Děkuji chlapi.
No je to tak, že pracovně, ale kždých 14 dní jedu z buše do města (jinak by mi asi jeblo). No a tam uděláme nákup zásob a náhradních dílů pro kemp, ale zbyde nějaký čas na návštěvu pláží, barů, civilizovaných restaurací...
Ona úroda mi jede už asi 3 týdny. Hned jak jsem udělal stříšku pevnější, aby to zabránilo vodě téct k rostlinám v množství, které není úplně dobré, tak se začaly dít věci. Nejprve začaly dozrávat obě odrůdy aji (plodů jsem sklidil zatím asi 40), zároveň s nimi mutant medusa, habanero white (taky má sílu) a sem tam černá perla. No a minulý týden první citron, tento týden už 4, a dnes jsem utrhl 1 mizerné naganero a první 7pot brown.Všechny rostliny jsou relativně malé a díky vodě mají málo plodů. Uvidím teď jak se to rozjede. Vše začalo ovšem teď kvést a obrůstat novými lístky a větvičkami.
Podmínky tady asi budou lepší za měsíc, až budou končit deště, bude víc sluníčka. Taky sem jede kolega, tak dostane za úkol dovézt další hnojivo, protože je to třeba, bez něj je to takové složitější. Stačí dát trošku granulí ke každé rostlině, protože takhle nemají nic, jen troška popela v té zemině z vypáleného pralesa.
Avšak dnes tady tři místní dobrovolníci chtěli otestovat pepper z mojí zahrádky. No plakali po kousku "citronu" všichni. Tak jsem jim řekl, že se mojí malé zahrádce smáli a teď brečí jako malé holky.

No tak všichni chtějí semínka, že si u domu udělají také zahrádku. Když vidí, že stačí jedna moje paprička do jídla místo jejich 30.
Jo a k obědu jsem dělal takové kovbojské fazole s klobásou. Dal jsem do nich necelý "citron"....a bylo toho plný oči. Až mi slza ukápla, jak mi to bylo líto jíst
A ještě se vrátím k citronu. Je to super rostlina. Všechny mají spoustu plodů nasazených a krásně kvetou. Naganero má 3 plody, z toho jen jeden krasavec, ale teď nasadilo takovou spostu květů, že jsem to tu ještě neviděl. Oboje aji mi kvete a kvete, takže fakt dobrý. Hodím sem ještě nějaký fotky, třeba zítra.