R-Ha 2019
- JurassicChilli
- Stálý člen
- Reputace: 583
- Obrázky: 0
Re: R-Ha 2019
Ja už som vážne nevedel čo so zvyškom úrody, tak som ju zo zúfalstva rozmixoval a zmiešal s 20% soli a vznikla celkom parádna chilli pasta. Na bežnú konzumáciu to moc nie je, ale ako dochucovací prostriedok do varenia sa tento produkt zatiaľ osvedčil dobre. Dnes som ním fantasticky chuťovo vyladil Chilli con carne a cez víkend pastu plánujem pridať do gulášu. Jednu dávku pasty som robil z annumiek a druhú z mixu červených, oranžových a čokoládových habaner.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
uz jsem pil i kafe s chilli, ale chilli mast jsem jeste nejedl, dej pak vedet

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com
- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Tak ona ta mast nebude ani tak na jezeni (i kdyz by to slo, vazelinu nahradim kvalitnějším kokosovým olejem), spíš bude na mazání a prohřátí. Ja to před sportem využiji dost. Tak jsem na ni taky zvědavý.

„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

Chinensky pár dní od vyklíčenia boli presadené do 0,3l pohárikov a výsevného substrátu a dnes fotené

19.2. som zasadil už aj annumky a aj tri odrody balkónových rajčín. Na rajčiny je samozrejme ešte skoro ale tieto balkónovky mi zavadzať nebudú.

Naplnil som parník substrátom a takto posadil. Zatiaľ sa mi to javí ako dobrý nápad pretože som to zalial len raz a je to stále vlhké a vypadá to tak že aj dlho ešte bude a tak mi odpadá pravidelné rosenie ako napríklad pri jiffoch kedže môj pracovný týždeň je 4 dni doma 4 dni mimo. Treba len dúfať že vyklíčené rastlinky vydržia pár dní v tom vlhku kým prídem domov a presadím a dám pod svetlo.
19.2. som zasadil už aj annumky a aj tri odrody balkónových rajčín. Na rajčiny je samozrejme ešte skoro ale tieto balkónovky mi zavadzať nebudú.
Naplnil som parník substrátom a takto posadil. Zatiaľ sa mi to javí ako dobrý nápad pretože som to zalial len raz a je to stále vlhké a vypadá to tak že aj dlho ešte bude a tak mi odpadá pravidelné rosenie ako napríklad pri jiffoch kedže môj pracovný týždeň je 4 dni doma 4 dni mimo. Treba len dúfať že vyklíčené rastlinky vydržia pár dní v tom vlhku kým prídem domov a presadím a dám pod svetlo.
Tak som to dnes všetko popchal tam kam to patrí. Konečne nepršalo, dokonca vykuklo aj slniečko a mali by aj teploty ísť trochu nahor.
Sklenik:

Tu sú všetky 4 Chinnensky plus jedna sladká, jeden peter a rohy.
Terasa:

Jalapena a Bulharská mrkva, pri týchto mám lepšie výsledky vonku ako v skleníku.
Zaobstaral som si tieto fajné nádoby na maltu z objemom cca 60l. Ale asi len na túto sezónu pretože mi stále vŕta v hlave že je to kto vie aký plast a uvolňovanie do substrátu a následne do plodov atď.
Na teraz to nechám tak ako je a do budúcej sezóny sa uvidí.
Sklenik:
Tu sú všetky 4 Chinnensky plus jedna sladká, jeden peter a rohy.
Terasa:
Jalapena a Bulharská mrkva, pri týchto mám lepšie výsledky vonku ako v skleníku.
Zaobstaral som si tieto fajné nádoby na maltu z objemom cca 60l. Ale asi len na túto sezónu pretože mi stále vŕta v hlave že je to kto vie aký plast a uvolňovanie do substrátu a následne do plodov atď.
Na teraz to nechám tak ako je a do budúcej sezóny sa uvidí.
- stankar
- Stálý člen
- Reputace: 1311
Ja bych to moc nehrotil, jime z obchodu horsi veci. Dokonce ani kvetinace nejsou nekdy poznacene, ze jsou vhodne pro styk s vodou a substratem, atd., jen to berou vsichni jako samozrejmosti. Ale dobra nadoba

Stankar s1 | Stankar s2 | Stankar s6 | Stankar s7 | Stankar s8 | Stankar s9 | Stankar s10
stankar1990@gmail.com