VrtePova sezóna 2015
- Zrzek
- Stálý člen
- Reputace: 826
- Obrázky: 0
Re: VrtePova sezóna 2015
Rádo se stalo.Nemohl jsem nic zaručit, tak jsem rád, že ti jedou. A co ti z nich nakonec vyrostlo?
- Lucifer
- Stálý člen
- Reputace: 44
- Kontaktovat uživatele:
Todlec jsou dle mne Jamaican hot red, - scotch bonnet jsou kulate pevnejsi - tvrdsi plody podobne habaneru. Jamajky jsou skvele, a pekna urodicka - pokud jsou to ony, tak krupave - krehci, stredne palive (min nez haba family) s vynikajici chuti. Pro mne nejlepsi chili papricky z toho co jsem zatim vypestoval.
ahoj,
aha,aha zas tak velký znalec nejsem.Ale asi máš pravdu,pálivost není taková jako u Habaner.Chuť je skvělá a pro mě dostačující.Křupavá a chutná.
Hlavně Habanera mají takovou specifickou vůni,každý ji nemusí.Každopádně mě překvapila kolik nasadila plodů.Z jednoho keříku se dá spřehledem sklidit 0,5-1Kg papriček to je úžasné.A za semínka děkuji Zrzkovi.
dnes jsem dělal chilli omáčku:
1kg kápie
0,5kg chilli
8 stroužků česneku
2 lžíce octa
3 lžičky soli
3 lžíce kečupu (použil jsem domácí)
1/2 limetky (pouze šťáva)
menší kousek zázvoru
1/2 Deka
0,3 l vody
asi 50g třtinového cukru
vše povařit,poté rozmixovat a sterilovat.
Část jsem odebral a smíchal s domácí broskvovou marmeládou,to js rozmixival znovu a je to dobré.Myslím že se to bude hodit ke grilovaným masům.
S pozdravem VrteP
aha,aha zas tak velký znalec nejsem.Ale asi máš pravdu,pálivost není taková jako u Habaner.Chuť je skvělá a pro mě dostačující.Křupavá a chutná.
Hlavně Habanera mají takovou specifickou vůni,každý ji nemusí.Každopádně mě překvapila kolik nasadila plodů.Z jednoho keříku se dá spřehledem sklidit 0,5-1Kg papriček to je úžasné.A za semínka děkuji Zrzkovi.
dnes jsem dělal chilli omáčku:
1kg kápie
0,5kg chilli
8 stroužků česneku
2 lžíce octa
3 lžičky soli
3 lžíce kečupu (použil jsem domácí)
1/2 limetky (pouze šťáva)
menší kousek zázvoru
1/2 Deka
0,3 l vody
asi 50g třtinového cukru
vše povařit,poté rozmixovat a sterilovat.
Část jsem odebral a smíchal s domácí broskvovou marmeládou,to js rozmixival znovu a je to dobré.Myslím že se to bude hodit ke grilovaným masům.
S pozdravem VrteP
Naposledy upravil 1 dne VrteP; celkem upraveno 11x.
- Lucifer
- Stálý člen
- Reputace: 44
- Kontaktovat uživatele:
Jo ja to ted sklidil vsechno aby nepomrzly, tak mam z 2 keriku pres kilo "jamajek". Ale pulka z nich je jeste zelena. Necham na tacu u okna jestli dojdou, pokud ne tak to holt pujde do omacek...
Ahoj vsichni,tak js dnes sklidil Jamajky,3stromky a dalo to krasnych 2100g.Pulka je jeste zelena.Ale i tak spokojenost velika.