Berryho stavba foliáku
-
- Stálý člen
- Reputace: 7
- Obrázky: 0
Re: Berryho stavba foliáku
a noz, dosticku a hrniec na chilli mam vycleneny samistatne len na chilli, vyclenila dobrovolne manzelka ihned po pouziti noza, ktorym bolo nakrajane jedbo haba a este lezal na linke neumyty.
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
mám dotaz že pokud 14 dní rostlinu trapím suchem plody pálí víc to je mi jasné ale je třeba možné při pěstování udělat nějaké chyby že by plody pálily méně ???
ptám se protože mi není jasné proč jolokia purple mi nepřijde silnější než habaněro a měla by mít cca stejnou sílu jako jolokia orange a ta už tedy opravdu koule má
druhá otázka je velikost plodů je mi jasné že semena mohou být sprclá ale mám např habaněro z červeného haba vyndané semínko a plod ( první ) se habu podobá tvarem ale velikost mě překvapila ( foto dodám ) ale není to jediné překvapení je docela hrbolkaté .
a naopak haba kukulkan jsou hrozně mrňavá a dokonce se liší i plody na více rostlinkách asi nebyly uplně čisté ( ani haba kuku ani haba red z plodu který byl typický vzhledem i velikostí )
ptám se protože mi není jasné proč jolokia purple mi nepřijde silnější než habaněro a měla by mít cca stejnou sílu jako jolokia orange a ta už tedy opravdu koule má
druhá otázka je velikost plodů je mi jasné že semena mohou být sprclá ale mám např habaněro z červeného haba vyndané semínko a plod ( první ) se habu podobá tvarem ale velikost mě překvapila ( foto dodám ) ale není to jediné překvapení je docela hrbolkaté .
a naopak haba kukulkan jsou hrozně mrňavá a dokonce se liší i plody na více rostlinkách asi nebyly uplně čisté ( ani haba kuku ani haba red z plodu který byl typický vzhledem i velikostí )
Dotaz první...haba mi chutná a relativně zvládáme se synem jeho sílu a milujeme jeho chuť. Etna peperocino a orange velvet bolelo. Prostě intenzivní pal jako sviňa (kolegové prominou). A moje mexico? To je fakt bolest...chci je zkusit naplnit chedarem místo jalapeno...
Prostě dle mého záleží na intenzitě a subjektivním dojmu než na oficiálních jednotkách. Měli jsme haba yellow, red, maya...jolokii orange, TSM (ta byla strašná, ale chuť úžasná) a ruzné další odrůdy. Ale stejně třeba orange velvet bolí, i když je "papírově" příznivější
.
A tvar plodů...je to jen příroda. Nehledej v tom nedokonalost. Užívej si, že plodí a že ti to chutná...
Prostě dle mého záleží na intenzitě a subjektivním dojmu než na oficiálních jednotkách. Měli jsme haba yellow, red, maya...jolokii orange, TSM (ta byla strašná, ale chuť úžasná) a ruzné další odrůdy. Ale stejně třeba orange velvet bolí, i když je "papírově" příznivější

A tvar plodů...je to jen příroda. Nehledej v tom nedokonalost. Užívej si, že plodí a že ti to chutná...
- Berry161
- Stálý člen
- Reputace: 2
ted jsem absolvoval orange jolokii a celou ale ne uplně velkou takovej střed a musím říct že mlíko moc nepiju leda plzeň natočenou jako mlíko to jo ale ted jsem nepohrdnul litrem mlíka ( nesnáším pal co sedá do krku i když ten co sedá na mandle je horší ) teda pro mě
Mel jsem Haba red od kolegyne co to pry dost hnojila a bylo fakt obrovske. Snad 5x7cm.
Nicmene moc nepalilo. Snedl jsem ho na posezeni bez niceho, jen jsem mel trochu krece pak v zaludku.
Pak jsem mel z jineho zdroje Haba orange ktere bylo relativne malicke asi 3x2 cm a palilo jako prase.
Jakoby se ten pal u toho velkeho rozprostrel do celeho a u toho maleho koncentroval zase naopak stejny objem capsicinu do mensiho objemu.
tzn velike plody ne vzdy znamena vyhru. Zejmena na omacky je to pak jedno.
Nicmene moc nepalilo. Snedl jsem ho na posezeni bez niceho, jen jsem mel trochu krece pak v zaludku.
Pak jsem mel z jineho zdroje Haba orange ktere bylo relativne malicke asi 3x2 cm a palilo jako prase.
Jakoby se ten pal u toho velkeho rozprostrel do celeho a u toho maleho koncentroval zase naopak stejny objem capsicinu do mensiho objemu.
tzn velike plody ne vzdy znamena vyhru. Zejmena na omacky je to pak jedno.
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
O jednu lahvičku se hlásím, rád ochutnám