Kendyho Terasa
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: Kendyho Terasa
Heh... no deväťdesiate roky bola taká doba. Špecializované obchody na exotické rastliny neexistovali. Zo zahraničia k nám prenikali nové rastlinné druhy a každý ich chcel pestovať. To bola živná pôda pre všelijakých inzerátových podvodníkov. Ale vlastne ani teraz sa toho až tak moc nezmenilo a preto dosť nerád nakupujem na internete a stále dávam prednosť kamenným obchodom. Môžeme byť radi, že chilli papričky sú obojpohlavné. To by tak bolo, keby som vysial 50 paprík, tešil by som sa na super úrodu a nakoniec by sa ukázalo, že 49 z nich sú samci. 

- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9575
- Kontaktovat uživatele:
Vzpomínám jak jsem hledal onzeraty v Zahrádkaři na kiwi, mučenky, kávovníky 
Pak padla Zelezná opona a hura do Rakouska a koupili jsme kiwi, kaki, mango, avokádo ananas a už se pestovalo, byl to najednou ráj

Pak padla Zelezná opona a hura do Rakouska a koupili jsme kiwi, kaki, mango, avokádo ananas a už se pestovalo, byl to najednou ráj

- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
ja som vtedy náhodou natrafil na malú guľatú jemne pálivú papričku teraz po rokoch som si ju určil ako holiday cheer.podobný malý kríček ako filius blue len menej fialovej a skôr hral všetkými farbami pri dozrievaní plodov.bolo to popri guľatých feferónoch a baraních rohoch jediné niečo k čomu som sa dostal a dalo sa to doma v pohode dopestovať plodilo to celý rok tak som bol spokojný.keď ho zoženiem znovu ho zasadím.ako nostalgiu.rástol mi aj v kuchyni bez slnka len bol menší ako na balkóne
Panikařím... Minulou sezónu jsem měl po týdnu v pařníku 10 z 15 rostlin venku. Po 10 dnech 13 z 15.
Letos po týdnu 1. a po dalším týdnu 2. Co se to děje proboha. 2 z 15 za 14 dní? To je děs. Semínky to není. Spoustu jsem jich rozdal. I kolegům v práci. Těm zvesela klíčí a mě ne. To je potupa.
Dneska namočím další dávku. Ty staré v pařníku nechám. Snad se z nich ještě něco vyklube. Moc místa už tam ale nemám. Půjdou už jenom do jiffů.
Letos po týdnu 1. a po dalším týdnu 2. Co se to děje proboha. 2 z 15 za 14 dní? To je děs. Semínky to není. Spoustu jsem jich rozdal. I kolegům v práci. Těm zvesela klíčí a mě ne. To je potupa.
Dneska namočím další dávku. Ty staré v pařníku nechám. Snad se z nich ještě něco vyklube. Moc místa už tam ale nemám. Půjdou už jenom do jiffů.
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
Nic si z toho nedělej. V mém vláknu jsem psal, že mám problém s jednou odrůdou, vysel jsem další 2 semínka za stejných podmínek a už se holky klubou. Kroutím nad tím hlavou a nechápu, čím to je................................
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
rovnaké podmienky..to je ťažko určiť.mne stačilo vymeniť krabičku na klíčenie a už to išlo horšie.tak som ju presunul inde - z routra do parníku a na router som dal pôvodnú.v pôvodnej klíčia na routri ďalšie semienka v pohode a v tej novej sa rozbehli v parníku aj tie skoršie semienka.tie podmienky sú rovnaké odhadom podľa nás ale v globále vôbec nemusia byť rovnaké.
tú pôvodnú prvú krabičku si určite odložím aj keď je menšia ako tá novšia ktorá sa mi mojím odhadom zdala na klíčenie lepšia
tú pôvodnú prvú krabičku si určite odložím aj keď je menšia ako tá novšia ktorá sa mi mojím odhadom zdala na klíčenie lepšia

- padr
- Stálý člen
- Reputace: 653
No to je správný čas začít studovat lunární kalendář 

-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
Taky mě to napadlo
Ale nesedí mi fakt, že ostatní odrůdy vyseté ve stejný moment jedou jako vzteklé. Schválně porovnám datum výsevu (vedu si pěstební deník) s lunárním kalendářem. Jediný rozdíl, který jsem zaznamenal, je použitá jiffy tableta (jiná velikost), ale i zde to moc neštymuje (stejná odrůda v jiné velikosti tablety u ostatních, kde jsem potíže nezaznamenal). Je to příroda, ta zůstane navždy nepřemožitelnou.