Jak to ten pacholek zacal skubat z keru ...
No co bych povidal, tuhle jsem proste potreboval k tomu krutimu masu neco dobreho, takze jedna oranzova nasekana na jemno a k ni koriandr ... s troskou soli a pepre na reckem olivovem oleji....osmahle kousky a byly vynikajici.
Mozna jsem jen koriandro-holik ... ale mleta seminka koriandru a zvlasnti chut habanera se velmi velmi dobre potkavaji ... zkuste to nekdo, at vim, ze nejsem jen ujetej.
I dost mala papricka doda docela pekny pal, ktery je tak akorat na dve porce krutiho masa - smazeni v oleji to srazi tak akorat, ale chut se krasne rozvine a je to opravdu velmi habanerove.... fakt namka!
Nicmene jakmile sem tu sklizen nacal, tak uz bylo treba pokrocit ... aby ty mlady stihli taky trosku narust
takze lehce maskovane na druhe misce zlutych rajcat - ktery stejne vydrzi vzdy jen chvilku nez je sni - tu lezi par kousku...
"Annum" Habanero Red ... rostli naprosto nejvice, z nejmensi rostliny ... sem velmi zvedavy jake budou chuti a palem. A rozhodne si z nich chci nechat seminka ... neb to rostlo suprove a mozna se to sprasilo s temi Orange, tak bude zajimavy hybrid treba.
A nekolik mensich "Annum" Habanero "Hot Chocolate" ... ktery uz zcela bezpecne mohu oznacit za zamenu identity (ze by spatny stitek?) ... tipuji na Habanero Orange .... kde tedy chybeji uz dve papricky, pac sem je proste sezral
... druha, nepadla za obet krutimu masu, ale me za cerstva, dneska na prochazce s kamradkou na Staromestkem namesti ...
moc zabavna vec zrat papricky mezi turistama!
Bohuzel tech mensich je dost ... to je vetsinou druha a treti vlna papricek, ktere prisli na svet nekdy v puli srpna a nocni chlad jim asi naridil, aby uz nerostli do velikosti ale urychlene zacali vybarvovat. Nicmene na kytkach je i par vetsich, kterym to barveni trva dele ... takze jeste neco bude
mimochodem ... ta barva na obou fotkach je zavadejici ... ale Orange je v mem pripade svetlejsi, smerem k peach nebo k lososu... ale vyvazit barvu na fotkach pod ledkama je trosku nerealne