Ahoj, ahoj,
tak bych se chtěl poradit o postupu setí:
Myslel jsem to tak, dneska bych dal nabobtnat semínka C. chinense a zítra bych to zasil. C. annuum bych nabobtnal a sel někdy ve 2/3. dekádě února. Budu set do výsevního substrátu za okno do plast. krabiček od hroznů. Zatím mám od C.chinense Habanero yellow, red, orange, Fatali yellow, Trinidad Moruga Scorpion Yellow. Ještě očekávám nějaké annuum i chinense z výměn, to zaseju až to přijde. Je to tak OK? Poradte prosím. Bude to na jižním okně, pokojová teplota. Bez přisvícení. Díky.
Honza - 2015
Re: Honza - 2015
Tak jsem to dal do vlhké utěrky k nabobtnání. Doufám, že je to OK. Je to tam i s jinými zeleninami (celer, sladké papriky). Ty semínka Trinidad M.S. Yellow jsou drsný. I přes to, že jsem si umyl ruce, tak mě to při večeři pálilo na rtech, kam jsem si to zanes.
Myslím, že to máš vymyšlené dobře. A Pokud nemáš přísvit tak se ti rostlinky maximálně budou trochu vytahovat a nebudou tak rychle vytvářet nové patra ale žádná tragedie jen je třeba počítat s pomalejším postupem v růstu. Vím to z loŇska kdy jsem také nepřisvěcoval a rostlinky udělali za měsíc třeba jenom jedno až dvě patra podle toho jak moc bylo SLunko 

S tímto způsobem klíčení zkušenost nemám, vysevám do substrátu, tak at se daří 

Ahoj, ahoj,
před chvílí jsem dal semínka do půdy.
před chvílí jsem dal semínka do půdy.
No a tak to vypadá:
Je to na profi stojánku z plechovek od sunaru. Kvůli tomu, aby tomu nestínil spodní rám okna. Mám tam teda:
Habanero red
Habanero yellow
Habanero orange
Trinidad Moruga Scorpion yellow
Fatali yellow
pak sladké papriky a celer, ale to sem nepatří.
Je to zalitý a označený, tak snad OK.
Už se na holky moc těším
Je to na profi stojánku z plechovek od sunaru. Kvůli tomu, aby tomu nestínil spodní rám okna. Mám tam teda:
Habanero red
Habanero yellow
Habanero orange
Trinidad Moruga Scorpion yellow
Fatali yellow
pak sladké papriky a celer, ale to sem nepatří.
Je to zalitý a označený, tak snad OK.

Už se na holky moc těším

HMM tak to už vypadá o moc lépe, tam se budou mít holky dobře