčinou byla plíseň, která napadla celou rostlinu?! Každopádně jsem všechny červeno-zeleno-hnědé papričky Naga Morich pro jistotu vyhodil (cca 70 kusů) a zdravé papričky rozřízl na poloviny a dal sušit (také asi 70 kusů).
A na závěr malá rekapitulace. Kontejner s otrhanými papričkami rostlin Naga Morich po přesunu indoor. Byl jsem zaskočen, že papričky Naga Morich jsou ve srovnání s Fatalii Brown a 7 Pot Trinidad výrazně menší.
7 Pot Trinidad Jonah po přesunu indoor. Loni byly papričky oranžové, letos jsou červené. Papričky zatím nesklízím.
Fatalii Brown po přesunu indoor. Loni byly papričky červené, letos jsou správně hnědé. Papričky zatím nesklízím.