Erben 2017 Open
- OMO
- Stálý člen
- Příspěvky: 2226
- Registrován: 03 říj 2012 19:03
- Reputace: 3122
- Obrázky: 0
- Bydliště: Uh. Hradiště
- Kontaktovat uživatele:
Re: Erben 2017 Open
Portfólio máš luxusní. Počasí nám přeje, tak snad ještě něco sklidíme. Jinak parkrát se ještě vyspíme a zase klíčíme.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 2017 Open
NJNo máš pravdu starý brachu. tedy starý ve smyslu pěstitelském- chilli papriček+dalších dobrot a chovatelském-kukaček.

Kdybych před pár lety věděl, že to bude taková dřina, tak jsem si ten začátečnický balíček s annumkama od p. Kosiny, ani nekupoval. A ano, stále sklízím, v práci mám třeba Habačoko, venku před vrátnicí a to si plodí jakoby byl tak srpen, jen to pomaleji hnědne. A do třetice s tebou souhlasím, neboť mám zas pár nových vražd i dalších zajímavých odrůd třeba od Doktora, na který se těším. A už začínám pokukovat na mnou střežené Mount Plastic Shits po kýblech 10+ a vážně přemýšlím o pronájmu nějakých prostor, takže se nacházím ve stadiu závislosti, že toho chci móóc a móóc vyzkoušet a ještě se neomezuji na nějaké špécie. Taky nekřížím, protože kukaček je i tak dost, neboť papričky i bez nás swingrsujou jak blbý a nebojím se toho přirovnání, že z nich pyl stříká, jak ženichovi z píp. Takže zdar Tvým, mým a našim zbraním.



Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 2017 Open
Zdar přátelé a chillenci. Píšu dnes po více jak 14 dnech, což je v sezoně dost na mě dost dlouhá doba. Asi je to tím, že už těch 14 dní mám vlastně po venkovní sezoně, mám sice ještě akvizice v práci ve vrátnici, ale tam už je to vlastně taky ve stavu přezimovacím. Dnes jsem zlikvidoval poslední nedodělky na zahradě, substrát v pytlích prosypaný tím vápenným bázmekem, kýble složené v sobě, rostliny určené k přezimování přesunuté do práce, kde mám domluvený prostor, není sice úplně ideální, ale je to prostor.
Nabízí se zhodnocení sezony. Možná se k tomu ještě vrátím, ale nechci teď rozebírat jednotlivé druhy to by bylo nadlouho, ale vcelku se dařilo jak už to bývá, někdy až nadmíru překvapivě, dobře, tak akorát a některý potvůrky mě potrápily. Ono je to s kytkama, tak jak je většina z nás pěstuje, pěkně pokopě jako s člověkem když se ocitne v davu. Někdo se tam cítí dobře, někdo má agorafobii, někomu vyhovuje anonymita. Některý kytky jsou v poho, protože můžou beztrestně páchat svou oblíbenou swingers, některým chybí větší prostor k rozletu, některé by uvítaly víc slunce, jiné víc stínu.
No a počasí..... nebudu filozofovat, počasí letos myslím horší než vloni, přesto jsem vcelku spokojen, sklidil jsem bohatě, zpracoval a zpracovám vše.
Docela mi mimoděk vyšlo to, že jsem měl zjara docela náskok, brzy jsem dával kytky ven a poměrně brzy jsem u většiny odrůd začal sklízet.
Jakýmsi mezníkem pro zasvěcené byl pro mě Chillifest v Žopech, na jehož pořádání jsem se podílel. Docela mě to tlačilo ke spěchu co se týče vaření omáček, které jsem tam taky dodal. Taky jsem tam dal část úrody a v rámci Vypalováku jsem spáchal jako hlavní pachatel Chilli con carne a několik produktů sloužících k nasycení nás, co jsme se podíleli. Rozhodně bezvadná zkušenost, užil jsem si to a zpětně to hodnotím ještě daleko jinak a lépe než namístě, kde jsem chvílemi nestíhal a trochu mě mrzelo, že se nemůžu taky přehrabovat v papričkách určených na výstavku a prodej. Akci hodnotím hodně vysoko, stála za každou korunu, kterou jsem vynaložil a která mi byla při vyúčtování vrácena. Takže jsem si vlastně zadara užil 4 dny, kamarádů, srandy,práce, chilli, dobrého jídla a zpestření svého života, odvezl si pár dárečků, mnoho genetiky a zážitků.
A TO SE VYPLATÍ.
Těsně po vypalováku jsem ještě udělal jednu velkou sklizeň , no a pak už to šlo trochu z kopce, tedy papričky ještě šly, dozrávaly, ale počasí se letos v září moc nevyznamenalo a pár dní babího léta v říjnu to už nevytrhly. V žádným případě si nestěžuji, jen že pár druhů třeba Ajiny měly potenciál, šly pomaleji a být teplejší podzim, mohlo být dvakrát tolik ,, feferonek v nálevu"
Ale jo,sezona dobrá, práce a zážitků dost, pěkných fotek taky, nějakou korunu teď sklízím za výrobečky, jsem spokojen.
A co musím vyzdvihnout, letos se mi až na jeden mini záchvěv v závěru na parapetu u vrátnice se mi vyhnuly otravný mšice.
Teď se chystám krátce vypnout a již samozřejmě přemýšlím o další sezoně. Těším se jak jinak a bojuji, bojuji s tím, co všechno zkusit a na co mám místo.
No to všechno znáte, tak jako většinu toho co jsem tady napsal, jen mě to dnešní poslední uklízení hodilo do takový bilanční nálady, tak jsem to sem hodil a trochu se vykecal. Díky za přízeň a přeju vám všem zdárný a úspěšný zbytek sezony.

