Petr Polášek - Sezona 2020
Re: Petr Polášek - Sezona 2020
Kdepak, je vidět, že na to jdeš precizně. Máš to super Petře, jako ostatně vždy.
- Erben61
- Stálý člen
- Reputace: 5228
- Obrázky: 0
Zdarec Petře. K tvému PDN řízku . V tuto dobu to jede jak po másle, kterákoliv větvička kterou odstraníš, ulomíš ap. , když dáš do vody , můžeš nebo nemusíš přidat stimulátor, ti vyžene kořínky ve velmi krátké době. A věřím, že do Vypalováku je klidně schopná plodit. PDN má v sobě annumní sílu, ta to klidně dožene když jí bude šmakovat substrát.

Erben 61 - 2016
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
Erben 2017 Open
Erbovo pokročilé chillenství 2018
,, Když Tě nikdo nepochválí musíš si poklepat na rameno sám.´´
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Kontaktovat uživatele:
PDN z řízku bude samozřejmě v reportech 

-
- Stálý člen
- Reputace: 213
nemáš tam apokalypsu? od JV jdou celý odpo hrozný věci...
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Od výsadby uběhly 3 týdny a je vidět, že se kytky krásně rozjely. Dnešním dnem přestávám trhat květy a malé plody (překvapuje mě, kolik jich bylo na tak malých rostlinách) a nechávám vše na přírodě. Rostliny již dostávají výživu v zálivce (tekuté Hoštické na papriky a rajčata - Lignohumát - Vitality komplex) a Wuxal Kalcium na list. Až na jednu odrůdu je výsadba kompletní.
Na jižní stěně vše jede jak má

Habaneros

Pro detail dáme Habanero Mustard

Další Chinensky

Pimenta De Neyde a CGN 21500

Chinensky viditelně zesílily a začínají se krásně větvit. Květy a plody neshazovaly, tak jsem je musel odtrhávat.
Odrůdy C. Baccatum u jižní stěny

Aji White Fantasy

Aji Guyana

Inca Berry

I odrůdy C. Baccatum krásně zesílily, stonky obrůstají a rostliny se větví. I zde jsem rostliny zbavoval květů a malých plodů.
Všeobecně lze říct, že přihnojení zálivkou všechny kytky nakoplo správným směrem - hezky tmavnou a zesilují. To byl i jeden z důvodů, proč jsem rostliny zbavoval květů a plodů; chtěl jsem právě, aby rostliny napřed zesílily. Jen tak unesou nálož plodů bez rizika sčísnutí rostliny.
Odrůdy C. Anuum u západní stěny

Ještě zbývá Cayenne Yellow, počítám tak za 2 dny; zvyká si na světlo (vyklíčení se zdařilo poměrně pozdě).
Fialové odrůdy, Fish Pepper a Purrira (C. Frutescens)

Půjdou rozmístit po zahradě dle vkusu
Záhon je již plně osazen

Z obou stran česnek, co víc si přát? Ideální ochranné pěstování proti mšicím (a že jich letos je).
Divoška C. Lanceolatum a Pimenta De Neyde z řízku

Divošce najdeme nějaký pěkný květináč, Fialová kráska se snad chytila.
Rajčata na západní stěně

Jde prakticky o pokračování řady tvořené Anuumkami u západní stěny.
Další rajčata jsou umístěna směrem na východ

Je zde i pár bylinek. Původně bylo plánováno, že rajčata budou umístěna i na severní stěně, z tohoto plánu jsme ale upustili. Současné lokace vycházejí z loňských zkušeností, kdy po přemístění rostlin z jižní stěny právě sem došlo k podstatnému zlepšení růstu i plození.
Teď už jen zbývá netrpělivě čekat na první plody. Zároveň začnu zalepovat květy za účelem získání čistého osiva, ať Vám mám co rozdávat.
Dnešní report je u konce, brzy sem hodím další. Ať to roste a plodí
Na jižní stěně vše jede jak má
Habaneros
Pro detail dáme Habanero Mustard
Další Chinensky
Pimenta De Neyde a CGN 21500
Chinensky viditelně zesílily a začínají se krásně větvit. Květy a plody neshazovaly, tak jsem je musel odtrhávat.
Odrůdy C. Baccatum u jižní stěny
Aji White Fantasy
Aji Guyana
Inca Berry
I odrůdy C. Baccatum krásně zesílily, stonky obrůstají a rostliny se větví. I zde jsem rostliny zbavoval květů a malých plodů.
Všeobecně lze říct, že přihnojení zálivkou všechny kytky nakoplo správným směrem - hezky tmavnou a zesilují. To byl i jeden z důvodů, proč jsem rostliny zbavoval květů a plodů; chtěl jsem právě, aby rostliny napřed zesílily. Jen tak unesou nálož plodů bez rizika sčísnutí rostliny.
Odrůdy C. Anuum u západní stěny
Ještě zbývá Cayenne Yellow, počítám tak za 2 dny; zvyká si na světlo (vyklíčení se zdařilo poměrně pozdě).
Fialové odrůdy, Fish Pepper a Purrira (C. Frutescens)
Půjdou rozmístit po zahradě dle vkusu
Záhon je již plně osazen
Z obou stran česnek, co víc si přát? Ideální ochranné pěstování proti mšicím (a že jich letos je).
Divoška C. Lanceolatum a Pimenta De Neyde z řízku
Divošce najdeme nějaký pěkný květináč, Fialová kráska se snad chytila.
Rajčata na západní stěně
Jde prakticky o pokračování řady tvořené Anuumkami u západní stěny.
Další rajčata jsou umístěna směrem na východ
Je zde i pár bylinek. Původně bylo plánováno, že rajčata budou umístěna i na severní stěně, z tohoto plánu jsme ale upustili. Současné lokace vycházejí z loňských zkušeností, kdy po přemístění rostlin z jižní stěny právě sem došlo k podstatnému zlepšení růstu i plození.
Teď už jen zbývá netrpělivě čekat na první plody. Zároveň začnu zalepovat květy za účelem získání čistého osiva, ať Vám mám co rozdávat.
Dnešní report je u konce, brzy sem hodím další. Ať to roste a plodí

