Bacula-vnitřní i venkovní sezóna 2017
Re: Bacula-vnitřní i venkovní sezóna 2017
Na jednu perlu by stacil v pohode 8l textilni.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Bacula píše: ↑10 dub 2017 12:20Jojo takhle má vypadat sazenka Black Pearl a ano, dával jsem je do 10 lt nádob, myslím ale, že by se klidně dalo v 5 lt. Podle kořenů, když jsem to na podzim likvidoval, zdaleka nezakořenila aby vyplnila a využila nádobu. Respektive jsem likvidoval jednu, druhou jsem se neúspěšně pokusil přezimovat. Má menší kořenový bal. Faktem je, intenzivně zabarvením reaguje na sluneční záření, tu kterou jsem se pokusil držet přes zimu, když jsem ji stáhl ze slunce , ztratila barvu ještě než opadala. Neměl jsem pro přezimování ideální teplotu. Letos jsem BP vyměnil za Black Namaqueland, na ten jsem taky zvědav ale zatím na Perlu nemá, to je hezká kytka ve všech fázích růstu, už hned jak udělá z listů růžici. Zajímavý je, že má spíše chineskovou stavbu a listy.Krásný květy.
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Reputace: 3792
[/quote]
Jojo takhle má vypadat sazenka Black Pearl a ano, dával jsem je do 10 lt nádob, myslím ale, že by se klidně dalo v 5 lt. Podle kořenů, když jsem to na podzim likvidoval, zdaleka nezakořenila aby vyplnila a využila nádobu. Respektive jsem likvidoval jednu, druhou jsem se neúspěšně pokusil přezimovat. Má menší kořenový bal. Faktem je, intenzivně zabarvením reaguje na sluneční záření, tu kterou jsem se pokusil držet přes zimu, když jsem ji stáhl ze slunce , ztratila barvu ještě než opadala. Neměl jsem pro přezimování ideální teplotu. Letos jsem BP vyměnil za Black Namaqueland, na ten jsem taky zvědav ale zatím na Perlu nemá, to je hezká kytka ve všech fázích růstu, už hned jak udělá z listů růžici. Zajímavý je, že má spíše chineskovou stavbu a listy.Krásný květy.

[/quote]
Ty květy jsou bomba, už se těším. Jsem zvědavá na tu tvou tmavou krásku. Dočetla jsem se tu, že perla dozrává hodně pozdě.
Bacula
-
- Stálý člen
Dnes proběhla deratizace, kytky jsou doma, tak mají opět mšice.
Někde se ti řešilo kroucení listů u Machu pichu. Mě se nekroutí, ale mám dvě kytky, jedna má užší listy. Kdo pěstujete, má mít užší listy? Sice jsem k označování přistupovala zodpovědně, ale člověk nikdy neví.
Připojuji aktuální foto mé Adély, tříleté Aji amarillo.

Už mě přerostla, měřím 170 cm.
Někde se ti řešilo kroucení listů u Machu pichu. Mě se nekroutí, ale mám dvě kytky, jedna má užší listy. Kdo pěstujete, má mít užší listy? Sice jsem k označování přistupovala zodpovědně, ale člověk nikdy neví.
Připojuji aktuální foto mé Adély, tříleté Aji amarillo.
Už mě přerostla, měřím 170 cm.
Bacula
- Tea Racer
- Stálý člen
- Reputace: 9616
- Kontaktovat uživatele:
Já doma mšice nemam, jak bylo hezky už jsem je venčil u otevreneho balkonu a hurááááááááá už mam par msic. Včera likvidováno...
Stačí pootevreny balkon a mam je do tydne. Pokud vetram druhym oknem nemam je celou sezonu.. az koncem leta na balkone....človek to jde s radostí kontrolovat a pak vidí ty potvory, to mam vzdy takovu radost.
Stačí pootevreny balkon a mam je do tydne. Pokud vetram druhym oknem nemam je celou sezonu.. az koncem leta na balkone....človek to jde s radostí kontrolovat a pak vidí ty potvory, to mam vzdy takovu radost.

-
- Stálý člen
- Reputace: 2978
- Kontaktovat uživatele:
Kolik litrů má ten květináč s tou Ajinou? Budu ji mít taky, tak abych ji netrápil.
-
- Stálý člen
Nevím, odhaduji to tak na 12 litrů. Budu ji přesazovat, než půjde ven, tak to potom změřím přesně. To přesazování bude náročné, je vysoká a má spoustu nových křehkých výhonků.
Bacula