Nabízí se zhodnocení sezony. Možná se k tomu ještě vrátím, ale nechci teď rozebírat jednotlivé druhy to by bylo nadlouho, ale vcelku se dařilo jak už to bývá, někdy až nadmíru překvapivě, dobře, tak akorát a některý potvůrky mě potrápily. Ono je to s kytkama, tak jak je většina z nás pěstuje, pěkně pokopě jako s člověkem když se ocitne v davu. Někdo se tam cítí dobře, někdo má agorafobii, někomu vyhovuje anonymita. Některý kytky jsou v poho, protože můžou beztrestně páchat svou oblíbenou swingers, některým chybí větší prostor k rozletu, některé by uvítaly víc slunce, jiné víc stínu.
No a počasí..... nebudu filozofovat, počasí letos myslím horší než vloni, přesto jsem vcelku spokojen, sklidil jsem bohatě, zpracoval a zpracovám vše.
Docela mi mimoděk vyšlo to, že jsem měl zjara docela náskok, brzy jsem dával kytky ven a poměrně brzy jsem u většiny odrůd začal sklízet.
Jakýmsi mezníkem pro zasvěcené byl pro mě Chillifest v Žopech, na jehož pořádání jsem se podílel. Docela mě to tlačilo ke spěchu co se týče vaření omáček, které jsem tam taky dodal. Taky jsem tam dal část úrody a v rámci Vypalováku jsem spáchal jako hlavní pachatel Chilli con carne a několik produktů sloužících k nasycení nás, co jsme se podíleli. Rozhodně bezvadná zkušenost, užil jsem si to a zpětně to hodnotím ještě daleko jinak a lépe než namístě, kde jsem chvílemi nestíhal a trochu mě mrzelo, že se nemůžu taky přehrabovat v papričkách určených na výstavku a prodej. Akci hodnotím hodně vysoko, stála za každou korunu, kterou jsem vynaložil a která mi byla při vyúčtování vrácena. Takže jsem si vlastně zadara užil 4 dny, kamarádů, srandy,práce, chilli, dobrého jídla a zpestření svého života, odvezl si pár dárečků, mnoho genetiky a zážitků.
A TO SE VYPLATÍ.
Těsně po vypalováku jsem ještě udělal jednu velkou sklizeň , no a pak už to šlo trochu z kopce, tedy papričky ještě šly, dozrávaly, ale počasí se letos v září moc nevyznamenalo a pár dní babího léta v říjnu to už nevytrhly. V žádným případě si nestěžuji, jen že pár druhů třeba Ajiny měly potenciál, šly pomaleji a být teplejší podzim, mohlo být dvakrát tolik ,, feferonek v nálevu"
Ale jo,sezona dobrá, práce a zážitků dost, pěkných fotek taky, nějakou korunu teď sklízím za výrobečky, jsem spokojen.
A co musím vyzdvihnout, letos se mi až na jeden mini záchvěv v závěru na parapetu u vrátnice se mi vyhnuly otravný mšice.
Teď se chystám krátce vypnout a již samozřejmě přemýšlím o další sezoně. Těším se jak jinak a bojuji, bojuji s tím, co všechno zkusit a na co mám místo.
No to všechno znáte, tak jako většinu toho co jsem tady napsal, jen mě to dnešní poslední uklízení hodilo do takový bilanční nálady, tak jsem to sem hodil a trochu se vykecal. Díky za přízeň a přeju vám všem zdárný a úspěšný zbytek sezony.




Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 2017 Open

Klasická červená sríracha, třetí poslední várka, má sílu, potopil jsem do ní i část plodů z vytrvalkyně Dorsetky, barvičku má skvělou i díky rudým kapiím, které tvořili základ ,,těsta".
Druhou spešl srírachou je Browning- hnědá potvora, díky 2/5 zelenému chilli a 1/5 čokohábek. Tahle omáčka docela kouše.



Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 2017 Open
K mým xy kytkám, které se pokouším přezimovat, přibyla díky mé návštěvě Budějic a Václava Jíšky- Vasjise, parádní potvora VencloFka-Moruga Yellow. Snad to dá, byl jsem u toho, když z ní Vašek sklízel poslední plody a je to vitální a plodná kytka.Takovéto luxusní genetiky není nikdy dost. A samozřejmě....Vánoce na krku, tak jsem se díky darovaným žlutým morugám rozhodl dnes vytvořit speciální Vánoční Hrušku s Morugou.Těšte se drsňáci, bude mít jistě grády.Ale chystám se ji vyladit i hodně vánočně, tedy jakože k tradičním českým surovinám,včetně rozinek, přibudou i fíky a cinzáno.
VencloFka

zátiší před zpracováním....

No a finálovka.....




VencloFka
zátiší před zpracováním....
No a finálovka.....
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 2017 Open
Bohajeho co to je?
Hekerská nebo čínská invaze? Prosím ADMINISTRÁTORY o zásah. Posléze smažte i mé zvolání.





Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- Erben61
- Stálý člen
- Příspěvky: 2405
- Registrován: 12 zář 2014 16:32
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
- Bydliště: Plzeň
Re: Erben 2017 Open
Zdravím přátelé a chillenci. Čas letí jak voda za chvíli budeme znovu klíčit a ještě dříve zhruba za tři týdny jsou tu Vánoce, Ty mě letos berou více než jindy, možná tedy alespoň při výrobě Vánočních dobrot. K Vánoční hrušce s Morugou přibyl Citrusový džem s chilli. V podstatě mě k výrobě tohoto výrobečku vyprovokoval jeden odběratel mých omáček, s kterým jsem si vyměňoval zprávy, a nakonec z něj vypadlo, že si vaří chilli džemy,no a slovo dalo slovo a byl to poslední popud to zkusit. Takže Vám představuji tuto dobrotu a musím říct, že dnes po vychlazení jsem ji ochutnal. Takový čerstvý slaný, makovaný housky,máslo a na špičku příboráku džemu, božská toť krmě.


Dovedu si představit i vánoční linecký namazaný tímto džemem, takže přátelé neváhejte a jděte do toho.

Dovedu si představit i vánoční linecký namazaný tímto džemem, takže přátelé neváhejte a jděte do toho.


Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Příspěvky: 2292
- Registrován: 26 lis 2016 15:57
- Reputace: 3791
- Obrázky: 0
- Bydliště: Praha, zahrada Oleška,370 m.n.m.
Re: Erben 2017 Open
Dělala jsem kdoulovou s chilli, také má příjemnou chuť. Ta tvoje vypadá luxusně.
Bacula
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 host