Holu 2019 - Pomalu, ale jistě
- mexi
- Stálý člen
- Reputace: 365
- Obrázky: 0
Re: Holu 2019 - Pomalu, ale jistě
samá fešanda......budu tak jako každý rok sledovat
Tak jsem dnes obdržel 3 dopisy se semínky (děkuji tímto do Prahy, Německa a Finska). Hned jsem musel některé druhy vysít. Aktualizoval jsem původní tabulku, kde se můžete podívat, o co přesně se jedná.
Musel jsem se hodně krotit. Vysel bych to všechno, ale pak bych z toho brečel.. 

- Quentin_Bull_89
- Stálý člen
- Reputace: 1967
Hodně slušné doplnění. 

„Chilli je jako plamen: jakmile neroste, zhasíná.“ 

-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Nehledal jsem do podrobna, ale co přesně je Turbocapsicum anomalum? 

https://ejournal.sinica.edu.tw/bbas/con ... 21-10.html
Tady je to dopodrobna.
V kostce: Před hoooodně dávnou dobou (pár milionů let zpět) se od paprik oddělila odrůda, které se začalo říkat Turbocapsicum. Nejedná se tedy o papriku, ale o jejího velmi vzdáleného předka.
Tady je to dopodrobna.

V kostce: Před hoooodně dávnou dobou (pár milionů let zpět) se od paprik oddělila odrůda, které se začalo říkat Turbocapsicum. Nejedná se tedy o papriku, ale o jejího velmi vzdáleného předka.
-
- Stálý člen
- Reputace: 1654
Držím palce, jsem moc zvědavý na fotky z předpěstu a pak i na finální kytky!!! A samozřejmě i úrodu...
-
- Stálý člen
- Reputace: 643
Moc děkuji za info!Holu píše: ↑11 úno 2019 19:49https://ejournal.sinica.edu.tw/bbas/con ... 21-10.html
Tady je to dopodrobna.
Tak dáme jen takový kraťoučký update. Rostliny rostou, k tomu se nedá moc psát.
Povedla se mi nechtěně ale jedna anomálie. Nějakým způsobem mi jedno neznámé semínko vypadlo z JIFFU (fakt nevím jak, neptejte se ..) a přilepilo se na jiný JIFF ve kterém mám aktuálně semínka CGN 19198. No, co se nestalo, semínko začalo klíčit a dneska, když jsem šel pařník zkontrolovat, jak jsem z toho byl v šoku. Abyste viděli, že nekecám, tak přikládám foto. Rostlinu nechám zatím parazitovat. Její čas obětování se ještě přijde.
Průser je v tom, že potřebuji rostliny nutně přesadit. Bohužel nemám aktuálně moc času, tak snad o víkendu, kdy chci vysít i Annumky (ať to mám vše z krku)..
Anomálie

Bishopy

Povedla se mi nechtěně ale jedna anomálie. Nějakým způsobem mi jedno neznámé semínko vypadlo z JIFFU (fakt nevím jak, neptejte se ..) a přilepilo se na jiný JIFF ve kterém mám aktuálně semínka CGN 19198. No, co se nestalo, semínko začalo klíčit a dneska, když jsem šel pařník zkontrolovat, jak jsem z toho byl v šoku. Abyste viděli, že nekecám, tak přikládám foto. Rostlinu nechám zatím parazitovat. Její čas obětování se ještě přijde.

Průser je v tom, že potřebuji rostliny nutně přesadit. Bohužel nemám aktuálně moc času, tak snad o víkendu, kdy chci vysít i Annumky (ať to mám vše z krku)..
Anomálie
Bishopy