Pedro 2019
-
- Stálý člen
- Reputace: 2977
- Obrázky: 0
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pedro 2019
Za sebe ti můžu doporučit Aji Amarillo, má náherné aroma i chuť, dále Aji Guyana a Aji Cristal (všechny Baccatum). Dále z Baccatum El Oro De Ecuador. Z Chinensek je obecně vychvalovaná Aji Pancha (prý dobrá na uzení), ale praktickou zkušenost s ní nemám. Ono když se řekne Aji, zajedeš do 4 botanických druhů.
Aji Amarilo mám vyzkoušené a je fakt dobrá. Aji Guyana je letos v plánu, díky...Aji Christal jsem ještě neměl.petr.polasek píše: ↑31 led 2019 10:59Za sebe ti můžu doporučit Aji Amarillo, má náherné aroma i chuť, dále Aji Guyana a Aji Cristal (všechny Baccatum). Dále z Baccatum El Oro De Ecuador. Z Chinensek je obecně vychvalovaná Aji Pancha (prý dobrá na uzení), ale praktickou zkušenost s ní nemám. Ono když se řekne Aji, zajedeš do 4 botanických druhů.
A ano, žekneš Aji a je tím pojmenováno spousta odrůd různých druhů. Ale já tím myslím Baccatum. Ty ovocně navoněné krásky mám prostě rád.
Letos se těším na Binquinho. No a musím se přiznat, že jsem k němu pořídil ještě nějaká další překvápka. Uvidím co vyleze a pak udělám aktualizaci. Fakt jsem to dost pozměnil, doplnil a samozřejmě přehnal....

-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Taky na Baccatum ujíždím, jsou to super papričky, kromě toho slouží i jako okrasné keře.
-
- Stálý člen
- Kontaktovat uživatele:
Ještě doplním - ty změny a doplnění dělá skoro každý, mě nevyjímaje. Taky jsem toho letos doplnil hodně.
- accuface
- Stálý člen
- Reputace: 3170
Hezká debata o Aji, taky na nich ujíždím. Loni jsem měl Guayanu (ta mi asi chutnala nejvíc), Pineapple (též dobrá) a White (tu jsem měl doma za oknem a měla jenom 2 plody, které nedozrály). Letos jich mám víc, ale nemám je odzkoušené.
Aji jsou parádní. Mám rád tu chuť a ovocnou vůni.
A malý report.
Aji mám všechny vyseté a za týden vše vylezlo (zase jsem to přehnal s počtem

Tak ať to roste všem.
Ahoj všem.
Jen sem dám stručný popis, jak se mi to zvrtlo.
Díky kolegům a kamarádům tady z fora se mi rozrostl počet vysetých odrůd. Tímto bych poděkoval Baronovi, Golonkovi a hlavně lobovi, kteří mi ještě teď v zimě nabourali všechna předsevzetí a nabourali plány. Seznam upravím asi za týden, až budou s jistostou kytky vylezlé. Ale je to masakr, vůbec nevím kam to dám. Prostě je to úplně mimo plán.
Chinnensky pomalu jednou, ale velké rostliny jako někteří nemám. Mají naštěsí ještě více než dva měsíce čas než půjdou ven. Začal jsem jim ale pro jistotu svítit, aby se víc rozjely.
Annum jsou vysazené a tady jsem to přehnal úplně...
Bacatum jsou všechny vyklíčené a pomalu se to začíná víc zelenat. Ajiny budou letos u mne hojně zastoupené, stejně jako méně pálivé odrůdy. Musím udělat radost rodině a nemyslet jen na sebe...
Fotky sem dám, až bude co fotit, zatím je to jen taková školka.
Na zahradě proběhla příprava paprikosudů a skleníků (ale tam budou klasicky rajčata a okurky).
Sazenice mám většinou v několika kusech, jedna naše kamarádka si chce pořídit skleník, tak jsem jí slíbil nálož chilli. No a pak musím obdarovat pár lidí jako každý rok. Takže je to až strašidelné.
Několik odrůd vůbec nevylezlo, většinou jsou nahrazené něčím jiným, ale nejvíc mě štvě CGN21500, na tu jsem se těšil a nebude, i když jsem jí vyséval 4x a vždy několik semen...no ale nevadí. Však za rok zase bude sezona.
Tak hezké dny všem, hodně slunce a ať to dělá radost.
Jen sem dám stručný popis, jak se mi to zvrtlo.
Díky kolegům a kamarádům tady z fora se mi rozrostl počet vysetých odrůd. Tímto bych poděkoval Baronovi, Golonkovi a hlavně lobovi, kteří mi ještě teď v zimě nabourali všechna předsevzetí a nabourali plány. Seznam upravím asi za týden, až budou s jistostou kytky vylezlé. Ale je to masakr, vůbec nevím kam to dám. Prostě je to úplně mimo plán.
Chinnensky pomalu jednou, ale velké rostliny jako někteří nemám. Mají naštěsí ještě více než dva měsíce čas než půjdou ven. Začal jsem jim ale pro jistotu svítit, aby se víc rozjely.
Annum jsou vysazené a tady jsem to přehnal úplně...
Bacatum jsou všechny vyklíčené a pomalu se to začíná víc zelenat. Ajiny budou letos u mne hojně zastoupené, stejně jako méně pálivé odrůdy. Musím udělat radost rodině a nemyslet jen na sebe...
Fotky sem dám, až bude co fotit, zatím je to jen taková školka.
Na zahradě proběhla příprava paprikosudů a skleníků (ale tam budou klasicky rajčata a okurky).
Sazenice mám většinou v několika kusech, jedna naše kamarádka si chce pořídit skleník, tak jsem jí slíbil nálož chilli. No a pak musím obdarovat pár lidí jako každý rok. Takže je to až strašidelné.
Několik odrůd vůbec nevylezlo, většinou jsou nahrazené něčím jiným, ale nejvíc mě štvě CGN21500, na tu jsem se těšil a nebude, i když jsem jí vyséval 4x a vždy několik semen...no ale nevadí. Však za rok zase bude sezona.
Tak hezké dny všem, hodně slunce a ať to dělá radost.
-
- Stálý člen
- Reputace: 5033

co pálí jak sviňa,nestíhá bolet