Ahoj

, po delší době zase nějaký menší update vlákna. Není co moc fotit, vše víceméně roste tak jak má. Minulou neděli, tj. 17.2. byla zahájena IV. fáze, takže bylo do Lignohumátu namočeno prvních 24ks semínek annuumek. V pondělí po návratu z koncertu byly vysety do Paper Potů do pařníku a zároveň namočeny zbylé semínka do celkového počtu 32ks (tento počet mám vyhrazen na záhonku). Nějak jsem to nezvládl a mám jich celkem 34ks. Nevadí... zároveň jsem dal smočit i semínka sladkých paprik ve větším množství, bohužel klíčivost podle zkušenností z loňska je nevyhovující. V úterý šly annuumky taktéž do Paper Potů, semínka sladkých pak už na hrubiána do výsevního substrátu Florcom a do plastových vaniček od masa, které si schraňuju po celý rok pro stejčka příhodu. Co se vešlo je na vyhřívané podložce, zbytek nad radiátorem a u okna.
Nevyklíčené zbylé semínka chinesek a baccatum v Paper Potech budou zřejmě v tomto týdnu zlikvidována, potom udělám celkový souhrn a upravím post na začátku vlákna se seznamem odrůd pro tento rok. Zároveň si pak udělám poznámku, co bude pro příští rok na seznamu na prvních pozicích v pěstu, když to tedy letos nevyšlo.
Nakonec jsem dal ještě 20 semínek mochyně peruánské, 10 do substrátu, 10 do Paper potů. K dněšnímu dni jsou venku 4ks a 6ks v PP.
No a teď už konečně dost keců a jde se na nějaké ty fotečky:
bylo přebudováno umístění rostlin, už se mi nechtělo ohýbat hřbet k zemi, takže byl použit jídelní stůl, nevyužívaný již 8 let od stěhování.

detail první vlny Chinesek

obě Palkoviny se maj k světu, začínají nasazovat na květ, brzdím je očima

část baterie Baccatum, pokud to šlo, byly přesazeny po první děložní lístky, takže zatím výška ok

annumky a mochyně v Paper Potech

dekapitovaná Praetermissum se chytla a parádně se větví, i když je třetinová oproti ostatním

jedna z křivulí Sphinx F2 (genetická vada), bylo mi líto je obě zrušit, jak navrhoval Lobo, tak zatím statečně bojují

a na závěr pro lepší dojem jedna Trinidad Perfume