Láďa 2017
Re: Láďa 2017
Je ten konec stonku na úrovni substrátu obalený plísní? Něčím bílým, nebo neobvyklým?
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Hnojivom to nebude. Obzvlášť ak si ho dal len trochu. Ja keď si miešam svoj vlastný výsevný substrát zo záhradnej zeminy, tak dávam bežne kravské granule a nikdy mi kvôli nim mladé rastliny nezahynuli. Možno sa to tebe nezdá moc mokré, ale ako som napísal v predchádzajúcom príspevku, podľa tých fotiek ten substrát vyzerá ako blato a korienky sa udusili. Možno tam je už aj nejaká mikropleseň, ktorú ešte nie je očami vidno a je to klasické "padanie klíčnych rastlín".
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
Popisované symptomy vypadají na přelití a následné zničení kořínků plísní. Jak psal Kendy, je lepší je prohlédnout. Otázka zní, jestli je zároveň částečně nezničilo přehnojení. Vypadá to na kupovaný substrát, ten bývá většinou předhnojený a díky přídavku hnoje těch živin asi bylo víc.
- Dr.Pedr
- Stálý člen
- Reputace: 159
Já bych viděl chybu v chladném substrátu ,rostlinky dostaly šok a tohle je výsledek.... když přesazujii ...pytel se substrátem nechávám přes noc ohřát ve stejné místnosti jako jsou sazenice .....Granulovaný hnůj ti sazenice nespálí ....
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
chalani ja nechcem rýpať ani sa hádať snáď fotky ukážu viac aj keď sú rozmazané z mobilu tie ich spálené vršky je vidieť..
takže čo dokážu dve guličky granulovaného guána a 2 centimetre predhnojeného univerzálneho substrátu v 2 dcl kelímku doplnené výsevným substrátom pod rastlinkou je na foto.
hore sú rastlinky už presadené do 0,5 l ktoré sa nevedia rozbehnúť a dole sú ešte nepresadené v 0,2 l.sú to annuum a frutescens.
zatiaľ ich nechávam niektoré sa už spamätali ale viac ich stagnuje
takže čo dokážu dve guličky granulovaného guána a 2 centimetre predhnojeného univerzálneho substrátu v 2 dcl kelímku doplnené výsevným substrátom pod rastlinkou je na foto.
hore sú rastlinky už presadené do 0,5 l ktoré sa nevedia rozbehnúť a dole sú ešte nepresadené v 0,2 l.sú to annuum a frutescens.
zatiaľ ich nechávam niektoré sa už spamätali ale viac ich stagnuje
update po dvou mesicich.
po pocatecnich problemech v unoru (zrejme z duvodu přelití),se podarilo temer vse zachranit, a holky se maji cile k svetu.
pocet sazenic ,se jiz zminovanyma problemama zredukoval na soucasnych 17ks,coz neni teda moc,ale pro letosek bude muset stacit,dalsi semena jsem nemel,tak aspon bude letos ve skleniku vic mista na okurky atd:)

po pocatecnich problemech v unoru (zrejme z duvodu přelití),se podarilo temer vse zachranit, a holky se maji cile k svetu.
pocet sazenic ,se jiz zminovanyma problemama zredukoval na soucasnych 17ks,coz neni teda moc,ale pro letosek bude muset stacit,dalsi semena jsem nemel,tak aspon bude letos ve skleniku vic mista na okurky atd:)
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
čo?uhorky?
sadenice chilli sa predsa dajú dokúpiť

ja vim,ale mel jsem to letos vsechno nejak rozlitany a divoky,tak jsem to nechal jak to je:)