Komar 2017

Naše pěstitelské snažení v roce 2017
komar
Stálý člen
Reputace: 77
Obrázky: 0

Re: Komar 2017

Příspěvekod komar » 20 dub 2017 15:28

Kroucení listů se mi projevovalo u všech jedinců Machu Pichu a po nějaké době i u dvou Morug. Tehdy jsem se zalekl aby se to nerozlezlo na všechny. Bylo to cca před měsícem a něco kdy jsem dával poslední update.

Na jednom Machu pichu jsem udělal výzkumák. Tj. intenzivnější zálivka, rosení listů, wuxal na list, přihnojení hošticema a přesazení do většího (pochopitelně ne vše naráz ale s odstupem času). Dle mého soudu bez viditelného efektu.
Nechal jsem tomu tedy volný průběh. Morugy se spravily samy. No a u Machu pichu kroucení dále v nějaké míře probíhá. Nicméně i ty zkroucené listy jsou stále po rozvinutí rukou zelené a na rostlině se drží. Rostliny rostou a nahazují další nové listy a poupata.

Zatím kytky nepřihnojuju, jen dávám 1x týdně ligno do zálivky. Veškeré živiny se jim zatím dostávají z předhnojeného substrátu ze Soběslavy. Mám přesazeno již potřetí, tím pádem jsem se zatím na přihnojování nedal abych kytky nespálil.

Detailnější fotky aktuálního stavu MP pošlu večer až dorazím z práce. :tiphat:

Erben: Mám MP z tama co ty.

Vassilij_SVK
Stálý člen
Reputace: 128

Příspěvekod Vassilij_SVK » 20 dub 2017 17:38

komar píše:
20 dub 2017 15:28
Kroucení listů se mi projevovalo u všech jedinců Machu Pichu a po nějaké době i u dvou Morug. Tehdy jsem se zalekl aby se to nerozlezlo na všechny. Bylo to cca před měsícem a něco kdy jsem dával poslední update.

Na jednom Machu pichu jsem udělal výzkumák. Tj. intenzivnější zálivka, rosení listů, wuxal na list, přihnojení hošticema a přesazení do většího (pochopitelně ne vše naráz ale s odstupem času). Dle mého soudu bez viditelného efektu.
Nechal jsem tomu tedy volný průběh. Morugy se spravily samy. No a u Machu pichu kroucení dále v nějaké míře probíhá. Nicméně i ty zkroucené listy jsou stále po rozvinutí rukou zelené a na rostlině se drží. Rostliny rostou a nahazují další nové listy a poupata.

Zatím kytky nepřihnojuju, jen dávám 1x týdně ligno do zálivky. Veškeré živiny se jim zatím dostávají z předhnojeného substrátu ze Soběslavy. Mám přesazeno již potřetí, tím pádem jsem se zatím na přihnojování nedal abych kytky nespálil.

Detailnější fotky aktuálního stavu MP pošlu večer až dorazím z práce. :tiphat:

Erben: Mám MP z tama co ty.
no ja som presadzal len raz a to furt do vysevneho substratu... Zatial davam lignohumat... Minuly tyzden som prvy krat prihnojil... Od vtedy nic... A zacalo sa mi to krutit vcera... Ale skusil som rosit listy co som doteraz nerobil a zda sa mi ze sa to tym zlepsuje... Mam tu dost suchy vzduch cca35%... Asi im je to malo...

hudobnik
Stálý člen
Reputace: 35

Příspěvekod hudobnik » 20 dub 2017 18:23

35% je skutocne malo.

Vassilij_SVK
Stálý člen

Příspěvekod Vassilij_SVK » 20 dub 2017 21:31

Podlahovka robi svoje... :-D S tym bojujeme neustale zvlhcovacom atd... A teraz sa ochladilo tak sa viac kuri... mozno je to tym... Budem ich zvlhcovat...

komar
Stálý člen
Reputace: 77

Příspěvekod komar » 20 dub 2017 21:36

U jakých druhů ti to dělá ?? A jsou to jedinci nebo to máš plošně ??

BTW pánové omlouvám se, slíbené fotečky dnes nedodám. Za denního světla jsem to nestihl a teď večer pod umělým jsem se pokoušel, ale nemělo to vypovídající hodnotu.
Snad se zítra zadaří...

Vassilij_SVK
Stálý člen

Příspěvekod Vassilij_SVK » 21 dub 2017 07:39

Mam to iba na jalapeno hercules... V mensej miere jalapeno purple... Hned vedla nich je Black pearl a lemon drob a Habanero - tieto su ale podstatne mensie a tie nic...

Takto vyzerali jeden den
37653
A takto na druhy rano
3770837709

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 21 dub 2017 08:29

Mě se kroutí Limon už od mala a rostlina normálně roste ale není to moc dekorativní mno :( zkusím tedy také kropit i na list a uvidíme

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2017“