Galerie výstavby foliovníků z kari sítí - 2015
Re: Galerie výstavby foliovníků z kari sítí - 2015
už se to rýsuje
- vavy.p
- Stálý člen
- Reputace: 4
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Velko-Plantážník......
pěkně ti to roste.....tohle bych nechtěl zalejvat.

- DarthVikta
- Stálý člen
- Reputace: 786
Nebojíš se, co to udělá při poryvu větru?
Jinak mně to na MNV nepovolili, tak bych zkusil dotace z Bruselu. Tak 3-4 míče by mohly stačit
Jinak mně to na MNV nepovolili, tak bych zkusil dotace z Bruselu. Tak 3-4 míče by mohly stačit

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Jo bude to zajímavé...ale minulý rok tam záhony byly, takže jsem to zalíval taky ...akorát ted mi to nezaleje déštvavy.p píše:Velko-Plantážník......pěkně ti to roste.....tohle bych nechtěl zalejvat.

Při poryvu větru to bude pružit, to jo, ale celkově je takonstrukce tak provázaná a přidělaná k pevné základně, že demolice nehrozíDarthVikta píše:Nebojíš se, co to udělá při poryvu větru?

Co ti nepovolili na MNV

Dnes jsem dodělal třetí konstrukci a na okraje jsem nandal mirelon (ještě musím přichytit k latím), přes který se bude lámat folie. No a pokud vyjde počasí, tak bych rád příští týden udělal komplet folie.
http://www.foto-tapety.cz
mooooc hezké ještě vyfoť to zavětrování na to jsem zvědav a jinak máš to křivě
ale to je jen moje úchylka

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Křivě to mám..to vím....u těchto foláků na estetiku nehraju
Ono to zavětrování je jednoduché. Z rohu u země, kde mám drát uchycený ke krajině, je vyšponovaný k vršku těch svislých latí. Tím pádem z jedné strany táhne jeden drát proti tomu z druné strany. Zpevňuje to konstrukci jen v jedném směru. V podélném směru si myslím že je pevnost dostatečná.

Ono to zavětrování je jednoduché. Z rohu u země, kde mám drát uchycený ke krajině, je vyšponovaný k vršku těch svislých latí. Tím pádem z jedné strany táhne jeden drát proti tomu z druné strany. Zpevňuje to konstrukci jen v jedném směru. V podélném směru si myslím že je pevnost dostatečná.
- DarthVikta
- Stálý člen
- Reputace: 786
Toš to jsme klidní...chilli-max píše:Při poryvu větru to bude pružit, to jo, ale celkově je takonstrukce tak provázaná a přidělaná k pevné základně, že demolice nehrozíOno to není vidět, ale v každém čele mám natažený vázací drát který dělá zavětrování a tužší konstrukci.
Co ti nepovolili na MNV? Pokud vím, tak na foliák do 40m čtverečných není třeba ani oznámení. Minulý rok jsem to študoval, ale možná záleží na místních vyhláškách.

Šel jsem kolem družstva, tak jsem tam z hecu vlez, přičemž tam seděla nějaká ženská, která tam zakořenila už někdy v sedmdesátých letech, proto i ten výraz, kterej jsem samozřejmě splet, protože jsem myslel OPBH...

- chilli-max
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Dnes počasí přálo, tak jsem makal a značně postoupil.
Lepenkou jsem polepil všechny spoje sítí, spíš teda ty koncové dráty. No a pak začalonatahování folie.... sám natáhnout folii byla celkem akrobacie, ale čekal jsem to horší. Když se natahuje postupně z boku tak se to ve výsledku není tak náročné...nesmí ovšem moc foukat vítr. Když jsem natahoval třetí, tak už občas přišel poryv větru a bral mi folii z rukou
Od 8:00 do 17:00 jsem zvládnul udělat všechny tři kousky. Je tedy jen hlavní folie, ale okna dveře atd. už bude takové hraní. Fotky všech třech dodám až zítra, zaplnila se mi pamětová karta a fotky se neukládaly :-(
PS: konstrukce se folií krasně zpevnila a už se tak nevlní... s pevností jsem takto spokojen
natažená folie 8x6m bez uchycení

folie je podélně na obou bocích přichycena a přední čelo je také finál

Lepenkou jsem polepil všechny spoje sítí, spíš teda ty koncové dráty. No a pak začalonatahování folie.... sám natáhnout folii byla celkem akrobacie, ale čekal jsem to horší. Když se natahuje postupně z boku tak se to ve výsledku není tak náročné...nesmí ovšem moc foukat vítr. Když jsem natahoval třetí, tak už občas přišel poryv větru a bral mi folii z rukou

PS: konstrukce se folií krasně zpevnila a už se tak nevlní... s pevností jsem takto spokojen

natažená folie 8x6m bez uchycení
folie je podélně na obou bocích přichycena a přední čelo je také finál