*** OMO 2016 *** (tolik odrůd a tak málo místa)

Co jsme vypěstovali v roce 2016
JurassicChilli
Stálý člen
Reputace: 583
Obrázky: 0

Re: *** OMO 2016 *** (tolik odrůd a tak málo místa)

Příspěvekod JurassicChilli » 09 bře 2016 20:26

Bullets píše:
JurassicChilli píše:
Bullets píše:To si kupoval litrovku?
Áno, iné balenie v Kauflande nemali.
Já kupoval v Merkury Marketu (Baumaxu) a měli tam super cenovky právě ;)
Tak som to včera napísal nesprávne. Myslel som, že je to litrovka, ale dnes som pozrel na flašku a je to len pol litra. Ja by som na rozdiel od kolegu OMA minul aj celý liter. Keď to začnem rozrábať do konvy a polievať s tým kontajnerové rastliny v lete na záhrade tak pollitrovka bude preč "cobydup". Takže zrejme ešte budem musieť časom dokúpiť ďalší pol liter. U nás ale nemáme Baumax, tak to vyzerá zase na ten predražený z Kauflandu.

Soaker
Stálý člen
Reputace: 7

Příspěvekod Soaker » 10 bře 2016 06:46

po konecnom presadeni uz nezalievam lignohumatom, to nie je hnojivo, ale nieco ako kondicioner, hlavne na mlade rastlinky, aby dobre zakorenovali. Vyzivu v podobe hnojiva ti to absolutne nenahradi.

JurassicChilli
Stálý člen

Příspěvekod JurassicChilli » 10 bře 2016 09:52

Tak samozrejme tiež neplánujem polievať celú sezónu lignohumátom, ale po presadení na trvalé stanovisko to kvôli dobrému zakoreneniu vidím aspoň na dve zálievky lignohumátom a pri tridsiatich 10 litrových kontajneroch a niekoľkých desiatkach rastlín vo voľnej pôde to bude musieť byť na tie dve zálievky teda hodne lignohumátu. A na fľaši píšu, že po použití lignohumátu sú rastliny odolnejšie proti chorobám a viac kvitnú, takže ani jeden až dva postreky na list počas sezóny im neublížia. :thumbup:

Bullets
Stálý člen
Reputace: 643

Příspěvekod Bullets » 11 bře 2016 07:59

JurassicChilli píše: Tak som to včera napísal nesprávne. Myslel som, že je to litrovka, ale dnes som pozrel na flašku a je to len pol litra. Ja by som na rozdiel od kolegu OMA minul aj celý liter. Keď to začnem rozrábať do konvy a polievať s tým kontajnerové rastliny v lete na záhrade tak pollitrovka bude preč "cobydup". Takže zrejme ešte budem musieť časom dokúpiť ďalší pol liter. U nás ale nemáme Baumax, tak to vyzerá zase na ten predražený z Kauflandu.
Ale Merkury Market na Slovensku máte. Jinak u nás už taky Baumax není loni v listopadu odešel z ČR a jeho většinu prodejen převzal právě Merkury Market který je teď začíná znovu provozovat a ještě chvíli se to bude jmenovat Baumax než popředělávají nápisy atd... Pokud u Vás je OBI, Hornbach, Metro zkus tam bude to určitě levnější než 5€ za půl litru :(

Erben61
Stálý člen
Reputace: 5228

Příspěvekod Erben61 » 11 bře 2016 09:10

JurassicChilli píše:Tak som tento rok aj ja kúpil Lignohumát od Forestiny. Poriadne drahý lektvárek za 4,99 Eur. Ale čo by sme pre tie naše kvetinky neurobili, že? Dúfam, že bude poznať nejaký viditeľný rozdiel v prírastkoch a úrode. :thumbup:

Těch přípravků je víc, já například objevil tento O,5 L.....cena tuším 50,-Kč v OBI
28072 :wave: :thumbup:
a pro mladé rostlinky než začnu hnojit něčím chemickým používám šetrné ryze přírodní hnojivo....také dobré výsledky za přijatelnou cenu cca 80 Kč tentokrát v Hornbachu

28984
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´

Kendy
Moderátor
Reputace: 759

Příspěvekod Kendy » 11 bře 2016 09:33

"Obsahuje humat" != "Lignohumat"

Nenašel jsem u toho "Rosteto" složení. A to dokonce ani u výrobce.
Lignohumát od Forestiny je 6% roztok

Ale podívej se na doporučení ředění.

