sezona 2017
Re: sezona 2017
Zaujimavy recept. Čo za odrodu je tá oranžová? Takú by som chcel.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Ta oranžová paprika je Aji Amarillo (C. Baccatum). Pořídím pro představu aktuální foto této rostliny.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Takže máme nasušeno, zavařeno, nějaká omáčka by byla taky. Teď ještě dobýt semínka z plodů k tomu určených, rozeslat zájemcům a můžeme tuto sezonu ukončit. Foto bude co nejdříve jak produktů, tak i rostlin přesunutých do vnitřních prostor.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Tak tu máme poslední update tohoto vlákna. Papričky jsou částečně usušené, něco jsem zvařil, i omáčku se mi podařilo zplichtit. Fotorecept na ni najdete v předchozích příspěvcích.
Nasušené papričky

Jsou zde Habaneros, Aji Amarillo, Bishop, Peperoncina, Chilli z Izraele, Cayeny
Jalapeno řezy

Plody na osivo

Semínka po vybrání, budou na hlavně na výměnu

Pomocník odpočíval

studoval

a užíval si vánoční atmosféry

Jsem rád, že některé z uživatelů tohoto fóra jsem mohl poznat osobně. Foto je z pražského Chilli festu

Těším se na další setkání a díky za semínka
Končím sezonu 2017 a těším se na tu v roce 2018. Doufám, že bude stejně minimálně stejně úspěšná jako ta předchozí a to samé přeji i Vám
Nasušené papričky
Jsou zde Habaneros, Aji Amarillo, Bishop, Peperoncina, Chilli z Izraele, Cayeny
Jalapeno řezy
Plody na osivo
Semínka po vybrání, budou na hlavně na výměnu
Pomocník odpočíval
studoval
a užíval si vánoční atmosféry
Jsem rád, že některé z uživatelů tohoto fóra jsem mohl poznat osobně. Foto je z pražského Chilli festu
Těším se na další setkání a díky za semínka
Končím sezonu 2017 a těším se na tu v roce 2018. Doufám, že bude stejně minimálně stejně úspěšná jako ta předchozí a to samé přeji i Vám
Naposledy upravil 1 dne petr.polasek; celkem upraveno 7x.
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
Tobě taky vše nej do 2008
k těm sušeným papričkám ... máš to moc hezky zmáknutý, ale raději bych je neskladoval ve skle, tam to může chytit plíseň (je to hezký jako dekorace, já vím
. Při tom tvém množství by to asi naštvalo, dal sis s tím práci. Osobně mám raději na sušené věci recyklovaný papír nebo plátěné pytlíky. Sklo neabsorbuje zbylou vodu a využijí ji jiné kultury. Suším hodně bylinky a houby a dávám je max. do skla s tím retro drátěným víčkem s gumovým těsněním. Ze šroubovacího bych měl strach ...

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)
honzek86 2018 - první sezóna
honzek86 2019 - druhá sezóna
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
https://www.chilli-forum.cz/vnitrni-galerie-pestovani-chilli/honzek86-2019-druha-sezona-t7683-40.html
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
díky za tip, něco s tím vyvedu
Pokud dobře usušíš, tak není důvod to nemít ve skle. To je naopak výhodou. Nedovolí okolní vlhkosti přejít do sušeného a je inertní.honzek86 píše: ↑03 led 2018 21:59Tobě taky vše nej do 2008k těm sušeným papričkám ... máš to moc hezky zmáknutý, ale raději bych je neskladoval ve skle, tam to může chytit plíseň (je to hezký jako dekorace, já vím
. Při tom tvém množství by to asi naštvalo, dal sis s tím práci. Osobně mám raději na sušené věci recyklovaný papír nebo plátěné pytlíky. Sklo neabsorbuje zbylou vodu a využijí ji jiné kultury. Suším hodně bylinky a houby a dávám je max. do skla s tím retro drátěným víčkem s gumovým těsněním. Ze šroubovacího bych měl strach ...
Je potřeba dobře usušit a neskladovat polousušené. Dobře usušené chilli poznáš tak, že když plod v ruce zlomíš, tak slyšitelně praskne. To je ta správná kvalita na skladování a i na pozdější mletí.
Držím usušené ve sklenicích s patentem. A jsem dlouhodobě spokojený.
- honzek86
- Stálý člen
- Reputace: 761
Kendy: Jo, to souhlas, pokud tam fakt není zbytková voda, potom je to OK. Pokud patentovou sklenicí myslíš tu stejnou co já (takový ten pant, jako flašky od Bernarda
) tak ta je dobrá. Do šroubovací se právě vlhkost dostane a v tom skle se to potom všechno pěkně rozjede 

"Failure is simply the opportunity to begin again, this time more intelligently." (Henry Ford)