xzelix - sezona 2016
Re: xzelix - sezona 2016
Ta plíseň, pokud nějak hodně otravuje, není od věci udělat vývar z heřmánku a zalít to na povrchu, plíseň to odstraní totálně a už by se tvořit ani neměla, osobně s ní nijak nebojuju ve velkém, ale tohle doporučují při satbě hodně...
-
- Stálý člen
- Reputace: 178
- Obrázky: 0
Muzu potvrdit taktez extremni vyskyt plisne na substratu od Forestiny.Minule roky nikdy nic a letos i kdyz vetram,plisen.Bojuji s ni mirnym roztokem hypermanganu a je na ustupu.
-
- Stálý člen
- Reputace: 22
Me se obevovala taky, na Forestine (te ochranene), podle me to jsou nejake nezhoubne druhy, chvili jsem ji mel primo na rostline a vubec ji to nevadilo. Ted jsem zacal vic vetrat, pudu jsem pravidelne prohrabaval (svrchni 1 cm) a plisen.je pryc. I ta.si myslim ze to byla jedna z tech prospesnych co ta davaji aby konkurovala te skodlive.
Moje první pěstování - Miky 2016 | You love it even it makes you cry.
Ja mel vylozene plesnivou ve florestine jen jednu. Asi to bylo primo seminkem - ta vylezla a plisen na kytce byla vetsi nez kytka a rostla s ni. Ochrana v tom substratu asi byla k tomu, ze se to nerozlezlo po pareniku, ale protoze slo o seminko papriky z Lidlu, tak jsem tu jednu proste vzal a vyhodil.
jinak plisen na povrchu jsem mel jenom v jinych substratech.
jinak plisen na povrchu jsem mel jenom v jinych substratech.
- xzelix
- Nový člen
- Reputace: 9
Já jsme to dával za vinu tomu, že jsem měl povrh substrátu docela umačkaný. Nyní pravidelně načechrávám a zatím se plíseň nevrátila. Kdyby ano, asi bych šel do toho hypermanganu, dost lidí ho používá při tomto problému 
Ještě řeším, jestli nezainsvestuju nějakou stovku do nových zářivek. Ty moje mají 4000K, a koukal jsem že kolem dvou stovek se dají koupit Narva Bio Vital, které mají 5800K. Myslíte, že to bude znatelný rozdíl?
Díky za poznatky, chlapi 

Ještě řeším, jestli nezainsvestuju nějakou stovku do nových zářivek. Ty moje mají 4000K, a koukal jsem že kolem dvou stovek se dají koupit Narva Bio Vital, které mají 5800K. Myslíte, že to bude znatelný rozdíl?

Určite do nich zainvestuj..nie je to tak veľa peňazí a rastlinám sa pod nimi veľmi darí..sám ich pouzivam a som s nimi veľmi spokojný..rastlinky nielen že rastu ale aj pekne košatejú..