Holu 2016
- matoha
- Stálý člen
- Reputace: 564
- Obrázky: 0
- Bydliště: košice.pre niekoho je to už predná ázia prípadne ďaleký východ :)
Re: Holu 2016
popýtal som sa a dopátral som sa že v botanickej záhrade v košiciach pôvodné divé druhy chilli nepestujú.neviem prečo ale práve tam by som to čakal že budú pestovať práve tie.
Tak dneska už se s Vámi můžu podělit o to překvapení, které ke mně dorazilo až ze Suomi. Jsem velice šťasten, že se mi to podařilo urvat za půl darma a teď Vám to tady obrázkově odprezentuji.
Hezká známka, která mi překvapila

A tady už je zásilka rozbalena a jsou vidět všechny nové přírustky včetně toho nejočekávanějšího.

Tady to máme, Capsicum Flexuosum, jenž je velice úhledně zabaleno v obálce o velikosti A7.

Z druhé strany je samozřejmě pečlivě uzavřena, oproti zneužití či odcizení.

A tady už jsou vidět i semínka zblízka!

Takže suma sumárum na příští rok budou navíc v mém repertoáru tyto divoké odrůdy:
Capsicum Flexuosum
CAP 498
CGN 22084
Chawa
Ekirike
Manchas Pretas
Peruvian Wild
Pimenta Lagrima
Capsicum Galapagoense
Nedivoké druhy:
Habanero Caribbean Red
Naraga
Trepaderia Werner
Hezká známka, která mi překvapila
A tady už je zásilka rozbalena a jsou vidět všechny nové přírustky včetně toho nejočekávanějšího.
Tady to máme, Capsicum Flexuosum, jenž je velice úhledně zabaleno v obálce o velikosti A7.
Z druhé strany je samozřejmě pečlivě uzavřena, oproti zneužití či odcizení.

A tady už jsou vidět i semínka zblízka!
Takže suma sumárum na příští rok budou navíc v mém repertoáru tyto divoké odrůdy:
Capsicum Flexuosum
CAP 498
CGN 22084
Chawa
Ekirike
Manchas Pretas
Peruvian Wild
Pimenta Lagrima
Capsicum Galapagoense
Nedivoké druhy:
Habanero Caribbean Red
Naraga
Trepaderia Werner
- matoha
- Stálý člen
ja by som mal radosť aj z galapagoense.ekvádor si veľmi chráni tie svoje ostrovy a ich prírodu.aj keď som niekde na nete na nejakej stránke čítal že si prvé semienka vypýtali priamo z galapág a poslali im
Já už jsem Galapagoense letos měl, jenže to dopadlo velkým nezdarem, stejně jako Eximum. A jelikož Fatalii některá semínka neměl, tak mi místo toho nabídl Galapagoense a já jelikož jsem už žádná semínka neměl, tak jsem je vzal.matoha píše:ja by som mal radosť aj z galapagoense.ekvádor si veľmi chráni tie svoje ostrovy a ich prírodu.aj keď som niekde na nete na nejakej stránke čítal že si prvé semienka vypýtali priamo z galapág a poslali im

Jinak já mám největší radost z toho Flexuosum, které by mělo vydržet i bod mrazu.

Díky, uvidíme, jak to příští rok poroste a pokud by byla nějaká dobrá úroda, tak není problém případně vyměnit.Tea Racer píše:Tak ty divošky závidím.

- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
- matoha
- Stálý člen
flexuosum znesie bod mrazu a galapagoense rovníkove teploty a vietor k tomu
máš čo robiť aby to dalo plody a ja veľmi držím palce ;-)

Tak tak, uvidíme, díkymatoha píše:flexuosum znesie bod mrazu a galapagoense rovníkove teploty a vietor k tomumáš čo robiť aby to dalo plody a ja veľmi držím palce ;-)