- letos poprvé, nějakým tím motivem bylo že jsem uzmul na loňské akci "Gastrotour" kde jsem uzmul pár "Thai red" papriček od šéfkuchaře Milana Macháčka. Tady to vše začalo :

- semínka jsem nechal uschnout, a někdy v únoru dal vyklíčit:

ehm, seminek bylo víc, nebyly po ruce další "jiffy", tak jsem si vyrobil vlastní. A taky to fungovalo

- po cca. měsíci Thai red přesazené do rašelinových květináčků:

- a zjistili jsme že skorosoused se věnuje pěstování ve větším, takže se to rozrostlo o další sazeničky od něj.
- Habanero red:

- už po přesazení koncem dubna - Jamaica red (takový chcípáček), Habanero směska - každá jiná (red, orange, choco), scotch bonnet:

Konec května a už se to pomaly nevejde na parapet, půjdou potvory ven!

Thajské jsme nakonec rozdali známým, nechali si z nich jen 3, takže Luciferova zahrádka 2015 = 4 Habanero, 2 Scotch bonnet, 2 Jamaica red a 3 Thai red. K tomu chtěla ani Luciferová i něco malého ozdobného, takže black pearl...prej. No, nějak se to zvrtlo a vyrostla z toho chilli obluda, aktuálně metr vysoká a obsypaná paprikami - takže asi nejaky hybrid, fakt netuším co to může být zač



K tomu nakonec ještě pribyla jedna snad skutečně black pearl (malé 15-20 cm vysoké prd, a už černá), a jeden zase asi hybrid co měl být černou perlou. V tomhle příspěvku hlavně "indoor" část, "outdoor" foto a info jak se daří/nedaří až nacvakám dalši foto. Zabrali jsme bábě odvedle půlku společného balkónu kde se původně roztahovala s karafiáty, tam se vešly Thai red, 4 habanera a noname chilli obluda. Zbytek zabírá půlku našeho vlastního balkónu. Vše to zatím roste, noname obluda plodí jak pitomá, Thai red už pomaly taky. Teď začínají pomaly kvést Habanera a Scotch bonnet...

Jinak teda vše je v obyčejném substrátu "paprika-rajče" bez přimíchávání čehokoliv dalšího, hnojíme jednu týdně "biopon" tekutým hnojivem na zeleninu.