Dakujem za pochvalu. Budem pisat ako mini návod na pestovanie chilli:
1. Semienka kličim v rašeline,piesku a perlite v pomere odhadom

2. Po vykličeny ich presadzam do nadob o rozmere 6x6x9,a mám ich na okne skoro presne na juh.
2a.A sú umiestnené v malom parenisku. Zelený z Kauflandu 4 ks za 4 E a velky biely z Tesca 1 ks za 6 E.
A pomáham si izotermickou foliou pre lepšie svetlo a rastlinky sa ani nenatahuju za slnkom. Nájdete v každej autolekárničke.
3.Po 3. lizkoch zastrihávam,aby rostlinka zosílila a hlavne aby vyrařili nové vršky,bo čim viac tym viac plodov

4.Ked už budu večšie cca. 10 cm tak presadzam do 0.5L pohárov,Pri presadzovany pridavam ešte do substrátu granulované slepačince.
Potom sa začne tvorit rozsáhlejši korenovy system
A rastlinky rastú ako z vody
5.Ked už majú rastlinky 30-40 cm tak presadzame do cca 9 litrovej nádoby na jednu rastlinku ale každy podla priestoru. Ja davam 2 rastlinky vo vegetačnom obdobi o vyške do cca 80-90 cm do nadoby o objeme 7.5 litra,Baumaxe za 1,30 E a o vyške 90-130 do nádoby o objeme 12,5 litra. Pri presadzovany pridavam ešte do substrátu granulované slepačince.
6. Hnojim od obdobia kedy zaštipnem po prvý krat univerzálnim hnojivom.
Potom začinam pridávat aj toto
Po nahodeny kvetov použivam kristalon,ale vo všeobecnosti tie hnojiva striedam.
7. Použivam uplne najlacnejši substrat asi aky poznam z Baumaxu 40 litrov za 1,80 E,je to dostačujuce,kedže hnojim je uplne jedno v čom su tie korene

A aj perlit mam s Baumaxu za 1.80 E
A klasicky piesok.
Ked budete mat otazky tak ich prosim napište,a konkretizujte,a ja vam s radostou odpoviem.
-- 11 dub 2012 20:33 --
Tak a už sa ukazujú kvety