Rosteto:
15ml na 1,5 litru vody - použít jednou až dvakrát za měsíc

Lignohumát profík od forestiny:
15ml na 5-10 litrů vody (na postřik 10, na zálivku 5) - použít jednou až dvakrát za 14 dní.

Rosteto 500ml (litrovku IMHO vůbec nemají) cena cca 50,-Kc, Forestina profík litrovka cca 110,- Kc (pulitrovka cca 75-85 korun)

Z 500ml Rosteto uděláš asi 50 litrů zálivky. Z 500ml lignohumátu 160 litrů (počítal jsem tu vyšší koncentraci 15ml na 5 litrů, pokud bych počítal tu slabší, tak přes 300litrů, tedy 6 x víc).

I když vezmu, že Rosteto doporučuje zálivku 1-2 měsíčně a Forestina 2-4 měsíčně, tak to finančně nevychází. Rosteto je o hodně dražší.

Nějak se mi nezdá moc výhodné si koupit něco, o čem moc nevím co obsahuje a je o dost dražší než osvědčená klasika od forestiny.

OMO
Stálý člen
Reputace: 3127
Kontaktovat uživatele:

Příspěvekod OMO » 11 bře 2016 10:46

Lignohumát jedu letos poprvé tak uvidím "jestli to bude víc pálit" :) Forestina se jeví jako spolehlivá značka.

Dneska jsem šupnul klíčit rajčátka. Polichno (vlastní), Angelle (vlastní - původně supermarket), Mini Roma (supermarket), Balkonové (Proki), Brioso (supermarket), nějaké cherry (supermarket) a Datterino (dovolená Itálie/supermarket). Když mi v obchodě chutná nějaké rajče, tak schovám semínka a zkusím vyset. Většinou velká spokojenost s úrodou. Mám radši malé sladké druhy. Semínka rajčet nekupuji.

Angelle:
Obrázek

Datterino
Obrázek
Naposledy upravil 1 dne OMO; celkem upraveno 1x.
Life Is Too Short for Mild Hot Sauce

JurassicChilli
Stálý člen

Příspěvekod JurassicChilli » 11 bře 2016 11:31

Bullets píše:Ale Merkury Market na Slovensku máte.
Na Slovensku možno máme, ale ja som to myslel tak, že Baumax a ani Merkury Market nemáme u nás v meste, kde žijem. To by som za tým lacnejším lignohumátom musel vycestovať do nejakého väčšieho mesta. Aspoň do Banskej Bystrice, alebo do Žiliny a to by ma v konečnom dôsledku vyšlo ešte dražšie. Ako to povedal Plha vo filme Marečku, podejte mi pero: "Ta dráha taky není zadarmo." :ha:

Aj keď teda už pár týždňov sa chystám na výlet do Banskej Bystrice do predajne Chocodelissimo. Údajne by tam mali predávať omáčky Mučíto, Pálíto a iné produkty z chilli-seminka.cz. Ešte to nie je isté, ale ak pôjdem, tak jedným vrzom pozriem aj ten lacnejší lignohumát. Tak díky za tip.

Rajčátka mám už tiež zasadené od 3.3. Hlavnou produktívnou odrodou je Karla a zasadil som aj tri odrody minirajčátok. Červené u ktorých neviem názov odrody. Pestujem ich už asi 20 rokov. Mám ich od nejakej pestovateľky zo Zvolena a volám ich proste "Balkontomate" Sú to takí tí v plnej dospelosti asi 20 centimetroví trpaslíci s malými guľatými plodmi. A tento rok som na skúšku vysial žlté minirajčátka "Aztec" a oranžové minirajčátka "Venus". Tak uvidím ako sa osvedčia.

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2016“