Berryho stavba foliáku

Naše chilli papričky v roce 2015
Soaker
Stálý člen
Reputace: 7
Obrázky: 0

Re: Berryho stavba foliáku

Příspěvekod Soaker » 05 srp 2015 08:11

a noz, dosticku a hrniec na chilli mam vycleneny samistatne len na chilli, vyclenila dobrovolne manzelka ihned po pouziti noza, ktorym bolo nakrajane jedbo haba a este lezal na linke neumyty.

Berry161
Stálý člen
Reputace: 2

Příspěvekod Berry161 » 07 srp 2015 22:45

mám dotaz že pokud 14 dní rostlinu trapím suchem plody pálí víc to je mi jasné ale je třeba možné při pěstování udělat nějaké chyby že by plody pálily méně ???

ptám se protože mi není jasné proč jolokia purple mi nepřijde silnější než habaněro a měla by mít cca stejnou sílu jako jolokia orange a ta už tedy opravdu koule má

druhá otázka je velikost plodů je mi jasné že semena mohou být sprclá ale mám např habaněro z červeného haba vyndané semínko a plod ( první ) se habu podobá tvarem ale velikost mě překvapila ( foto dodám ) ale není to jediné překvapení je docela hrbolkaté .

a naopak haba kukulkan jsou hrozně mrňavá a dokonce se liší i plody na více rostlinkách asi nebyly uplně čisté ( ani haba kuku ani haba red z plodu který byl typický vzhledem i velikostí )

Pedro
Stálý člen
Reputace: 4792

Příspěvekod Pedro » 07 srp 2015 23:14

Dotaz první...haba mi chutná a relativně zvládáme se synem jeho sílu a milujeme jeho chuť. Etna peperocino a orange velvet bolelo. Prostě intenzivní pal jako sviňa (kolegové prominou). A moje mexico? To je fakt bolest...chci je zkusit naplnit chedarem místo jalapeno...
Prostě dle mého záleží na intenzitě a subjektivním dojmu než na oficiálních jednotkách. Měli jsme haba yellow, red, maya...jolokii orange, TSM (ta byla strašná, ale chuť úžasná) a ruzné další odrůdy. Ale stejně třeba orange velvet bolí, i když je "papírově" příznivější :-).
A tvar plodů...je to jen příroda. Nehledej v tom nedokonalost. Užívej si, že plodí a že ti to chutná...

Berry161
Stálý člen

Příspěvekod Berry161 » 07 srp 2015 23:22

ted jsem absolvoval orange jolokii a celou ale ne uplně velkou takovej střed a musím říct že mlíko moc nepiju leda plzeň natočenou jako mlíko to jo ale ted jsem nepohrdnul litrem mlíka ( nesnáším pal co sedá do krku i když ten co sedá na mandle je horší ) teda pro mě

MartinS
Stálý člen
Reputace: 4481

Příspěvekod MartinS » 07 srp 2015 23:26

Mel jsem Haba red od kolegyne co to pry dost hnojila a bylo fakt obrovske. Snad 5x7cm.
Nicmene moc nepalilo. Snedl jsem ho na posezeni bez niceho, jen jsem mel trochu krece pak v zaludku.

Pak jsem mel z jineho zdroje Haba orange ktere bylo relativne malicke asi 3x2 cm a palilo jako prase.
Jakoby se ten pal u toho velkeho rozprostrel do celeho a u toho maleho koncentroval zase naopak stejny objem capsicinu do mensiho objemu.

tzn velike plody ne vzdy znamena vyhru. Zejmena na omacky je to pak jedno.

Berry161
Stálý člen

Příspěvekod Berry161 » 07 srp 2015 23:30

tady je fotka toho haba 25976

Berry161
Stálý člen

Příspěvekod Berry161 » 18 srp 2015 20:53

dneska první větší sklizeň 26286

a zároveň jsem zkusil uvařit taky nějakou pačuládu zeleninovo - ovocná s chutí po ostružinách bohužel palem slabá byť za použití jolokií purple ale jak jsem psal dříve moc nepálej ale řekl bych že chutná a tak házím 3 lahvičky do placu tak se ohlašte

Zrzek
Stálý člen
Reputace: 826

Příspěvekod Zrzek » 19 srp 2015 14:04

O jednu lahvičku se hlásím, rád ochutnám :-)

Zpět na „Co jsme vypěstovali v roce 2015“