-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Týden uplynul jako voda a je čas na další report. Obrázky budou spíše obecné, detaily dáme příště, ať je na co koukat. Počasí stejně udělalo své (viz dále). Kytky dostávají jednou týdně výživu v zálivce a Wuxal Kalcium na list.
Jižní stěna

Kytky se krásně rozjely, dělají mi radost.
Chinensky

Viditelně zesílily a nasazují na květy.
Baccatum

I ty viditelně zesílily a obrostly. Již kvetou a i nasazují na plody. Květy zalepuji, ať mám pro vás čisté osivo.
Dáme i nějaký detail; dnes nám ho poskytne Aji Cristal

Jediná kytka, která se trochu drží zpátky, je Brazilian Starfish. Myslím, že to ale brzy dožene.
Anuumky u západní stěny

I ty se rozjely pěkně. Zatím se naštěstí neprojevil loňský problém s růstem a deformací listů; myslím si že je to díky aplikaci Wuxalu. Je nutno říct, že pár deformovaných listů se u každé Anuumky najde (kromě Jala NuMex Pinata). Ale další, které dorůstají, se již nedeformují. Jak jsem již psal výše - myslím si, že docházelo loni k blokaci příjmu prvků (viz srovnání s NuMex Pinatou). Je rovněž pravda, že jsem na rostlinách ještě před výdadbou našel pár mšic, ale ty jsem rychle zlikvidoval. Z některých příspěvků zaznívá názor, že může jít i o invazi třásněnky. Obrázky jsou si podobné. Jen mi přijde divné, že to dělají jen odrůdy C. Anuum a rostliny byly do okamžiku výsadby vedle sebe, takže škůdci by "přelezli" z jedné kytky na druhou poměrně snadno. Tady asi vznikne krásné téma na debatu
vliv počasí - druh/kultivar - výživa - škůdci.
Anuumky a Frutescens na okrasu

Pár detailů

Jedou krásně, brzy je rozhodím po zahradě. Chtěl jsem hlavně počkat na hezké počasí.
Na záhoně se rostliny taky pěkně rozjely

Zesilují a jedou bez problému.
Vysazením odrůdy Cayenne Yellow (květník, západní stěna) je finální výsadba u konce. Ještě sehnat nějaký ozobný květník na C. Lanceolatum (málem bych na ni zapomněl) a udělat dlaší ozdobu zahrady. Do dnešního reportu se víc nevejde, v dalším dáme i nějaký detail. Ať vám vše roste a plodí
Jižní stěna
Kytky se krásně rozjely, dělají mi radost.
Chinensky
Viditelně zesílily a nasazují na květy.
Baccatum
I ty viditelně zesílily a obrostly. Již kvetou a i nasazují na plody. Květy zalepuji, ať mám pro vás čisté osivo.
Dáme i nějaký detail; dnes nám ho poskytne Aji Cristal
Jediná kytka, která se trochu drží zpátky, je Brazilian Starfish. Myslím, že to ale brzy dožene.
Anuumky u západní stěny
I ty se rozjely pěkně. Zatím se naštěstí neprojevil loňský problém s růstem a deformací listů; myslím si že je to díky aplikaci Wuxalu. Je nutno říct, že pár deformovaných listů se u každé Anuumky najde (kromě Jala NuMex Pinata). Ale další, které dorůstají, se již nedeformují. Jak jsem již psal výše - myslím si, že docházelo loni k blokaci příjmu prvků (viz srovnání s NuMex Pinatou). Je rovněž pravda, že jsem na rostlinách ještě před výdadbou našel pár mšic, ale ty jsem rychle zlikvidoval. Z některých příspěvků zaznívá názor, že může jít i o invazi třásněnky. Obrázky jsou si podobné. Jen mi přijde divné, že to dělají jen odrůdy C. Anuum a rostliny byly do okamžiku výsadby vedle sebe, takže škůdci by "přelezli" z jedné kytky na druhou poměrně snadno. Tady asi vznikne krásné téma na debatu

Anuumky a Frutescens na okrasu
Pár detailů
Jedou krásně, brzy je rozhodím po zahradě. Chtěl jsem hlavně počkat na hezké počasí.
Na záhoně se rostliny taky pěkně rozjely
Zesilují a jedou bez problému.
Vysazením odrůdy Cayenne Yellow (květník, západní stěna) je finální výsadba u konce. Ještě sehnat nějaký ozobný květník na C. Lanceolatum (málem bych na ni zapomněl) a udělat dlaší ozdobu zahrady. Do dnešního reportu se víc nevejde, v dalším dáme i nějaký detail. Ať vám vše roste a plodí